I wish I could speak French. Dus ik had een mooi idee om 3 maanden naar Nice te gaan en daar frans te leren. Op internet had ik een school gevonden die franse les geeft, EF Nice. Ze regelen de accommodatie voor je en je kan kiezen hoeveel lessen je wilt. Ik had zelf echt nul ervaring met frans behalve Bonjour en Au revoir. Ik heb de lessen op de EF school 1 maand gevolgd en kon na een maand redelijk de basis spreken. De andere 2 maanden ben ik in Nice verbleven zonder school en ik heb gewerkt in een salsa cafe, waar de school connecties mee heeft.

In deze blog ga ik niet vertellen over de school of hoe ik frans heb geleerd maar over de geweldige stad Nice en wat er allemaal te doen is.

De stad Nice bestaat uit een oud en een nieuw centrum, echt een mooie stad en ik ben zo blij dat ik hier 3 maanden ben verbleven. Hieronder noem ik een paar activiteiten die je kan doen in Nice.

Wat te doen in Nice?

  • Parque de la Colline du Château, een heuvel boven de stad die je zeker moet beklimmen (met de trap, met heel veel treden, maar volgens mij is er ook een lift). Eenmaal boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht, dus het is echt de moeite waard. Boven op de heuvel is er een heel leuk park met veel groen, en een speeltuintje. Er zijn veel mensen die hard lopen, sporten, mensen die gewoon genieten van het park en een klein cafe waar je een drankje en een hapje kan nuttigen. Ik zal hieronder een aantal foto’s plaatsen van verschillende uitzichten die je hebt vanuit het park boven aan de heuvel.
Geweldig uitzicht op de haven
Uitzicht op het strand

Er zijn ook wandel tours die je kan boeken via Get your guide of Tripadvisor, klik op deze websites om meer activiteiten te zien, die je kan boeken.

  • Promenade des Anglais een beroemde boulevard om over heen te lopen en het is er meestal druk met toeristen. Ik ben er zo vaak overheen gelopen omdat het gewoon een hele fijne en gezellige sfeer heeft met alle skateboarders, hardlopers, fietsers, wandelaars, leuke kraampjes die er staan en alle verschillende mensen die voorbij lopen. Als je over de boulevard loopt heb je een heerlijk briesje en een mooi uitzicht over de zee.

Het nadeel van het strand hier aan de boulevard is dat het strand harde stenen heeft wat niet echt comfortabel is om op te lopen of om op te liggen. Er zijn ook een aantal beach clubs waar je een bedje kan kan huren.

Loop ook een keer in de avond over de boulevard, erg gezellig, er zijn altijd wel mensen. Mensen die muziek maken op het strand, mensen die nog aan het sporten zijn in de avond, mensen die een drankje aan het nuttigen zijn. Er hangt gewoon een heerlijke vakantie sfeer.

  • Place Masséna leuk plein met verschillende winkeltjes en eettentjes. Erg gezellig en mooi om te zien. Wat kan ik er verder over vertellen? Je zal er zelf heen moeten gaan om de sfeer te proeven. Je kan dit plein vinden in het grote winkel gebied van Nice.
  • Albert 1st Garden 1 van de oudste tuinen in Nice, een perfecte plek voor foto’s natuurlijk. Dit mooie park vind je dicht bij Place Masséna.
  • Een Rooftop bar bezoeken is de moeite waard om een lekkere cocktail (of iets anders) te drinken met geweldig uitzicht, nou ben ik naar een rooftop bar geweest met een super mooi uitzicht ( zie de foto hieronder ) maar nu weet ik dus echt niet meer waar dit was. Ik heb gezocht en gezocht maar heb het helaas niet kunnen vinden hoe deze plek heet.
Herkent iemand deze bar?

Weet iemand hoe deze bar heet? Het was in een hotel, op de 8ste verdieping, dat weet ik nog. Misschien iets te veel cocktails gedronken. Laat het me weten in de reacties hieronder als je de naam van het hotel weet.

Uitzicht vanaf de rooftop bar

Ik ben een website tegen gekomen met de beste rooftop bars in Nice, ik heb die van mij er niet tussen kunnen vinden, maar als je in Nice bent, kun je misschien 1 van deze rooftop bars bezoeken. Klik hier voor de 10 beste rooftop bars in Nice.

  • Vernier is een buurt in Nice, leuk om te bezoeken en rond te kijken in de buurt en de markt die ze hebben.
  • Vieille Ville/Vieux Nice de oude binnen stad met een super gezellige en unieke sfeer. Ik vind persoonlijk dit gedeelte van de stad Nice leuker en mooier dan de nieuwe stad van Nice. Het sfeertje met de smalle straatjes en de gekleurde huizen vind ik veel gezelliger. Hier heb je leuke plekjes waar je kan eten en uitgaan.
Oud centrum in Nice, prachtig om door heen te lopen
Overal leuke winkeltjes en gezlligheid
  • Gare de Nice Ville, hier pak je de trein naar verschillende plekken zoals: Antibes, Cannes, Monaco, Villefranche-sur-me etc. er zijn nog zoveel mooie plekken in Frankrijk, ik heb helaas niet alles kunnen bezoeken. Maar ik ga je meer vertellen over de plekken waar ik ben geweest en waarom het de moeite waard is om dit ook te bezoeken als jij in de buurt bent.
Het station van Nice
  • Antibes, waarom jij dit leuke en gezellige stadje moet bezoeken ga ik je hieronder vertellen. Het is ten eerste makkelijk en snel om met de trein te komen, via Nice ongeveer 30 minuten en je bent er( trein ticket ongeveer 5 euro ). Antibes heeft een unieke oude sfeer. Je vind in deze stad veel historie, cultuur en je kan er lekker eten. Je verveelt je niet in deze stad.
Haven in Antibes

Het oude gedeelte van Antibes is nog gelegen binnen dikke stadsmuren met een toegangspoort, heel leuk om te zien.

stadspoort van het oude gedeelte van Antibes

Als je lekker wilt gaan lunchen kan ik je echt Don Juan aanraden, hier kun je heerlijk vers eten, en de sfeer is echt zo leuk met alle fruit en groentes die ze hebben versierd rondom het restaurantje. Meestal is deze plek ook erg druk. Dit restaurant vind je in het oude gedeelte van Antibes.

Als je buikje lekker vol zit, kun je heerlijk uitbuiken op het strand, of je gaat eerst naar het strand en dan eten, want het strand is meestal bomvol hier. Voor al in het hoogseizoen. Toch is het heerlijk om hier aan het water te zitten en te genieten.

Strand in Antibes

Wil je nog iets moois voor het oog, neem dan ook een kijkje in het oude gedeelte van Antibes, bij Fort Carre, ik heb helaas zelf geen duidelijke foto van maar klik hier voor een geweldige website met betere foto’s dan dat ik heb. Hieronder mijn foto.

Fort Carre, ik ben niet naar binnen geweest helaas, het was gesloten die dag
  • Iedereen kent de stad Cannes wel, de stad Cannes staat bekend om de zandstranden ( echt veel beter als in Nice) en de jachthavens. Ook staat de stad vooral bekend om het filmfestival wat elk jaar word georganiseerd. Het is een luxe stad en alles is duur. Maar het is wel de moeite waard om hier rond te wandelen en te genieten van de omgeving en het heerlijke eten.
Toch even een foto maken, wel onduidelijk.

Wat leuker is om te doen als je in Cannes bent, om met een ferry richting Île Sainte-Marguerite te varen. Je komt hier op een klein eilandje waar je lekker kan genieten en waar weinig toeristen zijn (tenminste toen ik er was). Je kan hier lekker op een strandje gaan picknicken, genieten van het uitzicht, een museum bezoeken, of lekker wandelen.

Ik wil niet te veel vertellen over andere steden dicht bij Nice die je zou moeten bezoeken, want deze blog gaat nog altijd over Nice. Maar als je in Nice bent, dan zijn dit leuke dag tripjes om te maken.

Als laatste wat ik nog over Nice wil vertellen wat je echt moet doen. Probeer de “Socca” in Nice. Dat is echt een must, want dit is een lokaal gerecht wat je speciaal in Nice kan vinden. Het is een soort van pannenkoekje gemaakt van kikkererwten, ik zelf vind het erg lekker.

In Nice kun je dit op veel verschillende plekken eten, maar ik raad aan om naar het oude centrum te gaan en het daar te proberen.

Socca in Nice

Er is uiteraard nog meer te vertellen over Nice, en in die 3 maanden dat ik er ben geweest heb ik zoveel gedaan en een mooie tijd mee gemaakt.

Zou jij op vakantie naar Nice gaan? Of zou jij er ook wel Frans willen leren net zoals mij? Laat het me weten in een reactie hieronder deze post.

0 COMMENTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »