Een bezoek brengen aan de geboorte plaats van Bob Marley in Ocho Rios is zeker iets wat je niet mag missen als je in Jamaica bent. Daarom besloten mijn man en ik, de 9 miles toer te boeken, toen wij in Ocho Rios waren. Wij bezochten het huis en de omgeving van de reggae leggend, Bob Marley.

In de cruise terminal

De 9 Miles Bob Marley toer is 1 van mijn favoriete activiteiten die ik heb gedaan toen ik in Jamaica was, dit is echt de moeite waard en interessant. Ook als je geen Bob Marley fan bent.

Met de taxi gingen wij vanaf de terminal naar het huis van Bob Marley, en wat een mooie rit was dat zeg. De natuur in Jamaica is echt geweldig mooi. Het was ongeveer 40 minuten vanaf de terminal naar het huis van Bob Marley.

Natuur in Jamaica is echt super mooi

Als je binnen komt, heb je een souvenir winkeltje met allerlei Bob Marley spulletjes. Van t-shirts, tassen, asbakken, pijpjes, smoking paper, ja souvenirtjes dus.

De entree voor de Bob Marley 9 Miles toer kost $25 per persoon, voor kinderen kost het $12. Maar ik weet niet of je deze toer met kinderen wilt doen jonger dan 12 jaar.

In een groepje van ongeveer 10 mensen krijg je een rondleiding in de omgeving waar Bob Marley is opgegroeid. We starten bij het huis van zijn moeder. Hier kregen we uitleg van onze toer guide over de geschiedenis van Jamaica en zijn moeder zelf en dus de achtergrond van Bob Marley.

Het huis van Bob Marley en zijn moeder

Vanuit daar gingen we naar de kamer van Bob Marley zelf waar hij dus sliep, we mochten hier toen geen foto’s van maken helaas. Maar het was een klein simpel kamertje. Op deze plek kregen we uitleg over wat Bob in zijn vrije tijd deed, en met wie hij omging.

Na zijn kamer te hebben gezien gingen wij richtig het graf van zijn moeder en van Bob Marley zelf. Hier mochten wij ook geen foto’s of video’s van maken en we moesten onze slippers/schoenen uitdoen en op blote voeten naar binnen uit respect. Erg indrukwekkend moment, en ook heel apart en speciaal om het graf van Bob Marley te mogen bewonderen.

Hier staan we voor het huis waar het graf van Bob en zijn moeder liggen

Nadat wij het graf hebben gezien, vertelde onze toer guide over de ” Tomb Stone” dit is de steen waar Bob Marley altijd op zat en ideetjes kreeg over zijn songs en teksten. Mijn man nam de eer om op deze steen te gaan zitten, waar Bob Marley ook vaak opzat. Zie de foto hieronder.

Erwin op de Tomb Stone, waar Bob altijd opzat.

Een toer door Bob Marley zijn huis zou niet compleet zijn zonder wat groen. Ja wiet dus, en dat verkochten ze daar in een huisje. Je kon er wiet van de plant kopen, maar ook hadden ze brownies met wiet erin, space brownies dus.

We hebben zijn omgeving, zijn huis en zijn graf gezien, maar dat is niet het einde van de toer. We kregen ook nog een zaaltje te zien met verschillende platen van Bob Marley, zijn gitaar, en de samenwerkingen met andere artiesten.

Bob Marley zijn gitaar

Hoe gaaf en hoe speciaal is dit om met de gitaar van Bob Marley op de foto te staan. Ik vind het een eer dat ik dit heb mogen mee maken.

Klein museum met foto’s, platen an albums

In het museum kregen wij uitleg over de artiesten waar hij mee heeft samen gewerkt en ook over de band waarin hij speelde, The wailers.

The Miseducation of Lauren Hill

Toen de toer voorbij was konden we nog lekker genieten van de muziek en was het tijd om een joint te roken. Oke, helaas niet voor ons want wij moesten weer terug naar het schip om te gaan werken.

Aan het einde van de toer genieten van de muziek

Ik had zeker nog wel langer willen blijven en willen genieten, maar te laat komen voor het schip willen we ook echt niet. De volgende keer als ik naar Jamaica ga, dan wil ik zeker deze plek weer bezoeken en dan blijven we ook wat langer. Want het was absoluut de moeite waard en ik ben veel meer te weten gekomen over Bob Marley en zijn achtergrond. Heel interessant en mooi dat ik dit heb mogen mee maken.

Zijn er hier mensen fan van Bob Marley? En zouden jullie deze toer willen boeken ook al ben je geen fan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »