Bali is de bestemming om te leren surfen en daarom mag je dit ook niet missen als je op Bali bent. Bali is een surfparadijs. Dus surfen op Bali is absoluut een must.

Veel surfers over de wereld komen naar Bali om te gaan surfen. Dit is de plek waar je moet leren surfen. Lees hieronder mijn ervaring en waar je het beste kan leren surfen als beginner.

Mijn ervaring over het surfen op Bali

Na 1 jaar op Bali gewoond te hebben werd het voor mij toch wel echt tijd om eens te gaan leren surfen.
Er zijn veel mogelijk heden op Bali om te surfen. Maar waar begin je? En wat is de beste surfschool?

Ik kan je aanraden om in het regenseizoen te leren surfen. Waarom? Omdat er weinig surfers zijn, zo heb jij de ruimte om te leren surfen. Ook zijn de golven kleiner en minder intimiderend.

Dan denk je misschien, maar het regent toch de hele dag dan? In het regenseizoen? Nou ja, misschien soms wel. Maar dan is het nog steeds warm en ook nog steeds mogelijk om te surfen.

En vaak duurt een regenbui maar een uurtje, en dan schijnt de zon de hele dag. Dus je gaat echt niet elke dag, hele dagen alleen maar regen krijgen.

Op welke stranden kun je het beste leren surfen?

Surfen op Bali

Kuta/Legian

Begin je net met surfen dan is dit de plek om het te leren. Op dit strand ben ik zelf begonnen met leren surfen. Ik raad ook zeker aan om wel les te krijgen van een ervaren surfer. En die zijn er dus genoeg op het strand.

Als je op het strand loopt van Kuta zie je overal surfers, en ze zullen je van zelf wel aan spreken of ze je kunnen leren surfen voor een leuke prijs. Dus er zijn genoeg mogelijkheden. Maar welke is het beste?

Ze zijn eigenlijk allemaal goed. Ik heb zelf bij SSurf leren surfen en dit was qua prijs een goede deal voor mij. Ook zijn de jongens die mij leren surfen super vriendelijk en ze hebben 8 jaar ervaring.

Surfen op Bali
Mijn surfleraar

Het is heel goed geregeld, ze letten op je spullen, je krijgt surfkleding, ze maken professionele foto’s van jou op een surfboard en na de les mag je ook nog een surfboard huren! Een top deal dus.

Ssurf verzorgd ook surf trips. Ben je met 3 of 4 mensen dan word er een auto geregeld en dan ga je op een andere plek als Kuta beach surfen. Zo ben ik mee geweest met een trip naar Nusa Dua, wat ook een perfect strand is om te leren surfer als beginner. Het water is er beter en de golven zijn ook hoger.

Batubelong

Op zich is dit ook een prima beginners surfstrand, ook al vind ik de golven veel te groot. Maar ik denk dat het gewoon een kwestie is van doen. Dit strand ligt ten noorden van Kuta, in het gebied Canggu.

Canggu is de plek waar veel westerse toeristen komen en waar ook veel expats leven. Natuurlijk zijn er ook vooral veel surfers die deze plek bezoeken.

Zoals bijna op elk strand kun je hier ook een surfboard huren. Wil je een surfles in Canggu dan raad ik je aan via de site van Airbnb een surfles te boeken. Dit is gewoon makkelijk als je van tevoren een surfles gepland wilt hebben. Ik heb via Instagram mijn surflessen geboekt.

Je kan ook spontaan naar het strand gaan en kijken wat de mogelijkheden zijn, maar als je een surfles van tevoren wilt plannen, kun je het misschien alvast boeken.

*Via Airbnb kun je de activiteiten boeken. Wil je korting op je verblijf of activiteit, en ben je nog niet geregistreerd bij Airbnb? Klik dan hier, registreer en ontvang een korting. Ook kun je via Airbnb een surfles boeken bij Ssurf (mijn favoriet/aanrader)

Mijn ervaring met het surfen op Bali

In het begin was ik erg bang voor de golven, en het was echt een struggle om voor mij elke keer weer midden in het water te komen. Het surfen zelf is niet heel erg moeilijk vind ik, het is gewoon heel vermoeiend om vanaf het strand weer terug te paddelen richting de golven. Maar het is een super gave ervaring, en als je het meer onder de knie krijgt, is het echt geweldig om te doen, en dan wil je niet meer anders.

Ik heb veel geleerd in 5 lessen en ik vind het steeds leuker en leuker! Ik ben klaar voor grotere golven.

surfen op Bali

Ik ben geen ervaren surfer dus ik kan eigenlijk weinig vertellen over het surfen zelf, ik ben nog steeds aan het leren.

Maar 1 ding is zeker, surfen kan iedereen leren. En het is zeker iets wat je een paar keer moet doen om te kijken of het iets voor je is of niet. Ben je in Bali? Ga lekker surfen, geef niet meteen op en blijf oefenen!

Vakantie op Bali?

Dit boek is perfect voor als je op vakantie wilt gaan naar Bali, of zelfs voor een langere tijd wilt verblijven op Bali! Alles wat je moet weten en gedaan moet hebben in Bali, staat hier in.

Klik hier om dit super leuke en handige boek te bestellen.

Dit surfboek is trouwens ook geweldig. Ben je een echte surfer? Lees dan dit super leuke boek met 50 ongelooflijke surf reizen in 34 landen. Alle bekende maar ook veel onbekende plekken worden hier benoemd. Klik hier om het boek te bestellen.


3 COMMENTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »