Om de 2 weken ga ik een leuk interview plaatsen met een crewmember van het schip. Het lijkt me leuk om jullie ook meer een idee te geven hoe het is om in een andere afdeling te werken zoals in de entertainment, de winkel, spa, etc. Hopelijk kan ik je een leuk en goed beeld geven hoe het er een beetje aan toe gaat in het leven van een crewmember op een cruiseschip.

Ik heb al een blog geplaatst met over de “10 leuke beroepen die je kan doen op een cruiseschip” en daar leg ik ook uit hoe het personeel word genoemd en hoe ze worden onder verdeeld. Dus de persoon die ik in deze blog interview is eigenlijk geen crewmember maar staffmember. Dus het was voor hem ook mogelijk om te ontbijten/lunchen/dineren op de plekken waar de gasten komen. Ook mag hij in zijn eigen vrije tijd kleding rond lopen in de gasten ruimtes.

Interview met Tony van de B.B King All star band

Crewmember

Vandaag dus een super leuk interview met Tony. Deze jongeman werkt in de entertainment. Hij is pianist van de B.B. king blues band. Dit is een band die op het schip van de Holland America Line speelt. Het is geweldig hoe de gasten worden vermaakt met deze heerlijke soulfunk music. Stil blijven zitten is geen optie met deze band.

De mannen en 1 dame spelen altijd samen in dezelfde band, ze worden tussen door niet vervangen door andere bandmembers en ze hebben meestal een contract van 4 maanden.

Tony is 33 jaar en woont in Charlotte (North Carolina) in de Verenigde Staten van Amerika. Hij is geboren in Duitsland. Hij heeft 3 jaar voor de Holland America Line gewerkt. En op dit moment werkt hij niet meer op een cruiseschip, en is waarschijnlijk ook niet van plan om terug te gaan. Ik heb hem een aantal vragen mogen stellen en hierbij de antwoorden. Veel lees plezier en hopelijk vind je het leuk om te lezen.

1. Wat waren je werktijden

Elke avond moesten wij optreden van 8:45 p.m. tot 11:30 p.m. Overdag dus lekker vrij, maar af en toe wel repeteren met de band natuurlijk. 1 dag in de week waren wij de hele dag vrij.

2. Was het mogelijk om van het schip af te gaan en het land te ontdekken?

Ja het was mogelijk om elke dag van het schip af te gaan en het land of eiland te ontdekken. We waren overdag vrij, en werkten in de avond als het schip aan het varen was, ideaal.

3. Wat was je favoriete bestemming?

Moeilijk om 1 te kiezen want er zijn zoveel plekken die gaaf zijn. Mijn favorieten zijn: Azië, de mediterranen, Puerto Vallarta en Mazatlan in Mexico.

4. Als je niet aan het werk was, wat deed je dan?

Van het schip af, de plek ontdekken waar wij die dag zijn aangemeerd, lokaal eten(streetfood). Op het schip ging ik naar de sportschool, ik mocht gebruik maken van de sportschool waar de gasten ook komen. En ik ging ook wel vaker naar de officieren bar voor een drankje.

5. Als je niet in de band zou spelen, zou jij dan een ander beroep willen doen op het schip?

Nee, ik zou geen ander werk willen doen dan wat ik nu doe op het schip. Mijn passie is piano spelen en het is geweldig om in de B.B King All star band mee te mogen spelen.

6. Heb je advies voor iemand die graag op een cruiseschip zou willen werken?

Laat het cruiseschip leven je niet veranderen! Conformeer niet aan de levenshouding van het schip, alleen maar omdat anderen zo denken. Geef niet te veel geld uit, maar spaar zo veel mogelijk.

Dit was het interview met Tony van de B.B King blues band. Heb jij nog meerdere vragen over het werken op een cruiseschip? Of heb jij een specifieke vraag voor Tony? Laat het me weten hieronder in een reactie en misschien kan ik ze je wel beantwoorden. Je mag me ook een bericht sturen op Facebook. Ik hoop dat je een beter beeld hebt bij het leven op een cruiseschip.

Wil je meer weten over het werken op een cruiseschip? Dan kun je het e-book downloaden “het leven op een cruiseschip een kijkje achter de schermen” Hier vertel ik je hoe het leven aan boord is als crewmember en hoe het precies werkt als je nu eenmaal bent aangenomen.

Of misschien zit jij er wel aan te denken om te gaan werken op een cruiseschip en weet je niet precies waar je moet solliciteren en je wilt meer duidelijkheid? Dan raad ik je aan om het e-book te downloaden die hieronder staat vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »