Bonaire behoort tot de ABC eilanden in de Cariben. Het (kleine) prachtige eilandje staat bekend om de onderwaterwereld. Snorkelen en duiken zijn de hoofdredenen waarom de meeste mensen naar Bonaire komen. Maar er zijn nog meerdere activiteiten op Bonaire. Dus wat is er te doen op Bonaire?

Ik zal een aantal activiteiten benoemen die je zou kunnen doen als je op Bonaire bent. De activiteiten zijn ideaal als je een dagje met het cruiseschip bent aangemeerd. Maar uiteraard als je met het vliegtuig op vakantie komt, zijn deze activiteiten ook erg leuk om te doen.

Tip: Ben je dus langer op vakantie op Bonaire, dan is het een goed idee om een auto te huren en op deze manier Bonaire te ontdekken. Klik hier om een auto te huren.

Voordat we beginnen met de activiteiten wil ik je graag wat meer vertellen over het cruiseleven. Voor mij was het mogelijk om de wereld te ontdekken op een cruiseschip omdat ik werkte als serveerster op een cruiseschip. Daardoor ben ik vaker op Bonaire geweest en kan ik jullie precies vertellen welke activiteiten leuk zijn om te doen en welke restaurantjes lekker zijn om te bezoeken.

De ideale manier om de wereld te ontdekken is op een cruiseschip. Elke dag op een andere plek in de wereld wakker worden en dan ook nog op een comfortabeler manier. Een cruiseschip is principe een varend hotel. Je hebt alles wat je nodig hebt op een cruiseschip.

Wil je meer weten wat er te doen is op een cruiseschip, welke cruisebestemmingen er mogelijk zijn en ben je benieuwd hoeveel een cruise kost? Klik dan hier om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is.

Wat is er te doen op Bonaire?

Oké dus wat is er te doen op Bonaire? Je zult misschien wel weten dat het heerlijk is om te genieten van de zon, de zee en dat je ontzettend mooi kan snorkelen en duiken. Maar ik vertel je hieronder nog 5 andere activiteiten die je kan doen.

1. Grotten tour Bonaire

Wat is er te doen op Bonaire
Foto van Caribbean tours

Super interessant en uniek om dit mee te maken op Bonaire. Samen met een professionele gids ga jij 3 verschillende grotten bezoeken. Je word opgehaald bij je hotel(of bij het cruiseschip) en je gaat samen met je gids naar de grotten op het Noordelijke zijde van het eiland. Deze tour doet 3 uur en je hebt 3 verschillende starttijden, 8:30, 12:00 en 15:30. Als je met het cruiseschip bent aangemeerd dan is het beste om in de ochtend of de middag deze tour te boeken. Op de website van Caribbean Tours staan meerdere tips en informatie over deze tour.

2. Mangrove Kajak Tour

wat is er te doen op Bonaire
Foto van Caribbean Tours

Om eerlijk te zijn is de tijd die ze hebben ingepland voor deze tour niet ideaal als je met vakantie gaat op een cruiseschip. Ze beginnen met deze kajak tour om 14:30 in de middag. Als je op een cruiseschip zit, dan moet je meestal rond 17:00 weer terug op het schip zijn(ja als je te laat bent dan vaart het schip weg zonder je). Maar misschien is er wel een mogelijkheid om in overleg deze tijd aan te passen.

Want deze activiteit is zeker de moeite waard om te doen. En waarom? Omdat deze activiteit uniek en speciaal is. Je kajakt namelijk in een beschermd natuur gebied en er zijn prachtige dieren te zien zoals exotische vogels en vissen. Wil jij dit eens mee maken? Klik voor meer informatie hier.

3. Rotstekening tour

Wat is er te doen op Bonaire
Foto van Caribbean Tours

Deze rotstekening tour is echt een uniek avontuur. Omdat je namelijk Bonaire nog beter leert kennen. Je komt op geweldige locaties, zoals de Indiaanse rotstekeningen en je brengt een bezoek aan de Onima Baai. Een professionele gids zal je alles vertellen over de rotstekeningen en de geschiedenis van Bonaire. Super interessant dus. Klik hier voor meer info.

4. Bonaire eiland tour

Wat is er te doen op Bonaire
Foto van Caribbean Tour

Wil jij Bonaire beter leren kennen en meer te weten komen over geschiedenis van Bonaire? Dan is deze tour speciaal voor jou. Een ervaren lokale gids neemt je mee en laat je de beste plekken van het eiland zien en gaat je alles vertellen over de geschiedenis van Bonaire. Ook krijg je een lokale snack op en bijzondere plek. Ben je benieuwd wat je nog meer gaat zien en krijgen? Klik dan hier voor meer informatie.

5. Donkey Sanctuary Bonaire

wat is er te doen op Bonaire
Foto van Caribbean Tours

Als je een dierenliefhebber bent dan is deze activiteit te gek! De ezels in het Donkey Sanctuary zijn geredde ezels. Een Nederlands koppel heeft deze opvang voor zieke ezels opgericht. Nu hebben ze ongeveer 700 ezels in het reservaat en worden ze allemaal goed verzorgd. Ook word er voorlichting gegeven over de ezels op scholen.

Onwijs leuk voor de kinderen dus. En deze activiteit is perfect als je met het cruiseschip komt want deze activiteit duurt 1,5 uur. Voor meer informatie over de tour klik hier.

Dit waren de 5 super leuke activiteiten op Bonaire die je dus kan doen als je bent aangemeerd met het cruiseschip of als je op vakantie komt met het vliegtuig.

Maar je wilt misschien ook wel een beetje lekker eten en lekker liggen op het strand. En er zijn zoveel strandjes en restaurantjes op Bonaire. Ik zet hieronder een lijstje met de 5 strandtentjes die echt heerlijk zijn om te bezoeken als je op Bonaire bent.

Beach clubs in Bonaire

Wat te doen op Bonaire

Wat te doen op Bonaire

En dan mijn nummer 1 favoriet (waar deze foto ook is genomen) Brass Boer. Een heerlijke plek als je echt goed wilt eten. Dit restaurant vind je in Delfins Beach Resort. Misschien ken je de Librije in Zwolle wel? De eigenaren Jonnie en Theresa Boer hebben dit restaurant opgezet. Dit is zeker een ervaring die je niet mag missen als jij op Bonaire bent.

Nog een leuk weetje, op de Holland America Line serveren ze de gerechten van de Librije. 1 keer per cruise is er een speciale avond en worden de sferen van de Librije in het Pinnacle Grill restaurant gebracht. De bediening krijgt een speciaal uniform van de Librije aan en ook worden de tafels opgedekt in Librije stijl. Bij elk gerecht word er een wijn aanbevolen en je kan genieten van een uitstekende service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »