In mijn vorige blog heb ik het al over de beste en mooiste stranden op Curacao gehad, en dit keer ga ik je verder vertellen over de activiteiten op Curaçao. Deze activiteiten kan ik je ook absoluut aanraden en moet je gedaan hebben als je op Curaçao bent. Als je dat wilt tenminste en de energie er voor hebt, want dit zijn geen luie activiteiten zoals lekker zonnebaden op het strand. Nee, we gaan het wat meer avontuurlijker maken. Lees mee met mijn top 3 activiteiten op Curaçao.

KLein Curaçao

Klein Curaçao vind ik eigenlijk stiekem nog mooier dan Curaçao zelf. Het eiland is onbewoond en heeft een prachtig wit strand en helder blauw water. Ongeveer 1,5 uur varen van Curaçao vandaan.

Hier kan je de onderzee wereld pas echt goed ontdekken. Hou je er van om mooie plekjes op te zoeken dan is dit echt een aanrader. Het is een mooie plek om te snorkelen, het eiland te bewonderen, te zonnen, relaxen, kitesurfen, duiken, noem het maar op. Volgens mij kan je er ook nog paardrijden. Dus genoeg activiteiten die jij hier kan ondernemen.

Vuurtoren op Curaçao

Ook staat er een vuurtoren op het eiland waar je naartoe kunt, en die je van binnen kan bekijken ( pas wel op de vuurtoren is in slechte staat, maar het is echt mooi en leuk om van binnen te zien). Deze vuurtoren is na de orkaan van 1877 gebouwd en de vuurtoren staat in het midden van eiland.

Er is ook een scheepswrak aan de andere kant van het eiland, die ik eigenlijk nog nooit van dichtbij heb gezien. De wind is wat harder daar en de golven zijn heel hoog. Wel even leuk om te zien natuurlijk. Het scheepswrak is aangestrand rond 1982 dus het is zeker wel bijzonder om te zien.

Ik ben in totaal 4 keer op Klein Curaçao geweest, en eigenlijk vind ik dat zelf heel erg weinig voor iemand die er 6 jaar heeft gewoond. Maar stiekem ben ik een klein beetje zee ziek, en het kost ook wel wat als je met een organisatie mee gaat naar Klein Curaçao.

Ik ben met 2 verschillende organisaties geweest. Van 1 ben ik de naam vergeten en de ander was Bounty Adventures, je kan makkelijk op google vinden welke organisatie het beste bij je past.

Je word in de ochtend al heel vroeg opgepikt, meestal rond half 7, 7 uur en de meeste boten verteken vanaf Caracasbaai, dat is richting Jan Thiel. Op beide boten werden we super vriendelijk ontvangen en kregen we wat te eten en te drinken. Bij de ene organisatie kregen we een BBQ aan land, en bij de andere organisatie kregen we de BBQ op de boot zelf. beide een super leuke ervaring. Hieronder een foto van mij en m,n vriendin bij de BBQ op land.

BBQ op Klein Curaçao

In mijn vorige blog, top 5 beste en mooiste stranden van Curaçao  liet ik je zien hoe de mensen hun spullen van de boot naar land brachten. Meestal heeft de organisatie een klein bootje waar ze jouw en jouw spullen mee vervoeren naar het eiland. Of je kan zelf lekker zwemmen naar het eiland. Hier een foto van het bootje.

Alles is dus top geregeld. Het enige verschil van de organisaties zijn dat ze verschillende boten hebben. Ik vond het zelf heel mooi om met de catamaran mee te varen.

Nog 1 ding wat ik zeker mee wil geven wat ook echt super gaaf is om te doen. Kitesurfen op Klein Curaçao. wil je ervaren hoe het is om te kitesurfen? Dan raad ik je aan om deze site even te bekijken. Een vriend van mij is een ervaren kitesurfer en geeft les. Check it out: www.nixkitecuracao.com

Christoffel berg beklimmen

Vanuit Willemstad is dit ongeveer 45-60 minuten rijden. Ik kan je aanraden om al vroeg in de ochtend te gaan, ja echt om 6 uur of 7 uur in de ochtend daar al zijn. Als je later gaat is het te te heet.

Ga alsjeblieft ook op goede schoenen en niet op slippers. Ik heb ervaren mensen dit zien doen op slippers, maar het beste is om gewoon op schoenen te gaan. Het is echt een stevige wandeling, en je moet echt opletten waar je loopt.

Neem genoeg water mee, en eventueel wat te eten. Op de weg naar boven kun je een aantal pit stops maken en genieten van de mooie omgeving en het uitzicht. Ik heb er toen ongeveer 2 uur over gedaan.

Op het eind word het toch wat avontuurlijker en moet je echt gaan klimmen, met handen en voeten. Dus dit kan wel echt een uitdaging worden voor oudere mensen of als je niet zo heel sportief bent. Maar het eind resultaat is toch echt wel de moeite waard.

Kajakken naar de blauwe kamer

Wil je gaan kajakken in Curaçao, dan raad ik je aan om richting Santa Cruz te rijden. Vanaf daar kun je naar de blauwe kamer kajakken. Ook kun je in de blauwe kamer komen met de boot, maar dat is niet zo spannend als er naar toe kajakken. En een beetje beweging is nooit erg toch 😉 .

Ook kun je er wandelend naar toe, maar dit raad ik niet aan omdat je dan via de rotswand naar beneden moet klimmen. En die zijn erg scherp. Nog een optie om bij de blauwe kamer te komen is door te zwemmen via het strand Boka Santu Pretu, dat is ongeveer 15 minuten zwemmen.

Het strand van Santa Cruz is niet heel bijzonder vind ik zelf, maar daar heb je wel een leuke gelegenheid om een kayak te huren en vanaf dat strand dus naar de blauwe kamer te kajakken.

Ik heb er toen ongeveer een 1,5 uur over gedaan. Ja ik weet het, best lang. haha maar het was echt mijn aller eerste keer op een kayak. Eenmaal aangekomen bij de blauwe kamer, pak jij je snorkel gear bij elkaar en moet je onder een rots door zwemmen. Wat best spannend is. Want je moet rekening houden met de golven.

Wat is de blauwe kamer nu precies? Ik heb het wel over de blauwe kamer, maar nu denken jullie? Wat is dat? Het is dus een grot waar je vissen kan zien onder water en wat gewoon heel mooi is om te zien. Je zwemt dus onder een rots door waarna je uit komt in de ” blauwe kamer”. Waarom blauwe kamer? Omdat het daarbinnen een blauw verlichte grot is. De grot is met een blauwe gloed verlicht en dit is echt uniek en dit moet je echt gezien hebben.

Hier boven een foto van mij onder water in de blauwe kamer. Wil je een foto zien van binnen in de grot? Ga dan naar Curaçao, huur een kayak en ervaar deze unieke ervaring zelf 😉

Hopelijk vonden jullie dit een leuke blog om te lezen. En als je naar Curaçao op vakantie zou gaan, zou je 1 van deze activiteiten gaan doen? Let me know!!!

Wil je op Curaçao op vakantie?

Het eiland Curaçao is een geweldig vakantie land, en ik kan je zeker aanraden om hier een keer naartoe te gaan. Klik hieronder op de foto, voor de mogelijkheden waar je kan verblijven, en de beste deals kan vinden voor een vliegticket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »