In deze blog een nieuw interview met een crewmember van het cruiseschip van de Holland America Line. Ik heb al 2 interviews gedeeld met crewmembers van het cruiseschip. 1 persoon werkte in de entertainment en speelt in de band, de B.B Kings. En een ander interview is met een jongedame die werkt op de spa afdeling.

Nu heb ik weer een super leuke dame mogen interviewen voor mijn blog. Ze is afkomstig van België en ik heb samen met haar gewerkt in een restaurant op een cruiseschip. Lees over haar ervaring op het cruiseschip en wat haar functie was.

Om de 2 weken plaats ik een nieuw interview om zo jullie meer een idee te kunnen geven hoe het is om te werken op een cruiseschip op verschillende afdelingen. Maar ook zodat jullie andere ervaringen kunnen lezen in plaats van alleen mijn verhaal te lezen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden, en veel lees plezier.

In de blog “10 leuke beroepen die je kan uitvoeren op een cruiseschip” vertel ik meer over het personeel en hoe ze worden onder verdeeld. Misschien kun je eens bekijken in dit artikel welke beroepen er zijn, en wie staff member crew member en officier worden genoemd.

Interview met een crewmemember van het cruiseschip- Gladys host van het restaurant “Sel de mer”

Interview crewmember van het cruiseschip

In deze blog deelt Gladys haar ervaringen over haar werk in het restaurant. Er zijn verschillende restaurantjes op het cruiseschip. De diningroom en de lido zijn inbegrepen in de prijs, maar dan zijn er ook nog restaurantjes waar je apart voor moet betalen (Wat zeker wel de moeite waard is, en de prijzen zijn goed te doen).

Gladys heeft gewerkt in Sel de Mer, specialty restaurant van de Holland America Line die je kan vinden op de Koningsdam en de New Statendam. In dit restaurant vind je veel Franse gerechten. Hieronder het interview met Gladys.

1. Wat is je leeftijd en waar kom je vandaan?
28 jaar jong en komt uit Antwerpen (België).

2. Hoelang werk jij voor de Holland America Line?
Ik heb 2 contracten gewerkt van 6 maanden voor de HAL. In mijn 1ste contract heb ik gewerkt als serveerster en in mijn tweede contract heb ik een training gevolgd om als host aan de slag te gaan. De werkzaamheden als host zijn: Reserveringen van de gasten bijhouden, gasten naar hun tafel brengen, zorgen dat alles op rolletjes loopt in het restaurant etc. In totaal dus 1 jaar gewerkt voor de HAL.

3. Werk je nog steeds voor de HAL?
Ik werk op dit moment niet meer op een cruiseschip en werk nu op land. Ik heb geen idee of ik ooit nog terug ga naar het cruiseschip. Op dit moment denk ik van niet, maar je weet maar nooit. Ik hield van het scheepsleven, het reizen en de nieuwe mensen die je leert kennen tijdens het werken.

4. Wat waren je werkuren op het cruiseschip?
Als host werkte ik in de ochtend meestal van 7 uur tot 12 uur. In de middag was ik vrij, en ik begon weer met werken om 5 uur p.m. tot sluitingstijd.

4. Was Het Mogelijk Om Van Het Schip Af Te Gaan En De Landen Waar Je Bent Aangemeerd Te Ontdekken?
Ja dat was mogelijk. Het ligt er wel aan wat je werkuren zijn. Ik had bijvoorbeeld andere werkuren toen ik als serveerster werkte en toen was het niet altijd mogelijk om van het schip af te gaan. Omdat ik toen soms ook in de middag moest werken. Het ligt er ook aan in welke poort je bent aangemeerd. Maar meestal is er de mogelijkheid om van boord te gaan.

5. Wat Is Je Favoriete Bestemming Waar Je Bent Geweest Met Het schip?
St. Lucia and St. Thomas in de Caribbean. Eigenlijk bijna alles in de Caribbean.

6. Als Je Niet Aan Het Werk Was Op Het cruiseschip, Wat Deed Je Dan?
Als ik niet van het schip afging, ging ik sowieso slapen haha ik ben iemand die veel slaap nodig heeft. Dus ik ging meestal terug naar mijn cabine om een dutje te doen. Of ik ging ook weleens naar de crew gym, de was doen, eten etc.

7. Is Er een Ander Beroep Op Het schip Die Jij Graag Zou Willen Doen? Als Je Niet als host in een restaurant Zou Werken?
Ik zou graag willen werken achter de receptie (Guest service) of shore excursions. Deze 2 lijken mij wij heel erg interessant.

8. Welk Advies Zou Jij Geven Aan Iemand Die Op Een Cruiseschip Zou Willen Werken?
Ja, gewoon proberen en doen. Begin met solliciteren. Het is een unieke ervaring in je leven. Ook al had ik een aantal uitdagingen in de tijd dat ik werkte op een cruiseschip, ik zou het zeker weer opnieuw doen zonder twijfel.

Voor zover het interview met Gladys, heb jij misschien nog meer vragen voor Gladys over het werken op de Holland America Line? Laat het mij weten in de reacties hieronder, of stuur een privé berichtje via Instagram of Facebook.

Wil jij meer weten over het werken op een cruiseschip? Ben je benieuwd hoe het nu precies gaat als je bent aangenomen? Hoe werkt het met internet, eten, drinken, je uniform etc? Download dan gratis het e-book die hieronder staat vermeld.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »