Yes weer een korte samenvatting van mijn leven op Bali in de maand juni! Ik vind het altijd wel fijn om hier aan het einde van de maand op terug te kijken en over te schrijven. Ik deel in deze blog vooral de leuke dingen die ik heb mee gemaakt op Bali de afgelopen maand. Maar er zijn natuurlijk ook wel dingen gebeurd die minder leuk zijn, of die ik liever niet zo snel deel hier op het internet.

Waar ga ik het over hebben?
– Hoe duur zijn de kosten voor een dierenarts?
– Voorbereidingen voor Nederland en hoeveel kost een Schengenvisa nou voor Indo’s?
– Wat zijn de kosten als je een verstandskies laat trekken op Bali? En waar kun je dit het beste doen?
– Familie van Erwin kwam op bezoek en een oude bekende van mijn geboorteplaats
– Hoe kan ik jou helpen met je trip op Bali?
– Welke accommodaties raad ik aan als je wilt overnachten op Bali?

Begin van de maand – Mijn leven op Bali

Graag wil ik beginnen met minder leuk nieuws. Op het begin van de maand, echt precies 1 Juni gingen Erwin en MJ samen op pad. MJ zat achter op de motorbike bij Erwin en ze sprong ervan af omdat ze een hond zag. Waarschijnlijk op iets van een steentje terecht gekomen en haar nagel was gebroken. Kwam best wel wat bloed uit. Erwin wilde zelf verband om haar nagel leggen.

Mijn leven op Bali

Ik ging toch liever naar de dierenarts, dus dat deden we toen ook. De nagel werd schoon gemaakt, er werd verband er om heen gedaan. ze kreeg een spuit, medicijnen tegen de pijn, wij kregen infectie spul mee zodat we zelf de wond konden schoonmaken en verband om het zelf elke dag te kunnen verwisselen. Dit kostte bij elkaar 350k Rupiah(ongeveer 23 euro).

Nou goed dat was opgelost, maar leuk was het niet. Echt zielig voor mijn lieve MJ. Ja is toch wel mijn kindje hoor. Ja misschien verklaar je me voor gek, dat ik een hond mijn kindje noem maar zo voelt het wel.

En ik denk dat meerdere honden moeders wel hetzelfde voelen als ik ;). Anyway, ze mocht 2 weken niet naar het strand omdat het moest helen en droog worden. Ja dat waren 2 behoorlijk saaie weken voor haar. Want we gaan meestal wel 3 tot 4 keer in de week naar het strand.

All good now, de nagel is goed genezen en ik zie al een klein stukje terug groeien. En vandaag zijn we naar het strand geweest(schrijf deze blog 28 juni).

Voorbereidingen voor Nederland

Erwin en ik gaan in augustus voor een maand op vakantie naar Nederland. Sommige dingen vind ik leuk om voor Nederland te regelen, zoals bijvoorbeeld tickets kopen voor een festival. Oké wel onwijs duur. Maar het gaat de moeite waard zijn. Erwin is nog nooit naar een echt festival geweest en ik ben zelf ook nog nooit naar een echt groot festival geweest in Nederland.

Wij gaan naar Reggae Lake, en als je dit leest ben jij 1 van de eersten die dit weet want ik heb het nog niemand verteld(behalve Erwin dan). Ik zag dit festival voorbij komen en dit is echt wat voor ons! Ik kon het ook niet geheim houden voor Erwin(wat wel eerst mijn bedoeling was) dus diezelfde dag dat ik de tickets had gekocht heb ik Erwin een hint gegeven en hij heeft het direct geraden haha.

Dingen die ik echt totaal niet leuk vind om te regelen, zijn verzekeringen en vaccinaties. Erwin heeft een Schengen visa waar alles al voor geregeld is. Maar ik moet wel een reisverzekering zelf regelen. Nu is dat wel gelukt en het viel reuze mee. Maar toch, dat zijn dingen waar ik tegen op kijk.

In mijn hoofd lijkt dit dan zo groot. Terwijl dit binnen no time gepiept was. Nog een ding wat ik dus nog wel moet regelen zijn vaccinaties. Voor Erwin en mij. En dit vind ik zo lelijk. We moeten gevaccineerd zijn als we Bali weer naar binnen willen komen. Je we kunnen zonder vaccin binnen komen, maar dan moeten wij ons laten testen(trauma van over gehouden 4,5 jaar geleden) en dan ook in quarantaine op eigen kosten.

En dat is dus in een hotel waar je 5 dagen binnen moet blijven. Oké dat is helemaal niet zo erg, maar daar moet je dan ook wel het geld voor hebben. Als geld geen rol zou spelen(en ik niet zo panisch zou zijn voor zo’n test) dan zou ik waarschijnlijk geen vaccin nemen en dan gewoon 5 dagen in quarantaine.

Oke dus nog even op een rijtje wat er geregeld is(behalve het laatste dus) en wat de kosten ervan zijn.

  • Erwin zijn Schengen Visa (2,8 miljoen Rupiah- €179,80)
  • Reisverzekering vanaf Indonesië voor Lesley van 3 aug tot 8 sep(1,2 miljoen Rupiah – €77,-)
  • Tickets vanaf Jakarta naar Amsterdam (belachelijk duur)
  • Retour tickets van Bali naar Jakarta voor 2 personen (4,5 miljoen – €288,-)
  • Vaccin (mijn leven en mijn principes)

Tandarts op Bali

Nog een ding waar ik heel erg tegen op zag(en wat uiteindelijk gelukkig mee viel) was het laten trekken van mijn verstandkies aan de rechter bovenkant. Ik ben er al een keer eerder voor naar de tandarts geweest en ik kreeg medicijnen en antibiotica, maar wel met advies om het daarna zo snel mogelijk te laten trekken.

Ja ik ben echt een schijterd voor de tandarts en ook een klein beetje eigenwijs dus gewoon gewacht tot de pijn weer terug kwam en toen pas een afspraak gemaakt bij een andere tandarts waar ze gespecialiseerd zijn om verstandskiezen te trekken.

Mijn leven op Bali

Als je op Bali bent, en er gebeurt iets met je tanden, dan kan ik je echt Smile ready Bali aanraden. Ze waren zo lief, zorgzaam en ze legden alles zo netjes uit. Echt een top service en ze mogen zichzelf zeker wel de beste dental clinic op Bali noemen.

Echt een hele fijne ervaring gehad, ook al was het geen pretje maar goed. I did it. Het is eruit, en heb geen pijn meer. Ik ben op Bali niet verzekerd voor de tandarts(überhaupt nergens voor) en dit heb ik uit eigen zak betaald. Ben je benieuwd hoe veel dit kostte?

Omgerekend kostte dit ongeveer €64,- Vond ik zelf wel heel erg mee vallen. Ik weet niet of dit in Nederland word vergoed? Of hoeveel dit zou kosten in Nederland? Maar ik denk dat ik er wel goed vanaf ben gekomen qua prijs. Ik had verwacht dat het eigenlijk wel duurder zou zijn.

Familie en vrienden op Bali

En dan nu wel even wat leuks. Eigenlijk iets super gaafs! Onze tantes(familie van Erwin zijn kant) kwamen met de Vespa vanuit Bogor helemaal naar Bali rijden. Jup, dat is een best eindje. En ik vond dit echt zo super stoer van ze. We waren zo blij om ze weer te zien na zo’n lange tijd.

In Bali hebben wij een stukje met ze mee gereden en hebben we aantal leuke pitstops onderweg gemaakt. Zo ook bij 1 van onze favoriete warungs in Canggu. Het eten is echt zo lekker hier.

Mijn leven op Bali

In de Bali Adventure guide vertel ik je over al mijn favoriete warungs op Bali. Dus zeker leuk om aan te schaffen. Niet alleen voor het eten natuurlijk er staan nog veel meer leuke dingen in zoals unieke accommodaties, hele gave en avontuurlijke activiteiten en ook traditionele dorpjes die heel erg leuk zijn om te bezoeken. Hij is nog niet helemaal af, maar stuur me een berichtje als je deze gids graag wilt ontvangen.

En ook ik kreeg bezoek uit mijn oude vertrouwde kleine dorp Hengelo. Haha, hier ben ik opgegroeid, en op mijn 21ste heb ik Hengelo verlaten en ben er nooit meer terug gaan wonen.

Maar een vriendin waar ik mee samen werkte bij een Grand Café, die ging een rondreis maken door Indonesië. Ze ging naar Bandung, Yogyakarta, Bromo, en nog veel meer plekken.

Uiteindelijk ook naar Bali waar ik woon. Yay, super leuk om haar weer naar 12 jaar te zien. Ze heeft ook al heel wat mee gemaakt en ze dacht het wordt tijd dat ik eens lekker de wereld over ga reizen. Nou groot gelijk heeft ze. En ik heb haar een mogen helpen met een route uitstippelen door Bali. Welke plekken ze moest bezoeken en wat er te doen is.

Ze heeft echt de tijd van haar leven gehad gelukkig. Want in Java heeft ze geen goeie ervaring gehad. (dit was haar trip en ik weet niet of ik het wel zo mag zeggen, maar ik denk dat ze het niet erg vind). Ze heeft mooie vulkanen en watervallen gezien hoor.

Maar helaas vielen de mannen haar lastig op Java. Echt dat ze haar aanraakte en dat ze zelfs een man van haar af moest duwen. Dat zijn geen fijne ervaringen en dat wil je liever niet mee maken natuurlijk.

Ik vind het sneu dat dit gebeurd is, maar ze heeft door deze nare ervaringen haar reis niet laten verpesten en ze is gewoon door gegaan. Op Bali had ze een hele andere ervaring. Op instagram en FB heb ik een klein beetje in mijn stories van haar trip laten zien.

Ik heb alles met haar besproken wat ze graag wilde zien en waar ze langs moest rijden. Die route hebben we uiteindelijk in Google maps gezet en zij is zelf met de scooter alles afgegaan! Lijkt het je ook leuk om door mij geholpen te worden met je Bali trip. Neem dan contact op en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Plan hieronder een afspraak in!

Hotel tips op Bali

Dan nu nog even de hotel tips op een rijtje die ik heb gedeeld op Instagram en Facebook de afgelopen maand. Het zijn echt 3 verschillende soorten dus misschien zit er wel iets bij waar jij zou kunnen overnachten wanneer je op Bali bent.

Wadari Retreat Ubud

Mijn leven op Bali

Dit was onze allereerste overnachting op Bali sinds wij op Bali zijn gaan wonen. We waren net getrouwd en mijn lieve nicht en neef (Joy&Daniel) hebben dit als ons cadeau gegeven voor ons huwelijk. Echt zo super lief en we zijn er nog steeds erg dankbaar voor.

En wat een fijn hotel is dit. Hier kun je heerlijk ontspannen, genieten van het uitzicht, een floating breakfast en mooie watervallen bezoeken in de buurt. Er zijn verschillende hotelkamers en wij hadden een kamer met rijstveld uitzicht, en een eigen keukentje, ideaal. Voor meer informatie klik deze link.

Doni House & Villa

Mijn leven op Bali

Omdat we dus graag een aantal traditionele dorpjes wilden bekijken 2 weken terug, verbleven wij 1 nachtje in deze bungalow bij Doni House & Villa. Vanaf hier hebben we 4 verschillende dorpjes bezocht waar je ook allemaal iets kon maken/bekijken wat met Bali te maken had.

Echt super mooi en het leukste ervan is dat al deze dorpjes+ de activiteiten in de Bali Adventure guide staan. Dus ben je van plan om naar Bali te komen, dan komt deze gids echt zeker wel van pas. Helemaal omdat er ook zoveel leuke tips in staan waar je weinig van ziet en hoort. Een keer wat anders dan alleen de standaard rijstvelden, schommels, monkey forest of beach clubs.

Maar goed Doni House & Villa is dus een heel fijn verblijf want je zit in een rustige omgeving met een prachtig uitzicht. Er is een zwembad, ontbijt zat er bij inbegrepen en je kreeg best wel veel. De bedden waren echt heerlijk en er zat ook een bad in met uitzicht op de jungle, heerlijk! Klik hier voor meerdere foto’s en de prijzen.

Ananda Homestay

Mijn leven op Bali

Hier heb ik zelf niet overnacht, maar ik zou hier zeker wel verblijven. Helemaal omdat er zoveel leuke dingen in de buurt te doen zijn. Mijn vriendin Sanne uit Hengelo verbleef op deze locatie.

Ik had haar dus geholpen met haar Bali trip en 1 van de dingen die ze echt moest doen was de watervallen bezoeken dicht bij deze homestay. En dan na de watervallen tour kon ze genieten en uitrusten in dit gastverblijf.

Het is geen luxe maar het is een vrij simpel gastverblijf met een bed, wc, douche, een terras en dan wel met een geweldig uitzicht zoals je hier op de foto ziet. Het is ideaal als je door reist naar een andere plek. Vanuit hier ging zij de volgende dag verder naar Kintamani.

Ik wil er nog wel bij zeggen dat de gastvrijheid echt uitstekend bij Ananda Homestay is. Op de dag dat Sanne aankwam in deze homestay, werd er Kuningan gevierd(belangrijke feestdag op Bali) en ze werd mee gevraagd door de eigenaar om dit te gaan vieren in de tempel. Ze kreeg Balinese kleding aan en ze probeerde verschillende snacks, zag Balinese optredens en iedereen wilde een praatje met haar maken.

En voor de prijs hoef je het echt niet te laten. Ben je benieuwd naar dit gastverblijf? Klik op deze link, voor meer informatie.

Ben jij benieuwd naar meerdere persoonlijke accommodatie tips? Ik heb een lijstje gemaakt met mijn favoriete accommodaties waar ik zelf ben geweest. Klik hier om gratis te downloaden.

En als dat nog niet genoeg is? Dan kun je misschien ook eens kijken op de website van reisjager.nl, voor deze website schrijf ik blogs over Bali hotels & resorts.

Zo dan heb ik wel een beetje alle hoogtepunten van de maand juni gehad. Op na een nieuwe maand. De maand juli, dat de Bali Adventure guide klaar is voor JOU, zodat jij ook kan genieten van alle gave en unieke avonturen op Bali. Ik heb er super veel zin in om dit met jou te delen en ik hoop dat jij er ook zin in hebt. Neem contact op via Instagram, Facebook of stuur me een e-mail via adventuresles@gmail.com

Dankjewel voor het lezen en als je iets graag wilt weten over mijn leven op Bali, vraag het me gerust.
Liefs, Lesley!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »