Edinburgh de hoofdstad van Schotland. En wat een geluk, hier ben ik ook met het cruise schip geweest. De meeste grote cruise schepen ankeren in het water in South Queensferry en dan ga je met een tender richting land. Vanaf South Queensferry is het ongeveer 18 kilometer richting Edinburgh en je kan er komen met de bus, die al meteen bij de tenders klaar staan. Dit is wat de meeste gasten van het schip doen omdat het makkelijk is.

Op de tender, richting de kade

Je kan er ook voor kiezen om een stukje te lopen (ongeveer 15 minuten) en je pakt de trein richting Edinburgh. Dat is ook nog eens goedkoper, sneller en leuker vind ik zelf. Maar niet ideaal als je in een rolstoel zit of slecht te been bent.

Eenmaal aangekomen in Edinburgh, kwamen wij uit op een hele leuke plek genaamd Brewhemia, dit kun je precies tegen over het Waverley station vinden.

Waarom is dit zo’n leuke plek? Personeel is vriendelijk, het eten is lekker en de cocktails zijn geweldig, maar dat is het niet alleen. Hier kun je ook genieten van live muziek, voorstellingen en events zoals het Oktoberfest.

Na een goede cocktail kunnen we er tegen aan om Edinburgh te ontdekken. We beginnen bij Waverley mall. En vanuit daar lopen wij richting een leuk park wat gelegen is tussen het Edinburgh kasteel en de winkelstraat Princess street. In dit park kun je heerlijk genieten van de zon (als die schijnt) en van het lekkere eten wat ze daar in de kraampjes verkopen.

Hierna hebben we een ritje gemaakt in het reuzenrad van Edinburgh, en ik kan je zeker aanraden om dit te gaan doen. Je hebt een mooi uitzicht over heel Edinburgh, echt een super leuke ervaring en je kan er goede foto’s maken. Het reuzenrad bevind zich ook in het park van Princes St Gardens. Je kan de prijzen vinden op de website.

In het reuzenrad
Uitzicht vanuit het reuzenrad

Natuurlijk moesten we ook richting het old town” van Edinburgh om het 1 en ander te bekijken. In het oude centrum van Edinburgh vind je het kasteel van Edinburgh, 1 van de bekendste bezienswaardigheden in Edinburgh. Hier bevind zich ook de hoofdstraat Royal Mile, leuke straatjes en stegen en voornamelijk toeristische winkeltjes wat je hier kan vinden.

Ieder jaar bevind zich 1 van de belangrijkste zomer evenementen plaats in Edinburgh. Het internationaal festival in augustus, dit festival duurt 3 weken, maar ik heb 1 dagje kunnen mee genieten van deze culturele evenementen. Er hangt een super gezellige, liefdevolle sfeer in de stad. Overal zijn er mensen die verschillende shows op straat weg geven.

Dus alles even op een rijtje, wat zijn de belangrijkste en leukste dingen om te doen wanneer je Edinburgh bent?

  • Waverley Mall
  • Brewhemia
  • Princes Garden
  • Reuzenrad
  • Old Town
  • Kasteel van Edinburgh
  • Royal Miles
  • Internationaal festival

Genoeg te zien en te doen in Edinburgh, leuk om op vakantie te gaan maar ook heel leuk om er met een cruise ship naar toe te varen. Heel handig voor de Nederlanders, want je stapt op in Amsterdam. Klik hier eens voor de verschillende cruisen die je kunt boeken richting Edinburgh, er zijn meerdere mogelijkheden, en het is altijd leuk om meerdere plekken te zien in 14 dagen dan alleen 1 dezelfde plek 14 dagen lang.

Dus staat Edinburgh op jou lijstje om te bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »