Al een tijd schrijf ik verschillende blogs over waar ik allemaal ben geweest met het cruiseschip en wat ik er allemaal heb gedaan. Leuke activiteiten, favoriete plekjes en dat soort dingen. Dus ik dacht het wordt even tijd om alles op een rijtje te zetten en precies jullie te vertellen waar ik allemaal ben geweest, en waar jij eventueel ook met een cruiseschip zou kunnen heen varen. Mijn vraag aan jullie is eigenlijk waar zou jij met een cruiseschip willen heen varen? Leer meer over de cruise bestemmingen in dit artikel.

Beter met een cruiseschip varen, dan vliegen!

Cruiseschip

Voordat ik met de lijst over de cruise bestemmingen begin, wil ik jullie ervan overtuigen dat reizen met een cruiseschip veel leuker, makkelijker, eenvoudiger, en efficiënter is dan reizen met het vliegtuig. Waarom? Dat leg ik je hieronder uit.

 1. Je hoeft niet telkens met je spullen heen en weer te sjouwen als je van A naar B wilt
 2. Je ziet meerdere plekken dan alleen maar 2 weken of 1 week dezelfde plek, dus je ontdekt veel meer van de wereld dan als je op 1 bestemming op vakantie gaat.
 3. Op een cruiseschip heb je alle luxe die je nodig hebt. Het eten en drinken zijn vaak inbegrepen in de prijs. Dus op het schip kun je lekker ontbijten, lunchen of dineren zonder dat je dat nog ergens buiten in het land of eiland moet doen. Vaak is het eten op land nog duurder dan als op het schip.
 4. Op een cruiseschip heb je ook veel leuke entertainment. Er worden elke avond wel optredens gegeven. Je hebt zwembaden, een spa, theatershows, films die worden gedraaid, heel veel bars en restaurantjes. Zelfs voor de kinderen hebben ze van alles te doen aan boord, zodat je niet hoeft om te kijken naar je kids. Dus er is genoeg vermaak op een cruiseschip.
 5. Uiteindelijk is reizen met een cruise schip net zo duur als je een 2 weken een all inclusief hotel boekt.

Genoeg redenen waarom reizen met een cruise schip makkelijker, leuker, fijner etc is. Ik heb helaas nog niet zelf als gast mee gerezen op een cruiseschip. Maar dat ga ik zeker nog doen. Ik ga jullie later vertellen waar ik van plan ben om heen te gaan met een cruiseschip.

Cruise bestemmingen
Ben jij benieuwd hoe het leven op een cruiseschip eruit ziet als een crewmember? En wil je een kijkje achter de schermen? Download hier het e-book over “het leven op een cruiseschip

Top 5 beste cruise maatschappijen

Ik heb op de Holland America Line gewerkt voor 4 jaar, en veel van de wereld mogen zien.

Holland America Line is geweldig hoor, maar er zijn zoveel andere maatschappijen die ook heel goed zijn. Hieronder de top 5 beste cruise lines:

 1. Royal Caribbean
 2. Celebrity cruises
 3. Norwegian cruise lines
 4. Princess cruises
 5. Carnival cruise line

Oke nu weet je met welke cruise maatschappij je zou kunnen mee varen, nu nog kijken waar je heen wilt varen. Er zijn zoveel mogelijkheden en het ligt er natuurlijk vooral aan waar jij zelf naartoe wilt varen en wat jij wilt zien.

Top 10 beste cruise bestemmingen

Cruise bestemmingen

De beste tijd en het goedkoopste om met een cruiseschip ergens heen te varen is midden mei tot begin juni, of eind augustus tot midden september. Ik zeg er wel bij dat het natuurlijk er ook wel aan ligt met welke maatschappij je vaart en welke bestemming je naar toe vaart. Hierbij de top 10 beste cruise bestemmingen waar je naartoe kan varen.

 1. Spanje/Barcelona
 2. Abu Dhabi, verenigde Arabische Emiraten
 3. Galapagos eilanden, Ecuador
 4. Amazone Brazil
 5. Mystery Island, Vanuatu
 6. Reykjavik Ijsland
 7. San Juan, Puerto Rico
 8. Cairns, Australië
 9. Cinque Terre, Italië
 10. Hawaii

Dit zijn de populaire plekken om heen te gaan met een cruiseschip, natuurlijk zijn er veel meer plekken waar je zou kunnen heen varen. Dit is om je een idee te geven welke plekken populair zijn en waar je heen zou kunnen varen.

Woon je in Nederland? Dan kun je ook vanaf Nederland varen naar verschillende bestemmingen. Zo hoef je geen vliegticket te kopen naar de thuis poort van het schip.

Enkele voorbeelden waar je zou kunnen heen varen vanuit Nederland:

 • Rusland
 • Noorwegen
 • IJsland
 • Denemarken
 • Duitsland
 • België
 • Frankrijk
 • Ierland
 • Verenigd Koninkrijk
 • Zweden

Weet jij misschien nog een land waar je naartoe kunt varen vanaf Nederland? Laat het me weten in de reacties hieronder, of stuur even een privébericht.

Cruise bestemmingen

Er zijn veel bestemmingen waar ik met het cruiseschip ben geweest hier kun je lezen waar ik allemaal ben geweest. Over deze cruise bestemmingen kan ik jou ook advies en tips geven want hier heb ik zelf ervaring mee en ben meestal wel vaker dan 1 keer in het land/eiland geweest. Laat maar weten als je een vraag heb, of lees alle info over de cruise bestemmingen hieronder in mijn blog.

Dit was mijn blog over de cruise bestemmingen waar ik ben geweest, maar waar jij eventueel ook zou kunnen heen varen. Waar zou jij graag naartoe willen varen met een cruiseschip? En met welke cruise maatschappij zou jij willen varen? Laat het me weten in een reactie hieronder deze blog. Ik zou graag een cruise willen boeken naar Azië, en dan zou ik met de Holland America Line willen varen uiteraard.

Wil jij nu meer informatie over de prijzen en hoe het nu precies werkt? Dan raad ik je aan om de eens de website van cruisereizen.nl te bekijken. De laagste prijs garantie en geen boekingskosten. Of schrijf je vrijblijvend in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en deals.

Bon Voyage!

Benieuwd hoeveel een cruise kost en wil je even een kijkje nemen? Klik hier voor leuke deals!

Cruise bestemmingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »