In deze blog ga ik jullie wat meer informatie geven over een plek in Bali waar ik zelf weinig tot eigenlijk niets over heb gehoord. Als je denkt aan Bali, dan zijn de plaatsen waaraan je denkt, Kuta, Seminyak, Uluwatu, Ubud, Canggu, etc. Maar er is meer, en ik ben blij dat ik over Ungasan mag leren.

Ungasan is ongeveer 25 minuten (13.5 km) rijden vanaf het vliegveld. Dit plaatsje ligt in het zuiden van Kuta. En waarom je deze plek absoluut moet gaan bezoeken als je in Bali bent, dat ga ik je hieronder vertellen, dus lees verder als je meer wilt weten over wat er te doen is in Ungasan en waar je heel erg leuk en fijn kan overnachten.

In Ungasan heb je verschillende stranden die je zeker een keer bezocht moet hebben, lees over de 3 geweldige stranden in Ungasan.

1.Melasti beach

Bij de ingang betaal je entree van ongeveer € 1,20

Ungasan in Bali
Melasti beach

Melasti beach is 1 van de populaire stranden in Ungasan. Dit strand staat bekend om haar witte strand zand en het mooie heldere blauwe water. En natuurlijk de mooie zonsondergang foto’s die je hier kan maken.

Ungasan in Bali
Mooie witte stranden en helder blauw water

Op dit strand kun je surfen en snorkelen. Ook heb je hier een aantal restaurantjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Deze restaurantjes hebben lokale gerechten en zijn niet te prijzig. Ik raad je aan om naar de lokale restaurantjes te gaan, omdat dit toch wel een betere sfeer geeft dan als je naar een toeristische “beach club” gaat.

Om maar even een populaire beach club te noemen die je kan vinden op Melasti beach: “palmilla beach club”

Leuk om mooie foto’s te maken en een keer geweest te zijn. Maar niet perse nodig om daar te gaan lunchen of een dag te spenderen (vind ik). Je kan beter naar “The warrung beachclub” gaan.

Ungasan op Bal

Een leuk strand tentje dicht bij de zee met lokale gerechten en ook verkopen ze cocktails. Helaas waren ze niet open toen wij kwamen. Op Google stond wel dat ze open waren, maar ja daar klopt dus helemaal niks van. Gelukkig waren er nog genoeg andere mogelijkheden, maar helaas niet met uitzicht op het strand.

2.Pandawa beach

Pandawa beach is ook een mooi strand met helder blauw water en een wit strand. De activiteiten die je hier kan uitvoeren zijn: Kajakken, snorkelen, maar ook surfers komen hier om te surfen. Voor dit strand betaal je ook iets van €1,20 entree.

Dicht bij het strand vind je verschillende restaurantjes met eigenlijk allemaal een beetje hetzelfde lokale eten. Nasi goreng, mi goreng, Tipat cantok, etc. Westers eten kun je vinden in Roosterfish club, wat meteen ook wel prijziger is. Natuurlijk zijn er hier ook weer mooie plekjes waar je foto’s kan maken.

Er is nog een strandje genaamd: Timbi’s Beach en hier komen de meeste surfers, aan deze kant heb je ook een aantal lokale restaurantjes (Dit strand is aan de linkerkant als je binnen komt).

Normaal is het druk hier met toeristen, maar ik ben hier geweest tijdens de corona en het was er heel erg rustig. Er zijn wel wat toeristen vanuit Indonesië zelf, maar dat zijn er niet veel.

3.Greenbowl beach

Green Bowl beach is een goede spot voor surfers. Als je op dit strand aankomt, heb je aan de rechterkant een klein lokaal restaurantje. Aan de linker kant vind je de trappen die naar beneden gaan om je naar het strand te leiden. Hier betaal je dezelfde prijzen als voor die andere 2 stranden.

Ungasan op Bali
Hier ga je naar beneden naar het strand

Je moet dus eerst 30 minuten naar beneden lopen (met de trap) om bij het strand te komen. Maar dan heb je wel en super mooi strandje waar je heerlijk kan relaxen of je kan er lekker surfen.

Ik ben zelf de afgelopen keer niet naar beneden geweest, dus ik heb zelf geen foto’s van het strand. Maar klik hier voor meer foto’s van het strand.

Welke activiteiten zijn er te doen in Ungasan?

Misschien wil je niet alleen maar naar het strand maar wil je ook wel iets actiefs ondernemen. Surfen is natuurlijk zeker iets wat ik je kan aanraden om te doen in Bali, maar wat ook heel gaaf is, is om te gaan paragliden.

Ungasan in Bali
Paragliden

Er zijn verschillende organisaties die dit regelen. Ik heb het voor een leuke promo/corona prijs(€50) kunnen regelen. Het was een onwijs gave ervaring om dit te mogen doen. Het duurde ongeveer 15 minuten, maar dat was precies genoeg. Echt prachtig om het uitzicht te zien en te mogen ervaren hoe het voelt om te “vliegen”.

Wat ook leuk is om te bezichtigen is het Garuda Wisnu Kencana Cultural standbeeld. Dit is een park en hier staat dus het standbeeld van de hindu God Vishnu en de heilige Pahrayangan Somaka Giri waterbron. Dit standbeeld is het hoogste en zwaarste beeld van het land.

Ik ben hier niet geweest, maar lijkt mij wel een keer mooi om te bezoeken. Je betaalt hier voor het park met standbeelden, ongeveer € 15,- per persoon.

Waar te verblijven in Ungasan?

Bali
Druwa Villa

Ik raad aan om 1 of 2 dagen te verblijven in Ungasan, dat moet voldoende zijn. Je kan in deze 2 dagen makkelijk de stranden en het standbeeld bezichtigen. Maar ook heb je dan nog genoeg tijd om te gaan paragliden als je dat ook wilt doen.

Als je dicht bij de stranden wilt verblijven dan raad ik je aan om in Druwa Villa te verblijven. Dit is een mooie, en gezellige bungalow met een zwembad en een geweldig uitzicht. Je kan hier genieten van een prachtig mooie zonsondergang die je vanaf het zwembad kan bekijken. En ook mag ik niet klagen over de geweldige service die ze leveren.

Natuurlijk zijn er meerdere leuke en mooie plekken in Ungasan waar je kan verblijven, maar met Druwa villa heb ik ervaring mee plus qua kwaliteit en prijs vond ik zelf dit het beste.

Ben jij weleens in Ungasan geweest? Misschien dat ik nog een paar leuke activiteiten mis die je hier kan doen? Of misschien weet jij wel een mooie plek in Ungasan waar je zeker weten moet blijven overnachten? Laat het me dan even weten en dan voeg ik het toe aan deze blog.

Wil jij vakantie vieren op Bali?

Booking.com

Als je op vakantie gaat naar Bali, dan raad ik je echt aan om dit boek aan te schaffen. Op een grappige en leuke manier word er uitgelegd welke plekken je op Bali niet moet missen en hoe je met een klein budget kan reizen. Dit is een erg handige guide voor dames die alleen willen reizen. Maar ook als je niet alleen gaat reizen is dit boek aan te raden.

Klik hier voor meer info over het boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »