Hey lieve mensen, hier een verhaaltje over mijzelf, wat heb ik gedaan in mijn leven? Waarom heb ik deze website opgezet? En wie ben ik? Mijn naam is Lesley, en ik heb altijd al een droom gehad om te verhuizen naar het buitenland. Het liefst met een tropisch klimaat. Maar ook wil ik graag reizen en meer van de wereld zien, leuke activiteiten ondernemen en nieuwe dingen proberen in het leven. 1 ding is zeker, het standaard leven in Nederland is niets voor mij.

Ik wilde altijd al vanaf een jonge leeftijd al in het buitenland wonen. Ik was altijd aan het schelden en aan het vloeken als ik weer door de regen, kou en sneeuw fietste. “Ik wil verhuizen, ik wil in het buitenland wonen”

Wat heb ik gedaan in mijn leven?

Uiteindelijk is deze droom om te gaan verhuizen naar het buitenland, op mijn 20ste jaar uitgekomen. Mijn avontuur begon toen ik ging verhuizen naar Curaçao voor 6 maanden. Ik had het zo erg naar mijn zin, en ik miste Nederland totaal niet. Ik wil blijven op Curaçao, ik wil niet terug naar Nederland. En uiteindelijk ben ik op Curaçao verbleven voor ongeveer 6 jaar. Ik heb op 14 verschillende plekken gewoond, en in 4 horeca bedrijven gewerkt. Ik heb het goed naar mijn zin op Curaçao, maar ik ben toe aan iets anders. Ik wil een nieuwe uitdaging, ik wil verder.

En toen ben ik begonnen met solliciteren voor een cruiseschip. Na langer dan 6 maanden te hebben gesolliciteerd werd ik eindelijk aangenomen voor de Holland America Line. Wat spannend! Een nieuw avontuur ging beginnen. De wereld rondreizen en geld verdienen. Hoe gaaf is dit? Ik heb 4 contracten gewerkt voor de Holland America Line. 3 contracten van 6 maanden en 1 contract van 8 maanden.

Na mijn tweede contract, heb ik een langere pauze genomen dan normaal. Normaal heb je 2 maanden vrij en werk je 6 maanden. Dit keer heb ik 6 maanden vrij genomen omdat ik heel graag de Franse taal wilde leren. Ik heb 3 maanden in Nice gewoond, gewerkt, en proberen Frans te leren. Helaas is het niet gelukt hoe ik het in gedachten had. Maar ik heb wel een mooie ervaring die niemand meer van mij afneemt. Ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd.

Uiteindelijk geen vloeiend Frans dus, maar wel een super toffe tijd gehad, en ik was klaar om weer te gaan werken op een cruiseschip. Ik ben verliefd op het schips leven. Maar dat niet alleen, ik heb ook de liefde van mijn leven gevonden op een cruiseschip. Iemand van een ander cultuur, en andere nationaliteit. Een man van Indonesië.

We hebben samen leuke tijden mee gemaakt op het schip. Na mijn contract ben ik op vakantie gegaan naar de plek waar mijn man vandaan kwam en werd ik met open armen ontvangen door zijn liefdevolle familie. Wij hebben heerlijk samen vakantie gevierd. Maar het was toen ook weer tijd om te gaan werken op een cruiseschip. Dit keer helaas niet op hetzelfde schip.

Wanneer we elkaar weer zouden zien, wisten wij niet. Het was allemaal onzeker en we hadden weinig contact door tijdverschil, werk, en ook door de slechte internet verbinding. Midden in mijn vierde contract werd ik over geplaatst naar een ander schip om deze helpen op te bouwen (New Statendam). Het is ons gelukt met hulp van de hoteldirecteur van het schip om bij elkaar te komen op de New Statendam. Eindelijk zagen wij elkaar weer in Italië na 6 maanden. Op de New Statendam, het nieuwe schip van de Holland America Line.

Uiteindelijk hebben we samen besloten om op Bali te gaan trouwen en hier ons leven verder te leven, op land. Mijn man als manager van een restaurant. En ik? Wat ga ik dan doen? Corona kwam en toen was het al een stuk moeilijker om te gaan solliciteren op Bali. Geen toerisme, en bijna alles zat dicht in het begin van de corona tijd. In deze tijd heb ik veel nagedacht over wat ik kan gaan doen. Ik kwam met het idee, om mijn levenservaringen van het reizen op een cruiseschip, het wonen op Curaçao en Bali te delen met jou.

Waarom heb ik deze website opgezet?

De reden dat ik deze website hebt opgezet is dat ik dus graag mijn ervaringen en kennis met jou wil delen. Wil jij ook een nieuw avontuur aangaan en de wereld rondreizen op een cruiseschip en ondertussen ook nog eens geld verdienen? Heb jij ook zo het verlangen om meer te zien van de wereld? Of wil je graag ergens anders wonen en niet vast blijven in Nederland? Dit is allemaal mogelijk. Ik heb het allemaal gedaan, en jij kan het ook. En ik hoop dat ik jou kan inspireren, maar ook tips en advies kan geven zodat jij dit ook waar kan maken. Wat zou jij het liefste willen? Er is namelijk niets dat jou tegen houd. En alles is mogelijk.

Neem gerust contact met mij op voor vragen over het wonen en werken in het buitenland, maar ook over het cruisen over de wereld en het werken op een cruiseschip. Ik sta voor alles open en ik help je gerust verder.

Wie ben ik?

Ik ben een meid die graag van een uitdaging houd, maar ook erg van relaxen houd. Ik kan op dagen heel actief zijn, maar soms dus ook helemaal niets doen en nergens zin in hebben. Wat ik het liefste doe is dansen, surfen, uit eten gaan, mensen ontmoeten, blogs schrijven, films/ documentaires bekijken, koken, yoga en mediteren.

Het liefst doe ik elke week nieuwe dingen, die ik nog niet eerder heb gedaan. Ik wil graag elke week een nieuw avontuur aangaan en nieuwe ervaringen beleven. Daar word ik gelukkig van. Waar word jij gelukkig van? Let’s connect en share the love ❤️

Translate »