Ik als vegan, moet natuurlijk wel een beetje weten waar je heerlijk plantaardige gerechten kan eten hierop Bali. Dus hierbij heb ik mijn super leuke top 5 vegan restaurants opgeschreven. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, en misschien zelfs een keer een vegan restaurant gaan proberen (ook al eet je zelf vlees en vis). Ben je ook op Bali op vakantie geweest, of woon je op Bali? En weet je nog meer goede en leuke vegan (en betaalbare) restaurants, dan hoor ik het graag en dan kan ik ze eventueel toevoegen en zelf proberen natuurlijk. Eet smakelijk!

Mijn top 5 favoriete vegan restaurants op Bali

1. Sauctree

Top 5 vegan restaurants op Bali
Keuken Lab van Saucetree

Saucetree heeft niet echt een restaurant. Maar ze hebben een keuken lab waar je een plantbased ervaring kan beleven. Dus ze hebben verschillende gerechtjes die jij kan eten/proeven om jouw een ervaring te geven hoe het is om plantaardig te eten.

Wil je dus plantaardig eten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Boek dan een plant based experience bij saucetree. Zij hebben een keuken lab waar ze jouw een privé plantaardige diner serveren en alles tot in de puntjes uitleggen dat het eenvoudig is om vegan te eten en dat je nog steeds kan genieten van het eten zonder dat je dieren hoeft te eten.

Ook kun je in hun keuken lab de sausjes kopen die zij zelf maken. Zodat jij ook thuis makkelijk plantaardig kan koken. Naast sausjes verkopen ze ook falafel, nagemaakte vis vingers, nagemaakte kip Patty’s en noem maar op. Bekijk welke sausjes ze hebben op deze site.

Maar saucetree heeft ook een express in Seminyak staan. Dus ze hebben een kraampje waar je gewoon makkelijk van de kaart kan bestellen. Het is echt super gezellig en ze hebben vaak live muziek. 1 van mijn favorieten is de burger. Je betaalt hier 50k voor een gerecht.

Top 5 vegan restaurants op Bali
Kolonel burger

Bekijk de instagram van Saucetree voor meer info en waar je de saucetree express kan vinden in Seminyak.

2. warung Lokalan

Top 5 vegan restaurants op Bali
Taco Buffet elke woensdag

Oké dit is eigenlijk niet een vegan restaurant, maar je kan hier heel goed, lekker en veel vegan gerechten eten voor een leuke prijs. Elke woensdag kun je hier genieten van een taco buffet. Eet zoveel taco’s als je wilt voor 50k. Kijk daar hou ik van. Ook hebben ze op vrijdag ochtend een vegan brunch buffet.

Bekijk de instagram van Warung Lokalan voor de openingstijden en al het lekkere eten wat zij serveren.

Dit restaurant is dus ideaal als je een partner hebt die geen vegan eet, hij/zij kan ook iets anders van de menukaart bestellen.

3. Ubud zest

Top 5 vegan restaurants op Bali
Decoratie in Zest Ubud

Dit restaurant is echt geweldig. Je hebt hier een relaxte sfeer hangen en de menukaart is super uitgebreid. Als je binnen komt krijg je jungle vibes en overal hebben ze leuke zitjes waar je lekker kan chillen. Oké de prijzen zijn wel wat duurder dan de restaurants die ik hier boven heb genoemd, maar dat is het zeker wel waard voor een keertje. Ik ben gewoon zo enthousiast over de locatie en over het eten dat ik dit restaurant zeker in mijn top 5 vegan restaurants moest zetten. Ik denk dat ik in dit restaurant de beste vegan pizza heb gegeten. Maar er staat natuurlijk meer op de menukaart.

Top 5 vegan restaurants op Bali
Vegan Pizza

Bekijk de menukaart van Ubud Zest

4. La Fabbrica

Top 5 vegan restaurants op Bali
Pizza in Fabbrica

Hier hebben we nog een restaurant wat eigenlijk niet vegan is, maar deze verdient toch ook een plek in mijn top 5 vegan restaurants. We hadden het dus over pizza. En dan mag ik dit restaurant gewoon niet over slaan, aangezien de vegan pizza’s echt zo lekker zijn. Hier kun je dus ook makkelijk als vegan eten met je niet vegan partner, Ideaal.

De pizza’s zijn niet duur hier, en je krijgt een echte Italiaanse pizza geserveerd. De eigenaren komen ook van Italië, dus het personeel van fabbricca weten zeker wat ze aan het doen zijn.

Bekijk de website van Fabbrica voor de menukaart.

5. The Sloth Bali

Top 5 vegan restaurants op Bali

Nu tijd voor een echt vegan restaurant. Dit vegan restaurant is dan ook 100% plantaardig. Ze hebben hier heerlijke desserts, maar 1 van mijn favorieten is de gerookte “zalm” bagel. Gewoon van wortel gemaakt dus. En het leukste van dit restaurant is dat ze niet alleen vegan eten verkopen maar ze verhuren ook super leuke kamers waar jij kan verblijven tijdens je vakantie. Ik denk qua prijs en kwaliteit van het eten, is dit zeker 1 van de beste vegan restaurants op Bali.

Top 5 vegan restaurants op Bali
Vegan treats in the sloth

Bekijk de prijzen van de kamers en de menukaart op de website van The Sloth Bali

Bonus top 5 vegan restaurants op Bali

Top 5 vegan restaurants op Bali
Warung Pande

Warung Pande zet ik erbij als bonus in de top 5 vegan restaurants op Bali, omdat je hier het echte Indonesische eten kan eten. Maar dan dus plantaardig.

Wil je dus lekker Indonesisch eten? Maar wel vegan? Dat is mogelijk. Er zijn genoeg keuzes, overal in een warung is dit wel mogelijk eigenlijk. Bijvoorbeeld in een warung waar je ook vlees en vis kan bestellen, maar waar ze genoeg mogelijkheden hebben voor vegan opties.

Wat wel mijn favoriet is Warung Pande. Hier hebben ze heerlijke saté van soja bonen gemaakt. Ze hebben nog meer gerechten zoals, gado gado, vegan nasie, etc. Het is zeker de moeite waard om dit te proberen.

Bekijk de website van Warung pande

Nog even een toevoeging, ik zei wel vegan restaurants, maar natuurlijk zijn deze restaurants niet allemaal 100% vegan. Maar dat maakt het niet dat je in deze restaurants niet super lekker plantaardig kan eten.

Dus tot zover mijn top 5 vegan restaurants op Bali. Maar weet je dus nog meer restaurants die wij echt een keer moeten proberen, neem contact op, of laat het achter in de reacties hieronder. Ik ben benieuwd.

Zou jij graag meer plantaardig willen eten, maar denk je dat je alleen maar salade en groente kan eten? Dan heb je het dus mis! Toen ik begon met geen dieren meer te eten, wist ik dat er veel mogelijkheden zijn en dat ik nog steeds lekker kon blijven eten. Dit boek wat ik heb ontdekt heeft geweldige gerechten, en laat zien dat je nog steeds super lekker kan eten. Bekijk het zelf eens en probeer deze gerechten eens te maken?

Durf je het aan om deze gerechten te proberen? Ik kan het je alleen maar aanraden en zeggen, give it a try. Why not?

Klik hier om het boek te bestellen, of klik hieronder op de knop voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »