De bruisende en geweldige stad Barcelona, wie wilt daar nou niet naar toe? Dit is de 1 na grootste stad in Spanje. Natuurlijk ben ik ook hier met het cruise schip geweest. Omdat je met het cruise schip 1 dag verblijft ( soms 2 dagen ) wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien. Hier geef ik je 5 tips voor de beste en leukste dingen om te doen in Barcelona.

Als je met het cruise ship gaat dan raad ik je aan, een activiteit te boeken met het schip zelf. Als je geen tour wilt boeken met het schip, dan kan ik je aanraden om met een sightseeing hop on-hop of bus te gaan. Deze bus heb ik al eerder vernoemd in andere blog van mij over Noorwegen.

Met deze bus kun je veel bezienswaardigheden bezichtigen en je kan uit stappen op welke plek jij mooi vind. Ik ben dus spontaan in de bus gestapt, en ik heb een aantal hele mooie plekjes gezien. Hieronder kun je lezen waar ik allemaal ben geweest in 1 dag.

Museu Nacional D’Art de Catalunya

Prachtig museum met veel Catalaanse kunst. Het museum is in een paleis gevestigd en ontzettend groot, geweldig om van binnen te zien. Ben je een kunstliefhebber? Dan is dit museum het zeker waard om een keer te bezoeken. Je kan dit museum vinden op de heuvel Montjuic, waar je trouwens ook een prachtig uitzicht hebt.

Uitzicht op het park Monjuic

Dus hou je niet van kunst? Maar wel van een mooi uitzicht? Dan kan ik je alsnog wel aanraden om hier naar toe te gaan (of om uit te stappen als je in de sightseeing bus zit) om een aantal mooie foto’s te maken van het uitzicht van Barcelona. Je kan er heerlijk op het terras zitten en genieten van het mooie uitzicht met een drankje erbij.

Tickets voor dit museum kosten ongeveer €12,00 of met audio gids kost het je volgens mij maar €4,00 extra. Ook is er een fontein show wat erg leuk is om te zien, maar dit vind plaatst aan het einde van de dag, waar ik dus zelf helaas geen tijd voor had.

Camp Nou

Dit is het thuisstadion van FC Barcelona en het is echt super gaaf als je hier een keer bent geweest. Als je echt een voetbal freak bent, dan is dit echt wel de plek waar je moet zijn. Maar ben je geen voetbalfan dan is dit toch ook wel indrukwekkend om mee te maken.

Buiten het stadion heb je een grote winkel waar je souvenirs en voetbal artikelen kan kopen. Om het stadion zelf binnen te gaan betaal je € 27,50 voor een kaartje. Je kan op jezelf door het stadion rond lopen of je kan een tour boeken met een gids.

Kijk even op de site Get your guide voor de verschillende mogelijkheden om andere soorten tours met een Camp Nou tour te combineren. Zo heb je de mogelijkheid om veel te zien op 1 dag.

Plaza Real

Ben je van plan om lekker te gaan lunchen of dineren? Het plein Plaza Real, is waar jij moet zijn om te eten. De betekenis van Plaza Real is Royale plaza. Whatever, hier kun je gewoon heel lekker eten, gezellig zitten en genieten van de straat artiesten. Midden in het plein heb je een mooie fontein en het is omringd met palmbomen en allemaal leuke restaurantjes. Je kan vast wel iets vinden wat jij lekker vind, maar wat natuurlijk het leukste is om te doen, is tapas eten.

Wil je alvast even kijken wat de mogelijkheden zijn wat je kan eten? Klik hier op deze website en je ziet de 10 beste restaurantjes dicht bij Plaza Real.

Las Rambla

Over de Las Rambla lopen is iets wat je gedaan moet hebben als je in Barcelona bent, de sfeer met alle eettentjes en de kraampjes is heel gezellig. In de straat heb je ook veel menselijke standbeelden wat erg indrukwekkend is om te zien.

Las Ramblas

Overal kun je leuke souvenirtjes kopen maar ook heb je bekende winkels zoals H&M, Zara, Mango, de Rituals etc. Het is de beroemdste straat in Barcelona en de straat is 1200 meter lang.

Sagrada Familia

Dit is het symbool van de stad en de Catalaanse modernisme. Dit is echt een must-see als jij in Barcelona bent. Ik beschrijf deze als laatste omdat ik hier niet naar binnen ben geweest, maar wel van de buiten kant heb bezichtigd, wat natuurlijk ook al geweldig mooi is om te zien. Het is de kerk van Basiliek en Boetetempel van de heilige familie.

Ik had deze kerk wel graag van binnen willen zien, maar natuurlijk had ik met een dikke rij te maken en ook zat ik in tijdnood. Als ik ooit terug ben in Barcelona ga ik deze kerk van binnen bekijken. Een kaartje kost ongeveer €30 maar er zijn een aantal mogelijkheden, bekijk hier een site voor tickets.

Deze bezienswaardigheden die ik hier boven heb opgenoemd kun je makkelijk in 1 dag bezoeken. Maar zoals altijd zijn er meerdere bezienswaardigheden die mooi zijn om te zien. Als je langer blijft dan een dag in deze bruisende stad, dan heb ik hier nog een aantal tips die jij kunt doen in Barcelona.

  • Kabelbaan Montjuic
  • Park Güell
  • Parc de la Ciutadella
  • Strand ( Barceloneta )
  • De wijk Gracía
  • El Gotic ( historisch centrum )

Kun je niet wachten om Barcelona te zien en wil je graag al activiteiten bekijken en of al boeken? Bekijk deze super handige website Get your Guide voor alle mogelijkheden.

Of misschien ben je wel benieuwd hoe het is om te cruisen richting Barcelona? Reizen met een cruise schip is sowieso voordeliger want je ziet meer van verschillende plekken en het is ook nog eens makkelijker en een relaxte manier van reizen. Klik hieronder om de prijzen te bekijken en je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Ben jij in Barcelona geweest? Hoelang ben je in Barcelona gebleven en wat is je favoriete plek om te bezoeken?

0 COMMENTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »