Edinburgh de hoofdstad van Schotland. En ja hoor, wat een geluk. Hier ben ik ook met het cruiseschip geweest. Ik ga je in deze blog 8 activiteiten vertellen die je kan doen in 1 dag in Edinburgh. Dit vertel ik je vanuit mijn eigen ervaring en ik heb zelf deze activiteiten beleefd.

Er zijn uiteraard meerdere activiteiten die je kan doen in Edinburgh. Want waar staat deze stad bekend om? Yes, het monster van Loch Ness en Harry Potter natuurlijk. Ik raad je zeker aan om deze activiteiten al van tevoren te boeken. Je snapt zelf wel hoe populair deze activiteiten natuurlijk zijn in Edinburgh.

Hieronder noem ik nog 5 Activiteiten die niet in dit artikel staan, maar die ik je absoluut kan aanraden om Edinburgh nog beter te ontdekken! Dit zijn de activiteiten die ik zelf zou doen, maar misschien zijn er nog andere gave activiteiten die je wilt doen. Klik hier voor meerdere tours.

  1. Klik hier voor een tour voor Loch Ness
  2. Klik hier voor een tour voor Harry Potter
  3. Klik hier voor een tour langs de Haunted Vaults en begraafplaats
  4. Klik hier voor een tour Scotch en Whisky proeverij
  5. Klik hier voor een old town tour

Vanaf het cruiseschip naar Edinburgh

De meeste grote cruise schepen ankeren in het water in South Queensferry. En dan ga je met een tender richting land. Vanaf South Queensferry is het ongeveer 18 kilometer richting Edinburgh en je kan er komen met de bus. Die staan al direct bij de tenders klaar. Dit is wat de meeste gasten van het schip doen omdat dit de makkelijkste manier is.

Je kan er ook voor kiezen om een stukje te lopen (ongeveer 10 minuten) en je pakt de trein richting Edinburgh. Dat is ook nog eens een stuk goedkoper, sneller en leuker vind ik zelf. Maar niet ideaal als je in een rolstoel zit. Wil je het eenvoudig houden ga met de bus die al direct voor je klaar staat.

Eenmaal aangekomen in Edinburgh

Eenmaal aangekomen in Edinburgh, kwamen wij uit op een hele leuke plek genaamd Brewhemia, dit kun je precies tegen over het Waverley station vinden.

8 x activiteiten in Edinburgh

Waarom is dit zo’n leuke plek? Personeel is vriendelijk, het eten is lekker en de cocktails zijn geweldig. Maar dat is het niet alleen. Hier kun je ook genieten van live muziek, voorstellingen en events zoals het Oktoberfest. Ook leuk om hier te zitten en mensen te kijken die van het station komen.

Na een goede cocktail kunnen we er tegen aan om Edinburgh te ontdekken. We beginnen bij Waverley mall. En vanuit daar lopen wij richting een leuk park wat gelegen is tussen het Edinburgh kasteel en de winkelstraat Princess street. In dit park kun je heerlijk genieten van de zon (als die schijnt) en van het lekkere eten wat ze daar in de kraampjes verkopen.

8 x activiteiten in Edinburgh

Hierna hebben we een ritje gemaakt in het reuzenrad van Edinburgh, en ik kan je zeker aanraden om dit te gaan doen. Je hebt een mooi uitzicht over heel Edinburgh, echt een super leuke ervaring en je kan er goede foto’s maken. Het reuzenrad bevind zich ook in het park van Princes St Gardens. Je kan de prijzen vinden op de website.

8 x activiteiten in Edinburgh
Uitzicht vanuit het Reuzenrad

Natuurlijk moesten we ook richting het oude centrum van Edinburgh om het 1 en ander te bekijken. In het oude centrum van Edinburgh vind je het kasteel van Edinburgh, 1 van de bekendste bezienswaardigheden in Edinburgh. Hier bevind zich ook de hoofdstraat Royal Mile, leuke straatjes en stegen en voornamelijk toeristische winkeltjes wat je hier kan vinden.

8 x activiteiten in Edinburgh
Old town in Edinburgh, richting het kasteel

Ieder jaar bevind zich 1 van de belangrijkste zomer evenementen plaats in Edinburgh. Het internationaal festival in augustus, dit festival duurt 3 weken, maar ik heb 1 dagje kunnen mee genieten van deze culturele evenementen. Er hangt een super gezellige, liefdevolle sfeer in de stad. Overal zijn er mensen die verschillende shows op straat weg geven. Echt geweldig om dit een keer mee te maken.

8 activiteiten in Edinburgh

Dus alles even op een rijtje, wat zijn de belangrijkste en leukste dingen om te doen wanneer je Edinburgh bent? Ik heb alle 8 activiteiten nog even hieronder benoemd om het wat duidelijker te maken.

8 x activiteiten in Edinburgh

1.Waverley Mall
2.Brewhemia
3.Princes Garden
4.Reuzenrad
5.Old Town
6.Kasteel van Edinburgh
7.Royal Miles
8. Internationaal Festival in de stad

Genoeg te zien en te doen in Edinburgh! Leuk om op vakantie te gaan, maar ook heel leuk om er met een cruiseschip naar toe te varen. Heel handig voor de Nederlanders, want je stapt op in Amsterdam. Ik kan je absoluut een cruise aanraden want het is altijd leuker om meerdere plekken te zien in 14 dagen dan alleen 1 dezelfde plek 14 dagen lang.

Staat Edinburgh op jouw lijstje? En zou jij deze activiteiten boeken? Je mag altijd contact opnemen voor vragen over Edinburgh, maar ook over cruise vakanties of over het werken op een cruiseschip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »