Italië, een prachtig land in Zuid Europa. Ben jij hier weleens geweest? Italië is echt een vakantie land, steden zoals Venetië, Rome, en Napels zijn bekende vakantie bestemmingen. Ook de scheefstaande toren van Pisa is 1 van de kenmerken van Italië. Lees hier waar ik in Italië ben geweest met het schip.

Wat ook een leuk weetje is dat het schip van de Holland America Line is gebouwd in de Italiaanse scheepswerf Fincantiere Marghera. Ik ben zelf 2 keer in Fincantieri geweest om het schip de Koningsdam en de Nieuw Statendam op te bouwen.

Lees hieronder mijn ervaringen waar ik met het schip ben geweest. En welke plekken leuk zijn om te bezoeken. Het beste is om met een cruise ship te gaan, want dan kun jij allerlei verschillende plekken van Italië bezoeken op je gemak met het schip. Bekijk hier de website, welke cruisen jij kunt boeken.

Venetië

Deze stad behoort tot de meest bezochte steden van Italië. De sfeer van Venetië is uniek door de kanalen, pleintjes, en paleizen. De belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië zijn:

 • Het San Marcoplein
 • Het Dogepaleis
 • De brug Ponte Rialto
 • De Basiliek van Santa Maria Della Salute
 • Ca’d”Oro

Al deze bezienswaardigheden heb ik allemaal bezocht en foto’s van gemaakt, helaas heb ik een aantal keren verschillende telefoons, in de toilet laten vallen, kwijt geraakt, en kapot laten vallen. Dus veel foto’s kwijt geraakt, jammer genoeg. Wat ik ook vooral heb gedaan is lekker gegeten in Italiaanse restaurantjes en door de unieke straatjes van Venetië gelopen.

Venetië

Wat echt een geweldig uitzicht is om te zien als je met het schip vanuit Ficantieri richting Venetië vaart.

Uitzicht op Venetië

Wat ik jou kan aanraden is om een bootje te huren en door de kanalen van Venetië te varen, een hele leuke ervaring en geweldig om foto’s te maken. Een Gondola is natuurlijk waar jij in moet gaan varen om de Italiaanse sfeer compleet te maken.

Boot tour in Venetië niet in een Gondola maar wel met mooi uitzicht.

Op de website Get your Guide kun je leuke boot trips boeken en bekijken welke optie het beste bij je past. Een hele leuke site om te kijken welke activiteiten jij kan doen in Venetië.

Napels

Dit is een havenstad, geen wonder dat we dan ook met het schip hier aanmeren. Ik ben een aantal keren naar Napels geweest. Wat ik mij kan herinneren is als je van de cruise terminal naar buiten komt dat er veel mensen zijn die je van allerlei spullen proberen aan te smeren, zoals neppe tassen,horloges en petjes.

Wat ik niet begrijp van mijzelf, is dat ik zoveel foto’s heb gemaakt van Napels ( dat is tenminste wat ik mij kan herinneren ) maar dat ik geen enkele foto kan terug vinden, zal wel komen doordat ik niet zo goed om kan gaan met telefoons.

Napels is een mooie stad vooral om te winkelen. En dat is wat ik ook heb gedaan, veel gewinkeld, schoenen gekocht, kleding gekocht, tassen, etc. Natuurlijk hebben we ook op een terrasje gezeten en een pizza besteld, want dat doe je nou eenmaal als je in Italië bent.

Maar winkelen is niet het enige wat je in Napels kan doen. Hier een aantal geweldige bezienswaardigheden in Napels.

 • Galleria Borbonica
 • Castel Nuovo
 • Vesuvius
 • Pompeii en Herculaneum
 • Nationaal archeologisch museum
 • Cimitero Delle Fontanelle
 • Cappella Sansevero
 • Het Toledo metrostation
 • SSC Napoli

En er zijn zoveel meer bezienswaardigheden die je kan doen in Napels, echt te veel. Dus hier heb ik weer die leuke site geplaatst Get your Guide waar je heel veel informatie kan vinden als je naar Napels gaat.

Civitavecchia

Weet jij wat er hier te doen is? Nee? Ik ook niet, want ik zeg je eerlijk ik heb hier weinig gedaan, dan alleen weer eten, drinken en wifi zoeken. Dit is een stad waar gasten van boord af gaan als ze een tour willen doen richting Rome. En daar heb ik als crew member gewoon geen tijd voor, omdat we dus op een bepaalde tijd weer aan boord moeten zijn om te werken. Ik heb wel even opgezocht wat er allemaal te doen is, en had ik dit nu maar eerder geweten.

Oke dit zijn er maar 3, maar als jij ooit in Civitavecchia bent met het schip, ga je toch wel naar Rome. Ik heb zelf even op Tripadvisor gekeken voor deze bezienswaardigheden en ik ben wel een aantal keren langs monumenten en historische gebouwen langs gelopen, alleen nooit echt foto’s gemaakt.

Enige foto die ik in Civitavecchia heb gemaakt

Pisa

En iedereen kent dit stadje natuurlijk van de bekende toren van Pisa en ligt in de regio Toscane. Je kan deze toren van Pisa vinden in Piazza del duomo ( domplein ). Dit is de plek waar de meeste toeristen naartoe gaan.

Toren van Pisa

Waarom staat de toren van Pisa eigenlijk scheef? Heel simpel, hij is gewoon zo gebouwd door de mensen in de 12de eeuw. De ondergrond was te zacht en de toren zakte weg door de grootte van de toren.

Iedereen wil natuurlijk een foto met de toren van Pisa, maar het is ook bijzonder om de toren van Pisa binnen te beklimmen. Toen ik er heen ging, stond er een te lange rij, waar ik op dat moment niet wou in staan ( ik ging liever eten ). Je moet een kaartje kopen om naar binnen te gaan, maar je krijgt wel een super mooi uitzicht als je boven in de toren bent.

Op deze plek kun je niet alleen de toren van Pisa bekijken maar er zijn ook andere bezienswaardigheden. Ze noemen dit plein ook wel “Piazza dei Miracoli”

Piazza dei Miracoli

Dus wat is er nog meer te zien?

 • Baptisterium van Pisa
 • Kathedraal van Pisa (Duomo Santa Maria)
 • Camposanto

Ook zijn er verschillende restaurantjes waar je lekker kan eten en er zijn souvenir winkeltjes.

Er zijn veel meer plekken in Italië die geweldig zijn om te bezoeken. Ik ben bijvoorbeeld ook een keer in Palermo geweest, ook een mooie plek om te zien. Hier ben ik niet zo heel vaak geweest en ik heb er ook geen foto’s van.

Ik wil wel zoveel mogelijk mijn eigen ervaringen delen en mijn eigen foto’s gebruiken zodat het wel echt mijn verhaal en mijn ervaring is.

Dit zijn de plekken die ik heb bezocht met het cruise ship. Er zijn verschillende cruisen te boeken met het schip, die je ook op andere plekjes van Italië brengt. Klik hier op de website van de HAL om te zien waar het schip nog meer naartoe gaat.

Zou jij ooit met een cruise ship naar Italië varen, waarom wel? of waarom niet ?

Klik hier onder om te kijken hoe duur een cruise naar Italië kost.

0 COMMENTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »