Curaçao heeft veel mooie stranden. Natuurlijk zijn er stranden dicht bij de stad Punda (Willemstad), zoals Mambo Beach, Wet&Wild, Papagayo beach en Zanzibar (om er maar een paar op te noemen). En dit zijn allemaal mooie en leuke stranden om te bezoeken.

Maar wil je echte mooie stranden zien, dan raad ik je aan om de auto te pakken en richting westpunt te rijden (Bandabou). Naar mijn mening kun je daar de beste en mooiste stranden vinden op het eiland. Hier een top 5 van de beste stranden op Curaçao die je echt moet bezoeken in je vakantie ( of als je er woont ).

Uitzicht vanaf het restaurant in Porto Marie

1.Playa Jeremi

Wat ik zo heerlijk vind van dit strand is dat het er vaak rustig is, maar het water is ook zo lekker fris en helder. Dat verschil merk je echt. Het is een klein strandje, en je hebt de mogelijkheid om daar te snorkelen. Breng wel je eigen snorkel gear mee want er zijn geen faciliteiten waar je dit kan huren. Ook zijn er geen eettentjes of een mogelijkheid waar je wat drinken kan halen. Bedjes zijn er ook niet. Dus wees voorbereid met een koelbox en je eigen bbq, en je hebt de tijd van je leven.

Het strand van Playa Jeremi op Curaçao

Altijd als ik richting westpunt ging is dit het eerste strand voor een pitstop. Ik heb er wel een paar keer gesnorkeld, maar heb niet veel vissen gezien om eerlijk te zijn. Als je snorkelt zorg dan dat je altijd aan de zijkant van de rotsen snorkelt. Daar kun de meeste vissen spotten. Ook is het niet echt een zand strand, dus er liggen meer steentjes. Het kan wel handig zijn om water schoentjes mee te nemen.

Waarom is dit mijn nummer 1 strand?

  • Rustig ( weinig toeristen )
  • Het water is helder en fris
  • Een goede spot om foto’s te maken
  • Lekker klein en gezellig

2.Grote knip

Grote knip, een prachtig wit strand met helder blauw water. Heerlijk om te zonnebaden en een frisse duik te nemen in het water. Je hebt er een aantal bedjes die je kan huren en een snackbar. Niet veel bijzonders om te eten, daarom vind het ik zelf beter om mijn eigen eten en drinken mee te nemen. Dat mag daar ook gewoon en je hoeft ook geen entree te betalen voor het strand.

Natuurlijk is dit ook weer een geweldige spot om foto’s te maken. Ook heb je hier een rots waar veel mensen vanaf springen. In al die jaren dat ik er woonde heb ik er aan gedacht om van deze rots af te springen. Ik denk dat ik pas na 3 jaar ervan af ben gesprongen, wat mij echt een adrenaline kick gaf.

3.Playa porto marie

Alle faciliteiten die je op Playa Jeremi en Grote Knip niet hebt, heb je op Porto Marie wel. Je hebt dus niet alleen een prachtig strand met heerlijk helder water maar ook een gelegenheid om lekker te eten.

Porto Marie vind ik een geweldig strand om de dag af te sluiten. Nog even lekker wat eten, de zonsondergang bekijken en een lekker boekje lezen. Maar je kunt jezelf hier ook wel de hele dag vermaken hoor. Ze verhuren en verkopen hier wel snorkel gear. En je mag hier ook je eigen eten mee nemen, maar ik raad aan om het heerlijke eten in Porto Marie zelf te proberen. Een gezellig en leuk strand.

Playa Porto Marie
Playa porto Marie

4.Playa Lagun

Playa Lagun is een klein strandje wat poplulair is voor duikers en mensen die houden van snorkelen. Ze verhuren en verkopen snorkels op deze plek. En als je een lekker drankje wilt doen of wat wilt eten kan dat ook. Maar dan moet je wel eerst een aantal trappen beklimmen.

Het restaurantje is namelijk niet op het strand zelf maar ligt wat hoger. In het restaurant heb je een super mooi uitzicht over het strand zelf, en kan je vaak ook schildpadden zien zwemmen in het water. Een super mooie ervaring, maar je kan natuurijk ook het water in gaan en zelf met de schildpadden zwemmen. Af en toe komt er ook weleens een leguaan voorbij in het restaurant. Don’t be scared, they just wanne be your friend 😉 .

Dit is playa Lagun, vanaf het restaurant.

Dit vind ik dus de mooiste en beste plek om te snorkelen of duiken. En je kan ook leuke foto’s maken tussen de vissersbootjes.

5.Klein Curaçao

En eigenlijk is dit niet eens nummer 5, want dit strand is echt geweldig mooi. Maar je kan er niet zomaar even naartoe rijden. Hier voor moet je met de boot. En dat is al een super leuke ervaring. Klein Curaçao is een klein eilandje apart van Curaçao en is onbewoond.

Er zijn veel organisaties waar jij je voor kan inschrijven om met de boot naar Klein Curaçao te varen. Ik ben een paar keer met de boot geweest en met 2 verschillende organisaties. De 1 iets beter dan de ander. Alle informatie over Klein Curaçao, met welke boot je het beste kan gaan, en wat er allemaal te doen is. Vertel ik je in een andere blog. Gewoon omdat ik het leuk vind en er is best wel veel leuks over Klein Curaçao te vertellen. Hier nog wel een leuke foto van Klein Curaçao om jullie vast op te warmen. In mijn volgende blog, komen meer fotos van Klein Curaçao.

Hier op deze foto zie je hoe de mensen hun spullen van de boot naar land brengen. Maar zo gaat dat dus niet altijd he. Er zijn ook andere manieren. Ik vond dit wel een leuke shot die ik had genomen van hoe deze mensen hun spullen aan land brachten. Op deze foto ging ik trouwens met een bootje van vrienden mee. En niet met een organisatie. Ja, organisatie lieve en leuke vrienden ja. In mijn volgende blog meer over dit onbewoond eiland.

Ben jij ooit op Curaçao geweest? Wat is jouw favoriete strand op Curaçao? Ga je liever richting westpunt of bezoek je toch liever de strandjes met veel toeristen? Let me know 😉 hieonder in een reactie.

Wil je graag op vakantie naar Curaçao?

Zou jij deze mooie stranden willen bezoeken als je op Curaçao bent? Dan moet je wel een keer een vliegticket boeken he? Als je op deze link klikt kun je de beste deals voor een vliegticket vinden. Succes en fijne vakantie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »