Dames en heren ten eerste super leuk dat je weer mijn verhaal leest over mijn leven op Bali! Ik waardeer het echt als je mijn blog leest. Ik deel vooral deze blog over mijn leven op Bali omdat ik het zelf leuk vind om te schrijven. Altijd weer even fijn om terug te kijken op de afgelopen maand. En ja waarom niet delen met jou. Want ik deel ook graag leuke tips met je die jij eventueel op Bali kan doen.

Deze blog schrijf ik nu vanaf het strand en ik moet mezelf soms nog even knijpen dat dit gewoon zomaar kan. Want dit was echt mijn droom vroeger. Om in een warm klimaat te leven, dicht bij het strand. Het relaxte leven te leven, zonder haast en vooral ook gewoon altijd lekker in een korte broek(of rok) rondlopen.

Het was niet eens gepland om op Bali te wonen. Die keuze heb ik en Erwin gemaakt in 2019 toen we net klaar waren met ons contract van het cruiseschip(daar werkte wij beiden). Omdat we graag bij elkaar wilden zijn, leek dit de beste en de makkelijkste manier voor ons. En ik moest er trouwens ook echt niet aandenken om in Nederland te leven en daar van alles te regelen haha.

Maar goed, even weer terug naar mijn leven op Bali. Wat heb ik de afgelopen maand gedaan en welke avonturen heb ik beleefd? En even voor de duidelijkheid, tussen door al deze leuke activiteiten en avonturen wat ik mee maak. Ben ik meestal gewoon thuis(of soms op het strand). Ik zit vaak voor mijn laptop te werken, want ja die avonturen moeten ook gewoon betaald worden en deze blog komt er ook niet vanzelf haha.

Mijn leven op Bali

Tegen het eind van de maand April en begin maand Mei kwam onze familie uit Bogor een paar dagen op vakantie! Het was eigenlijk een verrassing, wij wisten van niets en plotseling video belde ze ons en zagen we dat ze op Bali waren. Haha direct zijn wij van Canggu(waar wij wonen) naar Kuta gereden.

Zij komen elk jaar naar hetzelfde hotel omdat ze het daar heel erg fijn hebben. Het hotel waar ze overnachten heet Adhi Jaya. Ik heb ook foto’s en video’s gedeeld van dit hotel in de stories op Bali-Adventures(instagram). Klik hier als je nieuwsgierig bent naar het hotel.

Ik kan je dit hotel zeker aanraden. Het zit wel echt in een toeristisch gebied. Tegenover het hotel heb je de populaire Discovery mall naast het hotel zit waterbom en het strand is ongeveer 5 minuten rijden van het hotel. Echt een ideale plek.

Maar we kregen nog meer bezoek. Mijn cabin mate(van het schip) kwam ook op Bali. Zij woont in Jakarta, maar was voor 5 dagen op Bali. Echt super leuk om weer even bij te kletsen. Als je toevallig graag wilt werken op een cruiseschip, en je hebt vragen over het leven aan boord, of het werk op een cruiseschip? Stuur me dan gerust een e-mail adventuresles@gmail.com, lijkt me leuk om erover te praten en misschien kan ik je ook wel helpen met adresjes waar jij je cv en motivatie brief naartoe kan sturen.

Waar koop ik mijn verzorgingsproducten?

Ik heb een nieuw plekje ontdekt waar ik shampoo, conditioner, bodywash, facewash, coconut olie, etc kan kopen. Al sinds het begin dat ik hier op Bali woon, koop ik zulke producten bij The Bodyshop. Eerst in de winkel, en toen bleek het toch goedkoperte zijn als je het online besteld.

De reden dat ik altijd bij The Bodyshop bestel is omdat ik zeker weet dat deze producten niet op dieren getest zijn. Maar nu heb ik een winkel ontdekt waar de producten ook dierproef vrij zijn en ook nog eens dicht bij ons huis(en goedkoper). Bali Budha, en dit is niet alleen een leuke shop waar je hele fijne producten kan kopen, maar dit is ook een restaurant waar je lekker kan eten en drinken.

Kampeer avontuur

En ja hoor ook weer een nieuw kampeer avontuur meegemaakt. Ik denk dat dit wel 1 van onze grootste avonturen was. Haha en dat is omdat we onverwacht een uur stijl naar boven moesten lopen om bij onze kampeerplek aan te komen. Love it!

Erwin ging trouwens wel met de scooter naar boven, het was niet mogelijk om met 2 personen naar boven te gaan op de scooter, daar was het te stijl voor en dat kon de scooter niet aan.

Het was zwaar, ik zweette me kapot, soms kon ik niet meer, maar het was het zeker weten waard. Want de uitzichten waren echt geweldig, en de mensen die daar woonden waren zo lief en vriendelijk. Balinezen staan sowieso al bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid, ik blijf er vrolijk van worden hoe lief deze mensen zijn. Dus dat maakte deze hike het ook helemaal compleet.

We hadden deze kampeer spot helemaal voor ons zelf. Het was bij een waterval en het was zo vredig en rustig om hier te kamperen.

er waren meerdere watervallen in de buurt die we gingen bewonderen. Uiteraard hebben we ook lekker in een warung gegeten en zijn we langs de populairste rijstvelden van Bali gereden. Lijkt het je ook wat om te kamperen op Bali? Neem contact op en dan ga ik een leuke kampeertrip voor je regelen.

Girl trip naar Amed

En een week na ons kampeer avontuur mocht ik weer op avontuur haha. Alleen ging ik niet kamperen, maar overnachtte wij in een resort. Mijn vriendin was een paar maanden geleden jarig en ik wilde haar iets bijzonders cadeau doen. Dus ik bedacht dat we maar eens op een girl trip moesten gaan.

Zij koos ervoor om naar Amed te gaan. Ik was al eerder in Amed geweest, maar toen met een campervan en we verbleven 1 nacht en vertrokken ook alweer snel om door te touren met de camper.

Maar dit keer bleven mijn vriendin en ik lekker 2 nachtjes. Ik was al verliefd op Amed geworden toen ik er met de campervan was, maar deze trip heeft het zeker nog meer versterkt. Wat een heerlijke plek is dit zeg. Amed ligt in het oosten en veel mensen komen hier om te snorkelen en te duiken. Dit hebben wij niet gedaan. Wij hebben gewoon een relaxed weekendje ervan gemaakt.

Lekker op het strand wandelen, zwemmen in de zee, lekker eten bij een warung op het strand, zonsondergang bekeken en in de avond naar de bar. Het resort waar we sliepen was ook perfect voor ons. Onze honden waren toegestaan op het resort, ze hadden een lekker zwembad, ontbijt zat bij de prijs inbegrepen en het allerbelangrijkste, de zee zat echt recht tegen over dit resort.

Resort klinkt altijd zo duur(vind ik) maar voor deze prijs hoef je het echt niet te laten. Bekijk hier de prijzen van het resort waar ik verbleef. Misschien is dit ook wel wat voor jou. Ik kan het je in ieder geval zeker aanraden. Is dit misschien toch niet wat je zoekt? Dan heb ik nog een super handig lijstje met meerdere hotel tips in Amed.

Ook deel ik elke week een accommodatie tip van de week op het instagram account van Bali Adventures. Heb je geen instagram maar zou je wel graag op de hoogte willen blijven van de accommodatie tips? Je kan ook via Facebook Bali Adventures volgen.

Ik zal hier de tips van afgelopen maand nog even op een rijtje voor je zetten. Heb je vragen over bepaalde accommodaties? Of heb jij een accommodatie in gedachten en wil je dat ik deze eens voor je bekijk? Laat het me dan weten en dan ga ik voor je op pad.

Accommodatie tips van de afgelopen maand Mei

Mijn leven op Bali

Hard rock hotel– Mijn moeder, broertje en zijn vriendin zijn hier toen geweest. Echt een super fijn hotel in Kuta, tegenover het strand en heel veel restaurantjes in de buurt.

Mijn leven op Bali

The Hidden Paradise Ubud– Echt een paradijs en het klopt helemaal wat er op het internet staat. Prachtige hotelkamers met uitzicht op de vallei en het zwembad. Genoeg bezienswaardigheden in de buurt en er worden ook veel activiteiten georganiseerd in het hotel.

Mijn leven op Bali

Vila Bumi – Deze villa vind je in Ubud. Echt een prachtige villa, ideaal voor koppels en ook voor families. 2 verdiepingen, een mooi zwembad met een geweldig uitzicht. Een super grote keuken. Wij zijn er toen geweest met nog een andere koppel.

Er is genoeg keuze aan hotels, villa’s en resorts hier op Bali. Er zijn zoveel mogelijkheden, ligt ook altijd maar net aan je budget en wat jouw voorkeuren zijn. Ik vind het altijd wel fijn als mijn hond mee mag en ik wil het liefst onder de 25 euro voor betalen haha. Maar er zijn uiteraard uitzonderingen.

Ticket naar Nederland

Ik denk dat dit wel het leukste nieuws is van de afgelopen maand. Wij hebben een ticket naar Nederland geboekt en we gaan in Augustus. Jaa, zoveel zin in! Eindelijk mijn familie weer zien na 2,5 jaar. Echt heel erg fijn. En er gaan zoveel bijzondere dingen gebeuren. Mijn opa word 90, mijn zusje gaat bevallen, en ik heb mijn tweede nichtje van 1 ook nog nooit in het echt gezien dus haar mag ik ook eindelijk eens vasthouden. En mijn broertje gaat trouwen. Ik wil deze dingen echt niet missen hoor.

Erwin heeft zijn Schengen visa geregeld en het enige wat ik nog moet doen is een verzekering regelen voor mijzelf en waarschijnlijk moet ik ook een vaccin. Zie ik eigenlijk wel een klein beetje tegen op, geen zin om het te regelen of überhaupt me te laten in spuiten. Maar als ik terug naar Bali wil, dan moet ik wel.

Voor Nederland zijn de regels minder streng, ik kan gewoon naar Nederland, zonder vaccin, zonder quarantaine. Als ik naar Bali wil, dan moet ik volledig gevaccineerd zijn. Ik hoef dan niet in quarantaine en ik hoef mezelf ook niet te laten testen.

Ik zou ook zonder vaccin naar Bali kunnen komen, maar dan moet ik wel in quarantaine, en dan moet ik me ook laten testen. Wat op zich geen probleem is en wat ik eigenlijk liever doe. Maar dat kost mij extra geld. Hotel moet ik dan zelf betalen(is duur), de testen moeten ook betaald worden(plus ik heb trauma van over gehouden dus ik vermijd dat liever). Ik wil het nog even een maandje aan kijken en hopelijk schaffen ze die regel ook af om verplicht gevaccineerd te zijn. En anders….

Liefs Lesley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »