Om eerlijk te zijn, heb ik nooit nagedacht over trouwen. Eigenlijk wou ik nooit trouwen, tenminste dat zei ik altijd. Misschien omdat mijn ouders gescheiden zijn, misschien omdat ik nooit echte liefde heb gekend, geen idee eigenlijk.

Anyways, ik ben inmiddels dus getrouwd. Op Bali, met een mooie zonsondergang (het regende later wel), in een mooie witte jurk met veel eten, veel mensen en eigenlijk een te groot feest voor mij.

Hoe dan ook ik heb wel echt een super mooie bruiloft gehad. In deze blog ga ik je precies vertellen wat ik allemaal moest regelen om te kunnen trouwen op Bali. Ook kun je informatie vinden over mijn geweldig mooie trouw locatie en mijn gehuurde bruidsjurk.

Misschien wel even leuk om te bekijken hoe ik ten huwelijk ben gevraagd. Het was op het schip met kerst avond. Ik was behoorlijk tipsy omdat we natuurlijk een feestje hadden in de bar. Ben je nieuwsgierig? Check mijn Instagram voor het filmpje dat ik ten huwelijk werd gevraagd.

Klik op de foto hieronder, om de video te zien waar ik ten huwelijk word gevraagd.

Welke documenten heb je nodig?

Er zijn een aantal documenten die je al nodig hebt vanuit Nederland zoals:

  • Geboorte register
  • Uittreksel burgerlijke staat
  • Kopie van je paspoort

Met andere woorden een verklaring van huwelijksbevoegdheid ( behalve een kopie van je paspoort dan ). Als je in Nederland woont kun je deze aanvragen bij jouw gemeente. Ook heb je dan gegevens nodig van jouw partner als jij de papieren wilt aanvragen bij de gemeente. ( dit is als je gaat trouwen met een partner die niet uit Nederland komt. )

  • Kopie paspoort
  • Officieel document met adresgegevens
  • Ongehuwd verklaring

Ik heb internationale documenten aangevraagd, in totaal heb ik hier 30 euro voor betaald. Dus dat is het, valt mee toch… Maarrr op Bali moest er natuurlijk ook het 1 en ander geregeld worden.

Hiervoor hebben wij iemand ingeschakeld. Er komt best wel veel bij kijken dus wij hebben onze documenten laten af handelen door een contact persoon die mijn man heeft gevonden op google. Uiteraard wel wat voor neergelegd natuurlijk. Dit was het beste voor ons en zo hadden wij er geen stress en omkijken naar.

Omdat mijn documenten 3 maanden geldig waren moesten wij ook binnen deze 3 maanden officieel “trouwen”. Ik kwam aan op 12 oktober 2019 en wij gingen officieel trouwen op 11 november 2019. Niet het “grote feest” maar voor de wet en de kerk (niet in de kerk zelf trouwens).

Wij zijn in ons appartement getrouwd, en mijn man zijn familie is overgekomen vanuit Bogor om met ons samen te zijn. Het mooie van dit verhaal is dat mijn nicht en neef “toevallig” op Bali waren.

Uiteraard waren zij ook uitgenodigd en had ik ook mijn eigen familie erbij waar ik heel erg dankbaar voor ben. Het was natuurlijk heel speciaal, maar we hebben er verder niet iets groots van gemaakt. We zijn gaan eten en naar het strand geweest die dag om de zonsondergang te bekijken.

De trouwerij

In februari zijn wij echt gaan trouwen met iedereen en alles erbij. 02-20-2020, wat een datum he. Wel zo speciaal op die manier uitgekozen ja ;). Mijn vader, moeder, tante, broer, zus en aanhang kwamen allemaal naar Bali om dit met mij te vieren. Echt, hoe bijzonder.

Normaal is een indonesische bruiloft echt super groot en duurt het een aantal dagen. Maar ik wou het klein en simpel houden ( dat zat er natuurlijk niet in ). Uiteindelijk hebben we 150 personen op onze bruiloft gehad, wat ik alsnog veel vond en zijn familie te weinig haha. Om eerlijk te zijn heb ik zelf vrij weinig voor de bruiloft geregeld. En dat vond ik wel prima.

Mijn schoonmoeder kende iemand via via en zij heeft het meeste geregeld, waar ik super dankbaar voor ben. Zij had goede connecties met mensen op Bali en met een mooie locatie. Zij heeft de locatie plus villa’s en het eten voor een mooie prijs kunnen regelen. ( Nog duur als je het aan mij vraagt ).

Als je nieuwsgierig bent waar ik precies ben getrouwd dan raad ik je aan om dit op te zoeken in google: Nirwana Villa Estate. Je kan daar alle foto’s vinden van de villa’s, slaapkamers, zwembad, en de trouwlocatie zelf. Alles was op 1 plek trouwens. Echt een super de luxe mooie locatie, hele mooie grote kamers met een jacuzzi, en uitzicht op zee. Wij hadden 4 villa’s met een groot zwembad. Elke villa had 3 slaapkamers dus genoeg plek voor mijn en zijn familie en vrienden.

Erwin en ik foto shoot op onze trouwdag

Op de achtergrond van deze foto hierboven zie je het zwembed en aan aantal villa’s, om je een beetje een idee te geven. In totaal verbleven we op deze locatie 3 dagen. Zodat we ook nog lekker konden genieten. De eerste dag in de villa kwamen al onze families bij elkaar, wat ook echt een bijzonder moment was omdat mijn familie en zijn familie elkaar voor het eerst ontmoette. De tweede dag, was de bruiloft, en de derde dag nog even lekker genieten en hangen bij het zwembad.

lekker genieten bij het zwembad

Het enige wat ik zelf heb geregeld is mijn trouwjurk. Ik heb deze bruidsjurk gehuurd via www.mydreambridalbali.com Ik wou zelf niet teveel geld uit geven aan een jurk die ik verder nooit zou aantrekken. En een jurk huren op Bali is echt goedkoop, plus alle sieraden en accessoires erbij.

Voor de rest heeft mijn schoonmoeder alles geregeld, en ik ben echt heel erg dankbaar voor haar. Dus als je meer details nodig hebt, neem contact op met mijn schoon moeder 😉

Hier net het “ja” woord gegeven aan elkaar
Mooie opgedekte tafels, waar wij helaas niet aan konden dineren in verband met de regen

Het enige nadeel op Bali is dat het alcohol best wel prijzig is. En helaas was dat ook niet inclusief in onze prijs. Dus dat hebben wij zelf moeten regelen. Gelukkig heb ik echt hartstikke lieve familie die allemaal een flesje mee namen vanuit Nederland.

Ik ben zeer dankbaar dat ik getrouwd ben op Bali. Voor iemand die nooit wou trouwen heb ik het best groots uitgepakt. Ik heb een geweldig mooie bruiloft gehad en ben vooral gewoon blij en dankbaar dat mijn familie erbij was. En ook dat wij zo’n geluk hebben gehad dat deze trouwerij net voor de COVID heeft plaats gevonden.

Onze bruidstaart

Zou jij ooit willen trouwen op Bali? Lijkt het jou mooi om op een tropisch eiland te trouwen, dicht bij zee, met zonsondergang? (als je geluk hebt) Laat een reactie achter wat jou droom locatie is? En als je meer informatie wilt of vragen hebt laat ook gerust een berichtje achter of neem persoonlijk contact met mij op.

3 COMMENTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »