3 activiteiten op Curacao die ik je absoluut kan aanraden als je van een avontuur houd. Dit zijn mijn 3 favorieten op Curacao. Uiteraard zijn er nog meer. Maar deze behoren zeker tot de top 3. Als je een avonturier bent en je gaat naar Curacao, dan is dit artikel voor jou.

1.Klein Curaçao

Klein Curaçao vind ik eigenlijk stiekem nog mooier dan Curaçao zelf. Heerlijk om er sowieso 1 keer in de maand naartoe te gaan als je er woont. Ik ben in totaal 4 keer op Klein Curaçao geweest, en eigenlijk vind ik dat zelf heel erg weinig voor iemand die er 6 jaar heeft gewoond. Maar stiekem ben ik een klein beetje zee ziek haha.

Het eiland is onbewoond en heeft een prachtig wit strand en helder blauw water. Ongeveer 1,5 uur varen van Curaçao vandaan. Hier kan je de onderzee wereld pas echt goed ontdekken. Hou je er van om mooie plekjes op te zoeken dan is dit echt een aanrader. Het is een mooie plek om te snorkelen, het eiland te bewonderen, te zonnen, relaxen, kitesurfen, paardrijden, noem het maar op.

Wat zou jij op dit heerlijke eilandje willen doen? Er zijn genoeg activiteiten. Ook staat er een vuurtoren op het eiland waar je naartoe kunt en die je van binnen kan bekijken. Deze vuurtoren is na de orkaan van 1877 gebouwd en de vuurtoren staat in het midden van eiland.

Er is ook een scheepswrak aan de andere kant van het eiland, die ik eigenlijk nog nooit van dichtbij heb gezien. De wind is wat harder daar en de golven zijn hoog. Het scheepswrak is aangestrand rond 1982 dus het is zeker wel bijzonder om te zien.

Ik ben met 2 verschillende organisaties geweest. Van 1 ben ik de naam vergeten en de ander was Bounty Adventures, je kan makkelijk op Google vinden welke organisatie het beste bij je past. Ik vond het zelf heel mooi om met de catamaran mee te varen.

Je word in de ochtend al heel vroeg opgepikt, meestal rond half 7, 7 uur en de meeste boten verteken vanaf Caracasbaai, dat is richting Jan Thiel. Op beide boten werden we super vriendelijk ontvangen en kregen we wat te eten en te drinken. Bij de ene organisatie kregen we een BBQ aan land, en bij de andere organisatie kregen we de BBQ op de boot zelf. beide een super leuke ervaring.

In een andere blog over de  top 5 beste en mooiste stranden van Curaçao  liet ik je zien hoe de mensen hun spullen van hun boot naar land brachten.

Meestal heeft de organisatie een klein bootje waar ze jouw en jouw spullen mee vervoeren naar het eiland. Of je kan zelf zwemmen naar het eiland. Hier een foto hoe we de spullen van het bootje naar land brengen.

Activiteiten op Curacao

Alles is dus top geregeld. Nog 1 ding wat ik zeker mee wil geven wat ook echt super gaaf is om te doen. Kitesurfen op Klein Curaçao. wil je ervaren hoe het is om te kitesurfen? Dan raad ik je aan om deze site even te bekijken. Een vriend van mij is een kitesurfer en geeft les. Check it out: www.nixkitecuracao.com

Activiteiten op Curacao

2.Christoffelberg

Vanuit Willemstad is dit ongeveer 45-60 minuten rijden. Ik kan je aanraden om al vroeg in de ochtend richting de Christoffelberg te gaan. Dus rond 6 uur of 7 uur in de ochtend daar al zijn. Als je later gaat is het te warm.

Ga ook op goede schoenen en niet op slippers. Ik heb ervaren mensen dit zien doen op slippers, maar het beste is om gewoon op schoenen te gaan. Het is een stevige wandeling, en je moet echt opletten waar je loopt.

Neem genoeg water mee, en eventueel wat te eten. Op de weg naar boven kun je een aantal pit stops maken en genieten van de mooie omgeving en het uitzicht. Ik heb er toen ongeveer 1,5 uur over gedaan.

Op het eind word het toch wat avontuurlijker en moet je echt gaan klimmen, met handen en voeten. Dus dit kan wel echt een uitdaging worden voor oudere mensen of als je niet zo heel sportief bent ;). Maar het eind resultaat is toch echt wel de moeite waard.

Activiteiten op curacao

3.Kajakken naar de blauwe kamer 

Ja dit zou ik nog wel een keer willen doen hoor. Ik heb het in totaal 2 keer gedaan en ik vind dit echt heerlijk. Let op: als je niet traint, heb je de volgende dag spierpijn ;).

Dus wil je gaan kajakken op Curaçao, dan raad ik je aan om richting Santa Cruz te rijden. Vanaf daar kun je naar de blauwe kamer kajakken. Ook kun je in de blauwe kamer komen met de boot, maar dat is niet zo spannend als er naar toe kajakken. En een beetje beweging is nooit erg toch?

Ook kun je er wandelend naar toe, maar dit raad ik niet aan omdat je dan via de rotswand naar beneden moet klimmen. En die zijn erg scherp. Nog een optie om bij de blauwe kamer te komen is door te zwemmen via het strand Boka Santu Pretu, dat is ongeveer 15 minuten zwemmen haha (raad ik niet aan)

Het strand van Santa Cruz is niet heel bijzonder vind ik zelf, maar daar heb je wel een leuke gelegenheid om een kajak te huren en vanaf dat strand dus naar de blauwe kamer te kajakken.

Ik heb er toen ongeveer een 1,5 uur over gedaan. Ja ik weet het, best lang. haha, maar het was echt mijn aller eerste keer op een kajak. Eenmaal aangekomen bij de blauwe kamer, pak jij je snorkel gear bij elkaar en moet je onder een rots door zwemmen. Wat best spannend is. Want je moet rekening houden met de golven dat ze niet te hoog zijn als je er onder door zwemt.

Activiteiten op Curacao

Hier boven een foto van mij onder water in de blauwe kamer. Wil je een foto zien van binnen in de grot? Ga dan naar Curaçao, huur een kajak en ervaar deze unieke ervaring zelf 

Hopelijk vonden jullie dit een leuke blog om te lezen. En als je naar Curaçao op vakantie zou gaan, zou je 1 van deze activiteiten gaan doen? Let me know in de reacties hieronder!

Ben je van plan om naar Curaçao op vakantie te gaan? Lees dan ook eens dit artikel de beste hotels op Curaçao of check een aantal deals hieronder.

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »