Mijn ervaring in Bali safari park is een beetje dubbel eigenlijk. Ik vond het geweldig om zo in contact te komen met de dieren en ze van dichtbij te bewonderen, maar deze dieren zijn natuurlijk niet in dit Safari park uit vrije wil. Hier mijn mening en ervaring met het Bali safari park en waarom ik dit park nooit meer wil bezoeken.

Via een website heb ik goedkope kaartjes kunnen vinden voor Bali safari park en wat mij aansprak was: Safari, waarom een safari mij aansprak is omdat ik dacht dat de beesten in het wild leven en genoeg ruimte zouden hebben.

Dat was mijn idee bij een safari, met een auto door het wild rijden en wilde dieren spotten. Maar eigenlijk is dit dus helemaal niet waar, het is een vergrootte dierentuin en ik had beter onderzoek moeten doen naar het park zelf. Lees hieronder mijn 3 redenen waarom je beter het park niet kan bezoeken.

1.Ze verzorgen olifanten ritjes

Bali Safari park

Ik heb dus helaas dit Bali safari park niet goed onderzocht en kwam er op het park zelf ook achter dat ze olifanten ritten organiseerden. Als ik dit van tevoren had geweten, dan had ik dit “Bali safari park” nooit bezocht natuurlijk.

Maar waarom moet je niet op een olifant rijden dan? De rug van een olifant is niet gebouwd om op te zitten, dit kan pijn en blijvende schade voor de olifant veroorzaken. Vaak zijn de olifanten ook op een manier getraind dat ze worden geslagen zodat ze zich gedragen hoe de mens het wilt. Ik weet niet of dit het geval is in Bali safari park, maar dat zij het al toelaten om op deze beesten te rijden is voor mij al een reden om dit park niet te bezoeken.

Ook worden er hier kamenen ritjes georganiseerd. Ik ben zelf niet zo’n fan van op dieren rijden dus ik heb dit niet gedaan. Ook niet op een kameel, want vaak worden de kamelen slecht behandeld zodat ze zich goed gedragen met de toeristen. Of dit op Bali safari gebeurt weet ik niet, je weet nooit wat erachter de schermen gebeurt.

2.Weinig ruimte voor de dieren

Misschien heel erg dom van me, maar ik dacht echt dat de dieren in het wild zouden leven als ik op een safari zou gaan. Nogmaals ik heb mezelf niet goed geïnformeerd en was te enthousiast en heb de kaartjes geboekt.

De dieren leven wel in het “wild” maar niet echt, er is nog steeds een beperkte ruimte voor de dieren en ze worden onder controle gehouden en getraind door mensen.

Bali Safari park
Deze foto heb ik gemaakt toen ik zelf in een kooi zat, om de dieren te bewonderen

Ik heb de dieren niet achter tralies gezien (tenminste niet alle dieren, want de apen zaten wel achter een glazen kooi en verschillende vissen en reptielen ook). Ze leefden buiten in een ruimte waar ze net “genoeg” ruimte hebben. En ik moet zeggen dat ik sommige beesten en dan vooral ook de olifanten weinig ruimte hadden voor hoe groot de beesten zijn.

De meeste dieren die ik zag lagen te slapen, of waren op zoek naar schaduw want het is gewoon warm voor die beesten en ik moet eerlijk zeggen veel schaduw was er ook niet voor deze beesten (naar mijn mening).

Ik ga niet zeggen dat deze dieren het super slecht hebben, want de dieren zagen over het algemeen goed uit, en niet uitgehongerd of dat ze er super mishandeld uit zagen.

3.Dierenshows

Ze hadden er niet zo veel, en ik heb er 2 gezien. De 3 verschillende dieren voorstellingen die ze geven waren:

  • Olifanten show
  • Tijger training
  • Algemene dieren show

We gingen naar de olifanten voorstelling, maar ik voelde mij er niet op mijn gemak bij en ik dacht dat ik het misschien te zielig vond. Dus wij zijn hier meteen weggegaan.

De tijgers werden gewoon “los” gelaten in een soort van tijger park met 3 tijgers waar ze konden spelen met elkaar en in het water konden liggen. Hier was eigenlijk niets mis mee als ik het zo zag, de tijgers kregen gewoon wat beweging, en ze hoefden geen trucjes te doen. De trainers die stonden er gewoon bij te kijken, en na een uur moesten ze weer naar binnen. Waar naar binnen is, of waar de tijgers verbleven weet ik niet.

Bali Safari park

De algemene dieren show vond ik eigenlijk zelf best wel leuk eigenlijk. Ze lieten hondjes zien, ratten, cavia’s, mammoeten, vogels, slangen, konijnen, en katten. Het was een leuke show om te zien hoe de diertjes 1 voor 1 vanzelf op het podium kwamen. Oké, natuurlijk ging dit niet vanzelf en zijn de dieren hier voor getraind. En zoals ik al eerder zei, je weet nooit wat er achter de schermen gebeurd.

Dus, heb ik er spijt van dat ik kaartjes heb gekocht voor dit park en dat ik dit park heb bezocht? Niet helemaal. Maar als ik wist dat ze olifanten en kamelen ritten organiseerden voordat ik de tickets heb gekocht, dan had ik NOOIT kaartjes gekocht.

Ik wil wil geen organisaties of parken steunen/supporten die aan dierenleed doen en op olifanten rijden is zeker dierenleed. Dus ik had liever mijn geld er niet aan uitgegeven.

Heb ik een mooie ervaring gehad? Ja dat zeker wel. Ik vond het heel erg gaaf om zo dichtbij deze “wilde” dieren te komen. Geweldig dat ik olifanten en zebra’s heb mogen voeren. Ben blij dat ik dit heb mogen mee maken. Ook al vind ik het best zielig voor de dieren, maar ik denk dat ze het zo slecht niet hebben. Maar dat weet ik niet 100% zeker!

Zijn deze dieren vrij? Nee, natuurlijk zijn ze tegen hun wil in gevangen genomen door de mens zodat wij van deze dieren kunnen genieten en er geld mee kunnen verdienen.

Kan ik jou aanraden om dit park te gaan bezoeken? Ik zeg niet doen als je van dieren houd en als je tegen dierenleed bent. Iedereen moet het zelf weten natuurlijk, ik zelf had het liever niet gedaan, maar alsnog wel mooie ervaring gehad.

En nu mijn vraag aan jou dus, zou jij het Bali safari park willen bezoeken nu je dit allemaal weet?

1 COMMENT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »