In deze blog ga ik je vooral vertellen welke stranden niet geschikt zijn om heen te gaan om even lekker aan de zee te liggen op een strandbedje en af en toe een frisse duik te nemen. Ik ga je natuurlijk ook de 4 strandtips op Bali geven waar je wel naar toe kunt om heerlijk te genieten van helder blauw water, maar eerst begin ik met de stranden waar je niet naar toe moet gaan.

Uiteraard is dit voor iedereen persoonlijk, maar als je mooi helder blauw water wilt om in te zwemmen dan raad ik je niet aan om naar de volgende stranden te gaan.

– Alle stranden in Canggu
– Alle stranden in Kuta
– Alle stranden in Seminyak

Ik zeg je eerlijk, op deze stranden is het zand zwart en het water is bruin. Je hebt hier wel een leuke strandsfeer als je bijvoorbeeld op een beach bag een lekker ijskoud drankje weg drinkt. Dat is ook de reden waarom ik naar “zulke” stranden toe ga. Om de zonsondergang te bekijken met een coconut en te genieten van wat snacks.

4 x strandtips op Bali

Of ik kom op het strand van Batu Belong(in Canggu) zodat mijn hond heerlijk kan rondrennen en spelen op het strand met de andere honden.

Op deze stranden zou ik dus niet lekker met mijn handdoek op het strand gaan liggen of een bedje huren en gaan zwemmen in het water. Misschien vind jij het wel fijn? Er zijn ook genoeg mensen die hier wel zwemmen. Iedereen moet het ook zelf weten. Maar wil jij niet in een bruine zee zwemmen dan raad ik de volgende stranden aan.

Extra tip voor als je naar Bali komt

Even een logische tip, maar denk eraan dat jij je ook goed insmeert. Zelfs als je denkt dat jij nooit verbrand, want verbranden doet iedereen.

Mijn ervaring: Ik verbrand “nooit” snel, ik ga naar het strand met mijn hond voor een half uurtje zodat ze even kan rondrennen en spelen.

En guess what? Mijn gezicht is rood. Niet als een kreeft, maar ik ben wel verbrand. Gewoon eigenwijs dus, en denken dat ik niet verbrand met een half uurtje zon op mijn gezicht. Ook als je met de scooter gaat, smeer je in. Het gaat sneller dan je denkt.

Deze zonnebrand crème die ik aanraad zijn niet getest op dieren. Let op: Koop wel eigen merk.

4 strandtips op Bali

Dan nu de 4 strandtips op Bali. Op deze stranden kun je zwemmen en sommige ook snorkelen of duiken. Ik ben bij alle 4 de stranden geweest en daarom vertel ik je ook mijn eigen positieve ervaring met deze stranden op Bali.

1. Sanur

3 x stranden tips op Bali

Dit is echt een heerlijke plek om te genieten van helder blauw water en het witte strand zand. Zoals je kan zien op de foto, ben ik hier zelf geweest vroeg in de ochtend om de zonsopgang te bekijken. Dat is echt super mooi. Het water is zo fris in de ochtend en kijk eens hoe kalm de zee is. Ideaal om in te zwemmen vind ik. Het strand is ook lekker rustig vroeg in de ochtend. Je ziet misschien een paar lokale mensen een duik nemen in het water. Je hebt in Sanur aan het strand ook leuke tentjes waar je lekker kan eten en drinken.

2. Melasti Beach

3 x strand tips op Bali

Dit strand vind je in Ungasan. Ik heb er al eerder een blog overgeschreven over de “3 stranden in Ungasan” en je zal lezen dat er ook meerdere mooie stranden met helder blauw water in Ungasan zijn te vinden. Zoals Pandawa beach en Green bowl(die laatste is vooral ideaal voor surfers).

Melasti beach is 1 van de populaire stranden en ook heb je hier een populaire beach club zitten genaamd Palmilla Beach Club. Nou ben ik niet zo’n fan van beach clubs en ik ben hier nog nooit geweest, maar misschien vind jij het wel leuk om naar een beach club te gaan. Je kan er in ieder geval mooie foto’s maken voor de gram.

Je hebt hier wel lokale strandtentjes waar je kan genieten van eten en drinken. Dit is dus echt een strand waar ik zou lekker liggen met mijn handdoekje in het zand en waar ik af en toe een duik neem in de zee.

3. Strand in Candidasa of Blue Lagoon

3 x strandtips op Bali

Ik ben zelf in het plaatsje Candidasa geweest waar je heerlijk kan genieten van helder blauw water en mooi wit strand. En er worden daar leuke activiteiten georganiseerd door Toys watersports. Ik kan je echt aanraden om te gaan suppen.

Je kan via Candidasa naar Blue Lagoon rijden om bijvoorbeeld te gaan snorkelen. Dat is ongeveer 10 minuten rijden met de scooter vanaf Candidasa.

3 stranden tips op Bali
Deze foto is niet door Les-Adventures gemaakt, maar door Balicheapesttour.com in Blue Lagoon

4. Nusa Dua

Eigenlijk is dit mijn favoriete strand van Bali tot nu toe, haha. Dit is echt DE plek waar je goed kan zwemmen en waar je kan genieten van het lange witte strand. Ik hoef niets meer te vertellen, ga maar gewoon naar dit strand en je kan hier de hele dag genieten op een bedje met een lekkere koude coconut. Af en toe lekker afkoelen in het water, en ze hebben hier leuke restaurantjes waar je kan eten en drinken.

De foto die ik heb geplaatst is van Noortje. Ik heb haar een keer mogen interviewen en zij heeft me dit prachtige strand laten zien in Nusa Dua.

Wonen op Bali

Er zijn meerdere mooie stranden op Bali met helder blauw water en wit zand. In Uluwatu heb je ook prachtige stranden. Ik kan je ook zeker aanraden om deze stranden te bezoeken. Alleen echt zwem stranden zijn het niet vind ik.

1. Dreamland beach

Prachtig strand! En ik probeerde te zwemmen, maar ik ging er direct weer uit. De golven waren echt heftig en er is weinig schaduw. Maar wel echt super mooi!

4 stand tips op Bali

2. Thomas Beach

Het is wel eerst een stukje naar beneden wandelen, maar dan kom je wel op een heerlijk strand terecht.

4 stand tips op Bali

3. Blue point

Dit stand vind je bij Single Fin.

4 stand tips op Bali

Op de website van Travelblondie kun je de 5 mooiste stranden in Uluwatu bekijken.

Ga jij binnenkort naar Bali?

Volg dan mijn Bali avonturen op instagram voor tips om te overnachten en leuke activiteiten. Op dit moment ben ik bezig met een Bali avonturen gids met informatie over unieke verblijf plekken, activiteiten en ervaringen.

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »