Om de 2 weken ga ik een leuk interview plaatsen met een crewmember van het cruiseschip. Het lijkt me leuk om jullie ook meer een idee te geven hoe het is om in een andere afdeling te werken zoals in de entertainment, de winkel, spa, etc. in plaats van alleen maar mijn ervaringen te lezen als serveerster in een restaurant. Hopelijk kan ik je een leuk en goed beeld geven hoe het er een beetje aan toe gaat in het leven van een crewmember op een cruiseschip.

Ik heb al een blog geplaatst met over de “10 leuke beroepen die je kan doen op een cruiseschip” en daar leg ik ook uit hoe het personeel word genoemd en hoe ze worden onder verdeeld. Dus de persoon die ik in deze blog interview is eigenlijk geen crewmember maar staffmember. De dame die ik interview in dit artikel werkt dus op de spa afdeling en voor haar was het toegestaan om in de gasten ruimtes te ontbijten/lunchen en dineren.

Interview met Alice die werkt in de Greenhouse Spa & Salon van de HAL

werken op een cruiseschip

Vandaag een prachtig interview met Alice die werkzaam is in de spa van de Holland America Line. Zij werkt als schoonheidsspecialiste in de Greenhouse spa & salon van de HAL. Hoe heerlijk is het als je aan boord van een cruiseschip bent en je kan de gasten lekker verwennen in de spa. Massages geven, nagels mooi maken, haren die geknipt moeten worden, etc. Het lijkt mij zeker een mooi beroep om uit te voeren op een cruiseschip. Maar hoe is het nu precies om in de spa te werken aan boord van de Holland America Line.

Hieronder in het interview vertelt Alice hoe haar leven aan boord eruit ziet. En hopelijk krijg jij een beter beeld hoe het is om in de spa te werken van de Holland America Line.

Alice is 26 jaar en ze woont in Cardiff, South Wales in het Verenigd Koninkrijk. Ze heeft altijd en alleen maar voor de HAL gewerkt en weet niet zeker hoelang ze nog wilt blijven werken voor de HAL. Voor nu bevalt dit goed en ziet wel wat er in de toekomst op haar pad komt. In dit interview beantwoord zij een aantal vragen over het werken op een cruiseschip. Veel lees plezier, hopelijk heb jij wat aan deze informatie.

1. Hoelang werk jij voor de Holland America Line?

Ik werk nu 2 jaar voor de Holland America Line, ik ben op dit moment niet op het schip. Maar ik wacht totdat ik weer een nieuw contract krijg. Als het goed is gaat de HAL weer in augustus varen, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

2. Hoeveel maanden is je contract?

De meeste contracten zijn 9 tot 10 maanden als je in de spa werkt

3. Hoe zien je werkdagen eruit?

Ik werk 12 uur per dag(met pauzes natuurlijk) en meestal zijn wij 1 en een halve dag helemaal vrij van werk. Maar dat ligt er ook aan hoelang een cruise duurt.

4.Is het mogelijk om van het schip af te gaan en de landen waar je bent aangemeerd te ontdekken?

Ja in de pauzes was er altijd wel een mogelijkheid om van het schip af te gaan en even buiten het schip te relaxen en ontspannen.

5. Wat is je favoriete bestemming waar je bent geweest met het cruiseschip?

Ik heb er 2, en dan denk ik toch wel Noorwegen of Malta.

6. Als je niet aan het werk was op het schip, wat deed je dan?

Als ik niet aan het werk was, dan was ik met vrienden van het schip, lekker aan het kletsen, drinken of buiten het schip het land ontdekken. Of ik bel mijn familie en vrienden van thuis op om bij te kletsen.

7. Is er ander beroep op het schip die jij graag zou willen doen? Als je niet in de spa zou werken?

Als ik van positie zou kunnen veranderen dan zou ik graag een entertainment host willen worden. Ik heb een leuke, bruisende persoonlijkheid. Ik ben heel goed met gasten, en ik wil gasten graag helpen de beste ervaring uit hun cruise te halen.

8. Welk advies zou jij geven aan iemand die op een cruiseschip zou willen werken?

Mijn advies zou om van tevoren al onderzoek te doen naar de functie waar jij voor wilt solliciteren, aangezien werken op een cruiseschip erg competitief kan zijn. Dus kijk naar de vereiste kwalificaties en ervaring.

Bereid je voor om hard te werken, want uren kunnen lang en vermoeiend zijn en vrije tijd is afhankelijk van je functie.

Als je net begint met werken op een cruiseschip, zorg dan dat je geld hebt zodat je wifi kan kopen. Dit is essentieel voor de meesten mensen aan boord.

Ten slotte, als het je lukt om een positie aan boord te bemachtigen, maak dan veel vrienden, herinneringen, geld en geniet van de ervaring. Want het is een geweldige kans om te werken en te reizen.

Dit was een kort interview met Alice die op de spa afdeling werkt van de HAL. Heb jij nog andere vragen over het werken op een cruiseschip? Of misschien heb je een vraag voor Alice? Laat het mij weten in een reactie hieronder of stuur mij een berichtje op instagram, facebook, of via de email.

Wil jij meer weten over het werken op een cruiseschip? Ben je benieuwd hoe het gaat als je nu eenmaal bent aangenomen en je komt voor het eerst aan op een cruiseschip? Download dan gratis hieronder het e-book “het leven op een cruiseschip”

Of misschien wil je zelf wel op een cruiseschip werken? Hoe kun je dan beginnen met solliciteren? Wat moet je weten en wat moet er allemaal geregeld worden? Lees het in dit e-book die hieronder staat vermeld.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »