De derde maand van het jaar is alweer voorbij en wat een leuke activiteiten heb ik weer mogen ondernemen in de maand maart. In deze blog een kijkje in mijn leven op Bali. Ik vertel je over hoe afgelopen maand is gegaan en wat ik allemaal heb gedaan.

Sinds oktober 2019 woon ik op Bali en tot nu toe bevalt het me heel goed. De eerste maanden toen ik net op Bali was, waren best zwaar. Ik moest me aanpassen en ook bedenken wat ik wilde gaan doen met mijn leven. Het was alsof ik weer van het begin moest beginnen.

Ik begin steeds meer en meer mijn weg te vinden hier op Bali en ik heb besloten om voor jullie een Bali avonturen gids te maken met allerlei unieke avonturen, accomodaties en activiteiten op Bali.

Daar ben ik dus ook erg druk mee geweest de afgelopen maand. En voordat ik al deze gave activiteiten in de gids ga zetten, wil ik ze ook zelf ervaren om jullie de beste informatie te kunnen geven. En het is natuurlijk onwijs gaaf om deze activiteiten te beleven. Ik zal jullie hieronder van begin tot eind vertellen hoe de maand Maart in mijn leven op Bali is verlopen.

Nyepi

En we beginnen met 1 van de belangrijkste feestdagen op Bali en dat is Nyepi. Ook erg belangrijk om te weten als jij richting Bali komt. Want deze feestdag vindt plaats op de nieuwjaarsdag van de maan kalender. In 2023 is dat op 22 Maart. Dat verschilt dus per jaar en dit kun je zo opzoeken op het internet.

Balinezen bereiden zich voor op de dag dat Bali 1 hele dag stil is. Tijdens Nyepi mag je geen activiteiten ondernemen. Elektriciteit, koken en überhaupt naar buiten gaan op straat is niet mogelijk. Als je als toerist naar Bali komt is het ook de bedoeling dat je deze hele dag in je hotel blijft.

De dag voor Nyepi werd voor het eerst sinds 2 jaar Ogoh Ogoh gevierd. Ogoh Ogoh zijn die poppen(monsters) om de boze geesten weg te jagen van het eiland Bali. Er is een parade met allerlei poppen die de Balinezen hebben gemaakt. En de beste voorstelling krijgt trouwens ook nog een geldprijs. Voor de 1ste keer ben ik bij deze parade aanwezig geweest.

Alcohol vrije maand

Ongeveer rond 6 maart besloot ik om een alcoholvrije maand in te lassen. Ik wilde minder alcohol drinken en gewoon eens zien of dit me zou lukken. Nou ja als je me volgt op Instagram dan weet je dat dit me dus niet is gelukt haha. Het is niet eens dat ik zoveel drink. Misschien 1 of 2 keer in de week. Maar goed de wijntjes kan ik dus niet laten staan. Is er iets wat jij heel graag drinkt, of misschien iets doet wat je echt niet kan laten?

Geen alcohol drinken is voor mij vooral moeilijk als ik in Penny Lane ben. Het restaurant waar mijn man werkt. Ik drink alleen 1 of 2 wijntjes als ik daar ben. Dat het niet gelukt is, betekent niet dat ik heb gefaald trouwens. Ik heb het geprobeerd. 1 week vol gehouden en uiteindelijk toch besloten dat ik het toch niet wilde. En dat is prima. Ik geniet nu 2 keer in de week van mijn droge witte wijn.

Kitas eindelijk geregeld

Ik vertelde in mijn vorige blog “mijn leven op Bali in februari” al over mijn kitas en wat ik allemaal moest regelen. Maar nu is het ook eindelijk betaald, foto’s, vingerafdrukken gemaakt en ik heb mijn paspoort weer in mijn handen. Dat is toch wel weer een fijn gevoel dat dit achter de rug is. Volgend jaar mogen we weer haha.

Interview met een Dutchie op Bali

1 keer in de maand plaats ik een interview op deze website met een Dutchie op Bali. Dit keer was het met Thijs die sinds 2020 op Bali (tijdelijk) woont. Het is interessant om verhalen te horen van Nederlanders die (tijdelijk) wonen op Bali. Ieder heeft zo zijn eigen leven natuurlijk en ik vind het altijd erg leuk om met Dutchies in gesprek te gaan. Zelf ga ik weinig om met Nederlanders op Bali. En dit zijn toch fijne momentjes dat ik weer even Nederlands kan praten en om erachter te komen hoe andere Nederlanders hier op Bali leven. Het interview met Thijs kun je lezen als je hier klikt.

Trip Sidemen

Het hoogtepunt van deze maand was zeker wel onze trip richting Sidemen. Deze unieke accommodatie waar wij verbleven komt in de Bali avonturen gids te staan. Een klein voorproefje van deze omgeving heb ik op Instagram geplaatst.

Ook zijn er super leuke activiteit die je kan doen in Candidasa(half uurtje van Sidemen). De activiteiten die ik bij Toyswatersport heb ervaren, komt ook in de gids te staan.

Het doel is om de Bali avonturen gids af te hebben in mei. Kom jij al eerder naar Bali en ben je benieuwd naar deze overnachting en zou jij hier ook willen verblijven? Stuur me dan een bericht via Instagram, Facebook of stuur een mailtje naar adventuresles@gmail.com

Ook heb ik 2 andere prachtige accommodaties gedeeld op instagram. Hieronder de foto’s van de super mooie plekken waar ik jou aanraad om te overnachten als je naar Bali komt.

Druwa Villa in Ungasan

Mijn leven op Bali
Klik hier voor meer info

Green woorden Paradise Canggu

Mijn leven op Bali
Klik hier voor meer info

De verjaardag van Erwin

Erwin(mijn man) is 34 geworden 23 maart en we hebben dit niet uitgebreid gevierd haha. We zijn naar Kuta beach gereden en ik was benieuwd hoe de situatie daar nu is. Het is nog steeds rustig, weinig toerisme en niet veel te doen. De Balinezen ontvingen ons ook met open armen toen we aan kwamen op het strand. Ze waren blij dat ze weer wat mensen zagen die een drankje bestelde bij hun op het strand.

Mijn leven op Bali
Kuta beach

En dan nog tot slot wil ik met je delen over mijn favoriete stranden op Bali waar je kan zwemmen in helder blauw water. Ik woon zelf in Canggu en hier zijn de stranden bruin/zwart en het water is ook niet aangenaam om in te zwemmen. Dus ik heb een blog geschreven met 4 strandtips waar je helder blauw water hebt, en waar het ook diep genoeg is om te kunnen zwemmen. Ben je benieuwd welke stranden dat zijn? Klik hier om het artikel 4 x strandtips op Bali te lezen.

Zover mijn updates van de maand maart. Zoals ik al zei in het begin van deze blog, ik ben druk bezig met de Bali avonturen gids en ik geniet van de activiteiten die wij zelf nu beleven. Aankomende maand staat er weer iets super leuks op het programma om in de gids te zetten. Ik hou dat voor nu nog even een geheim, maar hou het Instagramaccount Bali-Adventures in de gaten om mijn avonturen te volgen van aankomende maand.

Trouwens als jij geen Instagram hebt, maar je wilt wel graag mijn Bali avonturen volgen voor leuke tips, mooie plekjes op Bali, en unieke accommodaties dan kun je nu ook via de Facebookpagina Bali-Adventures deze verhalen volgen.

Zie ik je op 1 van mijn socialmediakanalen? Je mag me ook altijd een bericht sturen als je vragen hebt over Bali of over mijn leven op Bali en hopelijk kan ik je verder helpen.

Liefs, Lesley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »