Een tijdje geleden was ik aan het touren met een motorbike club in Bali. En daarom schrijf ik nu deze blog ” motorbike tour in Bali-4 pit stops” om dit met jullie te delen. Het is namelijk echt super leuk om dit zelf ook eens te organiseren. En het hoeft niet eens veel geld te kosten, maar je ziet wel het mooie eiland van Bali. In deze blog ga ik jullie vertellen welke routes wij hebben genomen en op welke plekjes wij zijn gestopt. Hopelijk kun je zelf ook een motorbike tour organiseren, of misschien vind je het leuk om eens een keer mee te touren met ons, laat het mij dan weten.

Wij zijn vertrokken vanaf Seminyak met ongeveer 10 personen. Als je met een grote groep gaat is het verstandig om dit goed te organiseren zodat je elkaar niet kwijt raakt. De motor club waar ik mee ging toeren, hebben al vaker verschillende tours ervaren en waren dus ook goed voorbereid. Zo heb ik deze dag geleerd wat voor codes zij gebruiken tijdens het rijden om te communiceren. Maar ook gebruikten zij headsets om met de persoon voor aan de groep en met de persoon achter aan de groep te communiceren.

We zijn vertrokken om 7 uur in de ochtend. Vanaf Seminyak zijn wij rechtstreeks naar Bedugul gereden, geen stop gemaakt onderweg. Dit heeft ongeveer 1,5 uur tot 2 uur geduurd, voordat wij aankwamen bij onze 1ste pit stop.

Handara Iconic Gate

Handara gate is onze 1ste stop. Wat kun je hier doen? Wat is hier te zien? Handara Gate is een golf resort. Deze gate is de meest populaire spot op het eiland om mooie foto’s te schieten voor instagram(bijvoorbeeld). De natuur is prachtig, de omgeving is geweldig en deze plek moet je gewoon een keer gezien hebben.

Motorbike tour in Bali 4-pit stops

Wij zijn niet in het resort naar binnen geweest, maar wij hebben alleen een aantal leuke foto’s genomen. Dit is NIET GRATIS! Je betaalt wel een klein bedrag om hier foto’s te mogen nemen. Verblijf je in het resort, dan is het gratis om hier foto’s te maken. Ik heb gekeken op de website van dit resort om te kijken wat de prijzen van de kamers zijn. Misschien ben jij ook wel nieuwsgierig? Neem eens een kijkje en klik op deze link Handara Iconic Gate

We zijn nu ondertussen al bijna 4 uur onderweg (met rijden en foto’s maken), en het is tijd om te ontbijten. Iets verder op, dicht bij het Buyan meer in Sukasada hebben wij een leuke warung gezien waar we kunnen ontbijten. Dat is dan ook direct onze 2de pit stop.

Buyan Lake view

Hier hebben wij heerlijk Indonesisch gegeten. Aan de weg hebben ze allerlei gezellige restaurantjes waar je leuk kan zitten en kan genieten van het uitzicht. Ze hebben verschillende gerechten maar wij hebben ontbeten met indomie(noodles). Op deze plek hebben wij niet meer gedaan dan eten en natuurlijk ook een aantal foto’s genomen. Gewoon even heerlijk bijkomen en genieten van het uitzicht.

Motorbike tour in Bali 4-pit stops

Uiteindelijk zijn wij iets verder gereden en uitgekomen bij het Buyan Lake view. Dit is een meer die je kan vinden in Buleleng in de district Sukasada. Je hebt een prachtig uitzicht hier over het meer. Dus het is het zeker de moeite waard om een pitstop te maken en een aantal foto’s te schieten. Ook hier zijn er verschillende restaurantjes waar je kan eten met een prachtig uitzicht over het meer. Echt een aanrader.

Motorbike tour in Bali 4-pit stops

Het is natuurlijk een motorbike tour en we hebben vooral veel gereden en genoten van het uitzicht. Het is echt super mooi om in de natuur van Bali rond te rijden. Ik heb het geluk dat ik achterop zat, en dat ik niet hoefde op te letten op de weg. Zo kon ik mooie foto’s en video’s nemen. Maar ook werden wij gefilmd en op de foto gezet door de fotografen die altijd met deze motorbike tour guys mee gaan. Dus we hebben ook een aantal leuke foto’s van ons op de scooter als wij aan het rijden zijn.

Lovina

Na ongeveer 45 minuten rijden zijn wij aangekomen in Lovina. Weer een heerlijke plek waar je van alles kan doen, maar waar we alleen foto’s hebben genomen haha. Maar dat is niet erg, daarom is het ook een motorbike tour.

motorbike tour in Bali 4-pitstop

Ik ga jullie wel vertellen welke activiteiten je eventueel in Lovina kan gaan doen als je op Bali bent. Lovina beach is een resort gebied en staat bekend om de zwarte stranden, koraal en de dolfijnen. Dus 1 van de populairste activiteiten om te doen is een boot huren en wilde dolfijnen te gaan spotten. Maar dit is ook een goede plek om te gaan snorkelen en duiken. Hieronder een lijstje met nog meer activiteiten die je kan doen in Lovina:

  • Gitgit Waterval (hoogste waterval)
  • Banjar hotsprings (bekende badplaats)
  • Brahmavihara-Arama (Het grootste boeddhistische klooster van Bali)

Wij hebben ook een lokaal restaurant opgezocht in Lovina, om te gaan lunchen. Hier in dit restaurant kun je vis eten. Ik wil niet teveel over het eten kwijt, want ik heb er zelf niet gegeten. Ja kentang goreng (frietjes) En dat is omdat ik zelf geen dieren eet. Wel heb je in dit restaurant een mooi uitzicht op het water en kun je er lekker zitten.

Oké ik heb gezegd 4 pitstops, en dat was ook de bedoeling. Wij zouden nog een pitstop maken bij een waterval, maar helaas door het slechte weer, is deze 4de pitstop gecanceld. Ik heb mij wel heel erg verheugd op deze pitstop. Al heb ik wel een waterval gezien op Bali, ik wil er zeker nog meer ontdekken.

Deze 4de pitstop krijgen jullie dus nog tegoed van mij, dus dat betekent dat ik een blog ga schrijven met de mooiste watervallen van Bali. 😄

Circle K

Oké er was wel een 4de pitstop, maar dat was bij de Circle K, ken je dat? Hier hebben de mannen nog een lekker ijsje gegeten (ik niet want ik eet of drink helemaal geen dierlijke producten) en wat gedronken. Circle K is een kleine winkel waar je chips, koekjes, drinken, sigaretten, en allerlei soorten dingen kunt kopen als je onderweg bent. Zoiets als een pompbenzine, maar dan net ietsje anders.

Dit was mijn 1ste motorbike tour, en ik moet zeggen ik vond het echt super gaaf en zeker voor herhaling vatbaar. Ik ga zeker nog vaker een motorbike tour organiseren. Zou jij een keer mee willen met een motorbike tour? Laat het me weten in de reacties, misschien kunnen we iets leuks organiseren samen.

Een vakantie boeken naar Bali is 1 van de beste beslissingen die je kan maken!!!

Maar je wilt natuurlijk wel goed voorbereid op reis en de juiste reis boeken. Bekijk hieronder de prijzen en mogelijkheden om een vakantie te boeken naar Bali.

Booking.com

En… Misschien is het ook wel leuk om alvast in deze boeken te lezen over Bali, allerlei leuke en handige informatie over Bali vind je in deze reisgidsen.

1 COMMENT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »