Al een tijd schrijf ik verschillende blogs over waar ik allemaal ben geweest met het cruise schip en wat ik er allemaal heb gedaan, leuke activiteiten, favoriete plekjes en dat soort dingen dus ik dacht het word even tijd om alles op een rijtje te zetten en precies jullie te vertellen waar ik allemaal ben geweest, en waar jij eventueel ook met een cruise schip zou kunnen heen gaan. Mijn vraag aan jullie is eigenlijk waar zou jij met een cruise schip willen heen varen?

Beter met het schip dan met het vliegtuig

Voordat ik met de bestemmingen begin, wil ik jullie ervan overtuigen dat reizen met een cruise ship, veel leuker en makkelijker is dan met het vliegtuig ergens naar toe te gaan. Waarom? Dat leg ik hieronder uit.

 1. Je hoeft niet telkens met je spullen heen en weer te sjouwen als je van A naar B wilt
 2. Je ziet meerdere plekken dan alleen maar 2 weken of 1 week dezelfde plek, dus je ontdekt veel meer van de wereld dan als je op 1 bestemming op vakantie gaat.
 3. Op een cruise ship, heb je alle luxe die je nodig hebt, het eten en drinken zijn vaak inbegrepen in de prijs. Dus op het schip kun je lekker ontbijten, lunchen of dineren zonder dat je dat nog ergens buiten in een poort hoeft te doen, waar het vaak nog veel duurder is dan op een schip.
 4. Op het schip heb je zelf ook veel leuke entertainment, er worden elke avond optredens gegeven. Je hebt zwembaden, een spa, theatershows, films die worden gedraaid, heel veel bars en restaurantjes. Zelfs voor de kinderen hebben ze van alles te doen zodat je niet hoeft om te kijken naar je kids. Dus er is genoeg vermaak op een cruise schip.
 5. Uiteindelijk is reizen met een cruise schip net zo duur als je een 2 weken all inclusief hotel boekt.

Genoeg redenen waarom reizen met een cruise schip makkelijker, leuker, fijner etc is. Ik heb helaas nog niet zelf als gast mee gerezen op een cruise ship, maar dat ga ik zeker nog doen. Ik ga jullie later vertellen waar ik van plan ben om heen te gaan met een cruise schip.

Top 5 beste cruise lines

Ik heb op de Holland America Line voor 4 jaar lang mee gevaren maar er zijn natuurlijk meerdere cruise lines.

Holland America Line is geweldig hoor, maar er zijn zoveel andere maatschappijen die ook heel goed zijn. Hieronder de top 5 beste cruise lines:

 1. Royal Caribbean
 2. Celebrity cruises
 3. Norwegian cruise lines
 4. Princess cruises
 5. Carnival cruise line

Oke nu weet je met welke cruise line je zou moeten mee varen, nu nog kijken waar je heen wilt varen. Er zijn zoveel mogelijkheden en het ligt er natuurlijk vooral aan waar jij zelf naartoe wilt varen en wat jij wilt zien.

Top 10 beste bestemmingen op een cruise

De beste tijd en het goedkoopste om met een cruise schip ergens heen te varen is midden mei tot begin juni, of eind augustus tot midden september. Ik zeg er wel bij dat het natuurlijk er ook wel aan ligt met welke maatschappij je vaart en welke bestemming je naar toe vaart. Hierbij de top 10 bestemmingen waar je naartoe kan varen op een cruise.

 1. Spanje/Barcelona
 2. Abu Dhabi, verenigde Arabische Emiraten
 3. Galapagos eilanden, Ecuador
 4. Amazone Brazil
 5. Mystery Island, Vanuatu
 6. Reykjavik Ijsland
 7. San Juan, Puerto Rico
 8. Cairns, Australië
 9. Cinque Terre, Italië
 10. Hawaii

Dit zijn de populaire plekken om heen te gaan met een cruise schip, natuurlijk zijn er veel meer plekken waar je zou kunnen heen gaan. Dit is om je een idee te geven welke plekken populair zijn en waar je heen zou kunnen varen.

Woon je in Nederland? Dan kun je ook vanaf Nederland varen naar verschillende bestemmingen. Zo, hoef je geen vliegticket te kopen naar de thuis poort van het schip.

Enkele voorbeelden waar je zou kunnen heen varen vanuit Nederland:

 • Rusland
 • Noorwegen
 • IJsland
 • Denemarken
 • Duitsland
 • België
 • Frankrijk
 • Ierland
 • Verenigd Koninkrijk
 • Zweden

Het kan zijn dat ik een land ben vergeten laat het me dan even weten, stuur een berichtje of laat een reactie achter.

Kijken hoeveel een cruise kost vanuit Nederland? klik hier en bekijk de prijzen en wat de mogelijkheden zijn.

Waar heb ik gevaren ?

Er zijn veel bestemmingen waar ik met het cruise schip ben geweest hier kun je lezen waar ik allemaal ben geweest. Over deze bestemmingen kan ik jou ook advies en tips geven want hier heb ik zelf ervaring mee. Laat maar weten als je een vraag heb, of lees mijn blog.

Dit waren mijn cruise bestemmingen, waar zou jij graag naartoe willen varen met een cruise schip? En welke cruise maatschappij zou jij kiezen? Laat het me weten in een reactie hieronder deze blog. Ik zou graag een cruise willen boeken naar Azië, en dan zou ik met de Holland America line willen varen. Bon Voyage!

Benieuwd hoeveel een cruise kost en wil je even een kijkje nemen? Klik hier voor leuke deals!

1 COMMENT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »