Mijn leven op Bali

Elke maand wil ik een verslag uit brengen, over mijn leven op Bali. Ik schrijf sowieso al dagelijks op hoe ik mij hier voel op Bali. En dit leek mij leuk om met jullie te delen. Om jullie gewoon een idee te geven hoe mijn leven nu op Bali er echt uit ziet. En ook om de mindere kanten van het leven op Bali te laten zien aan jullie. Want het leven gaat namelijk met ups en downs (en ja ook op een paradijs eiland). Het is niet alleen maar zonneschijn hier op Bali. Want het is nu regenseizoen haha.

Ondanks het regenseizoen heb ik deze maand wel leuke activiteiten ondernomen. En dat is ook precies het doel van aankomend jaar 2022. Zoveel mogelijk unieke avonturen mee maken en beleven. Niet alleen voor mezelf, maar ook zodat ik dit met jullie kan delen in de Bali-avonturen gids die ik nu aan het maken ben.

Ik zal bij het begin van deze maand beginnen en dat is dus 1 januari. De avond ervoor natuurlijk flink lopen zuipen en lekker gefeest. Nee geintje, haha. Ik ben gewoon vroeg naar bed gegaan. Wel wakker geworden om 12 uur om vuurwerk te kijken met Erwin, en daarna nog even gekletst, en gaan slapen.

Ik heb nu 4 keer oud en nieuw gevierd op Bali, maar altijd op dezelfde plek. En dat is Penny Lane, het restaurant waar mijn man manager is. Ik wil graag samen met hem zijn tijdens de jaarwisseling en daarom ben ik in Penny Lane. Ook heb ik verder geen behoefte om dure kaartjes te kopen om ergens te feesten eigenlijk.

Dit jaar moest Penny Lane om 10 uur al dicht en we zouden daarna thuis met onze buren gaan drinken en feesten. Ik was al in de middag begonnen met drinken op het strand, samen met een vriendin en om eerlijk te zijn om 10 uur voelde ik me slaperig en wilde ik naar bed. Dus dat heb ik ook gedaan. Haha ik word oud.

Veranderingen

De meeste mensen komen altijd met goede voornemens en nieuwe projecten waar ze aan willen werken in het begin van het nieuwe jaar. En dat heb ik ook, maar ik heb het vooral rustig aan gedaan de 1ste week van januari. Ik ben niet actief begonnen met sporten of bezig geweest met mijn doelen voor dit jaar. Ik heb eigenlijk heel veel rust gepakt, en lekker gedaan waar ik zelf zin in had.

Ik heb wel mijn kapsel veranderd. Ik wilde het kort en paars. Dit is iets wat ik al een langere tijd zei wat ik wilde doen dus ik ben in de 1ste week van januari naar de kapper gegaan. Ik heb in mijn Instagram story’s van Bali-Adventures al wat gedeeld over de prijzen en hoe ik bij deze kapper ben gekomen. Dit was de allereerste keer dat ik mijn haar liet kleuren op Bali, en ik moet zeggen het is echt allemaal prima gegaan. Het resultaat is super mooi geworden.

Nu ik dit schrijf zit het er al bijna 3 weken in. Helaas is de kleur niet meer hetzelfde zoals dag 1. Zie de foto hieronder.

Dus als je naar Bali komt met gekleurd haar(of je laat je haar op Bali kleuren), het blijft niet zo lang zitten. Haha wat natuurlijk ook wel logisch is met de zon en de zee en het vieze water waar jij je haar mee wast. Maar goed, het was (en is nu nog steeds) leuk voor hoelang het duurt. Ik heb er geen spijt van.

Al vind ik dat paarse wel beter dan wat ik nu heb? Haha of niet? 😂

Doelen voor het jaar 2022

Ik vertelde al eerder over mijn doel om meerdere activiteiten te ondernemen dit jaar, en ik ben begonnen met het Bali museum. Ik ging samen met mijn man en onze hond MJ natuurlijk. Alleen honden waren niet toegestaan en dus bleef Erwin buiten wachten met MJ.

Gelukkig waren er genoeg eetkraampjes bij het museum dus hij kon ondertussen wat te eten halen. Ik wilde het Bali museum vooral ook bezoeken om de locatie te bekijken voor een foto shoot(voor in de Bali-Avonturen gids) maar het is ook super interessant om het museum te bezoeken voor de geschiedenis en cultuur van Bali. Ik heb mooie foto’s kunnen maken en ik heb meer geleerd over Bali.

wonen op Bali

Voor de entree betaalde ik 3 euro nog wat en de tourgids die uit het niets kwam om mij het 1 en ander uit te leggen vroeg 6 euro. 9 euro ongeveer en ik ben heel erg blij met de ervaring. Ik had het geluk dat er een koppel binnen kwam voor een fotoshoot voor hun bruiloft. Prachtig dat ik dit heb kunnen zien.

Uiteindelijk zijn we richting het immigratiekantoor gegaan want die zat daar ook in de buurt. We moesten wat informatie ophalen omdat ik weer mijn familie kitas moet verlengen. Die verloopt op 8 maart. En ja dat doen we ruim 2 maanden van tevoren aangezien er altijd wel wat aan de hand is of dat er weer informatie mist.

We doen de verlenging gewoon zelf en niet via een visum bureau. Scheelt misschien wel stres en heel wat ritjes heen en weer als je het laat doen. Maar ik zeg je eerlijk, het is mij gewoon veel te duur en ik heb het niet, en ik heb het er ook niet voor over.

De familie kitas moet ik ook zelf betalen en dat kost ook al wel wat elk jaar dus ik doe de verlenging zelf. Ik mag officieel niet werken op deze visa en het dus de bedoeling dat Erwin mij sponsort. Deze visa kun je alleen krijgen als je met een Indonesiër bent getrouwd, of op 1 of andere manier familie bent.

Dat ik niet mag werken betekend niet dat ik niets doe, en dat ik stil zit. Ik probeer natuurlijk voor mezelf iets op te zetten. Maar ik wil hierbij ook mensen helpen. Zoals de meeste mensen wel misschien weten, ik ben bezig met informatie en mijn ervaringen te delen van het werken op een cruiseschip. Tot nu vind ik dit super leuk om te doen, omdat ik er zelf leuke herinneringen van terug krijg als ik er over schrijf of praat.

Crewmember

Ik zie veel oude foto’s weer terug waardoor ik zo enthousiast word dat ik het graag wil delen met jullie. En geef toe, het is toch ook super vet dat ik gewoon de wereld ben over gevaren op een f*king cruisechip.

Goed, die tijd(en dat geld) is nu ook allemaal weg. Ik leef nu op Bali en ik heb dus een e-book geschreven met mijn ervaring over het werken op een cruiseschip. Deze kost €4,95 en dat is omdat ik er veel werk insteek en ik heb alle informatie al bij elkaar in 1 gids gezet, zodat de persoon die wilt werken op een cruise, direct kan beginnen met solliciteren om te werken op een cruiseschip.

Maar er staat nog meer in zoals, waar jij je verzekering eventueel kan afsluiten, hoe zit dat met belasting etc. Anyway dit is echt super goedkoop en van €4,95 kan ik mijn rekeningen ook niet betalen. Dus ja, er moet natuurlijk wel een manier zijn waardoor ik wat meer geld verdien. Maar hoe dan?

Ik ben al een tijdje partners met Bol.com en Booking.com, klinkt allemaal heel interessant, maar ik heb er op dit moment nog helemaal niets aan. Oké wat betekent dit? Ik heb dus speciale linkjes van deze bedrijven en als 1 van mijn lezers/volgers op deze link klinkt en een product aanschaft, dan krijg ik er een commissie over betaald waarbij de koper niets extra’s hoeft te betalen. Dit noemen ze affiliate marketing.

Op dit moment staan die linkjes op mijn website. Dus als je bij 1 van deze bedrijven wat koopt… Doe het dan via mijn link haha daar zul je me echt blij mee maken. Dan kan ik dit ook gewoon blijven doen wat ik leuk vind(blogs voor jullie schrijven en leuke content maken).

En met affiliate marketing ben ik al een stapje verder om geld te verdienen met wat ik leuk vind. Maar dan moet ik wel mensen hebben die naar mijn website komen en die het leuk vinden om te lezen en te zien wat ik doe(en natuurlijk via die linkjes wat leuks kopen voor hun zelf).

Ondertussen ben ik ook bezig met een Bali avonturen gids. Dat is op dit moment mijn hoofddoel en ik vind het super leuk om hiermee bezig te zijn. Ik ga zoveel gave ervaringen en avonturen met jullie delen. Als je naar Bali komt en je bent avontuurlijk dan gaat deze gids echt wat voor jou zijn.

Dagelijkse leven op Bali

wonen op Bali

Per week maak ik altijd mijn planning, en probeer dus zoveel mogelijk te werken aan de Bali Avonturen gids, zodat ik deze zo snel mogelijk met jullie kan delen.

Ik heb afgelopen week een dame geïnterviewd die hierop Bali woont met een Balinese familie. Echt een interessant verhaal en ik heb haar ontmoet via Facebook. We hebben een keer live afgesproken en zij is de 1ste Nederlander die ik hier interview voor mijn nieuwste blog post “Dutchies in Bali” Deze blog staat nu online, dus je kan dit interview lezen met Sabrina als je hier klikt.

Ondertussen ben ik ook bezig met mijn dagelijkse dingetjes en het huishouden, zoals de was, MJ uitlaten, 2 keer per dag vegen(honden haren) en oh ja shit… Ik kreeg ook nog last van mijn tanden. Ik had 2 gaatjes. En het begon echt pijn te doen. Ik heb direct een tandarts afspraak geboekt. Ik ben al sinds 2019 (sinds ik hier op Bali woon dus) niet naar de tandarts geweest.

Ja ik ben bang voor de tandarts en vind het echt niet fijn dat ze van alles in mijn mond aan het doen zijn. Uiteindelijk viel het trouwens reuze mee. Voor 2 gaatjes kostte het ongeveer 24 euro en ik was binnen een half uur weer buiten. En de tandarts was heel voorzichtig wat voor mij ook echt super belangrijk is.
Ik ben bij tandarts Adi Medica geweest. We zijn hier heen gegaan want het was dichtst bij ons huis.

Om eerlijk te zijn, ik heb nog steeds af en toe last van mijn tanden en ik moet zeker weer terug. Ik wil nog zoveel laten doen aan mijn tanden eigenlijk. Maar goed. Dat is voor een andere keer.

Voor nu wil ik het hierbij laten. Er zijn verder deze maand geen bijzonderheden geweest alleen dus de tandarts waardoor ik in mijn broek schijt haha. Hieronder nog even een paar andere dingen op een rijtje van wat ik heb gedaan deze maand.

– Nieuwe pagina met linkjes gemaakt voor instagram -> Bali-Adventures
– Pagina gemaakt met websites waarvoor ik al eerder een keer een gastblog heb geschreven
– Interview met crew over het werken op een cruiseschip(komt later online). Ik heb wel echt een super leuke beroemde dame mogen interviewen over haar ervaringen op het werken op een cruise. Maar dat houd ik nog even als een verrassing.
– Bali Museum geweest en foto’s gemaakt en prijzen berekend voor de Bali avonturen gids
– Veel gepost op Instagram en ook op Facebook

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om een beetje van mijn leven te lezen. Volgende maand weer een verslag want aankomende maand gaan er weer ontzettend veel leuke en nieuwe dingen aankomen. Zin in!!!

Veel liefs,

Lesley

Wonen op Bali

Wil je meer lezen over mijn avonturen? Neem dan eens een kijkje in de categorie “over mij”. Ik schrijf daar mijn verhaal over het begin dat ik vertrok uit Nederland tot aan nu dat ik op Bali woon.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »