Als je op Bali op vakantie bent, mag je dit plekje niet missen. Nusa Penida is een eilandje wat bij het eiland Bali hoort. Dus je kan dit eilandje makkelijk met de boot bezoeken vanaf Bali. Welke plek je precies moet zijn in Bali om te varen richting Nusa Penida, ga ik je later in dit artikel vertellen.

Nusa Penida staat bekend om het helder blauwe water, de ruige baaien, de kliffen en je hebt er mooie punten met een geweldig uitzicht. Ik ben er zelf 1 dagje geweest dus ik ga je hier in deze blog vertellen over mijn ervaring op Nusa Penida met tips en de plekjes die je gezien moet hebben.

Hoe kom ik op Nusa Penida?

Vanaf Sanur vertrekken er bootjes richting het eiland. Het duurt ongeveer 45 minuten met de boot om bij Nusa Penida te komen vanaf Sanur. Die dag dat ik richting Nusa penida vaarde, waaide het best wel hard en de zee was ruw. Een tip als je snel zee ziek raakt, zit in het midden van de boot en neem natuurlijk een pilletje. Ik ben zeeziek geworden en ik had verder geen pilletje genomen ( dus erg prettig was de boot reis niet voor mij).

Als je van plan bent om een dagje richting Nusa Penida te varen dan raad ik aan om een totaal pakket te kopen. Dus je gaat vanaf Sanur met de boot + wanneer je in Nusa Penida aankomt staat er een tour guide voor je klaar die je meeneemt met de auto naar de toeristische plekjes op het eilandje.

Ik ben zelf met de organisatie Balitripnow gegaan, via Instagram heb ik hun benaderd.

Je zou ook zelf kunnen rijden met bijvoorbeeld een scooter, maar let wel op, de wegen in Nusa Penida zijn heel slecht, en echt heel erg smal.

Hoelang zal ik verblijven op Nusa Penida?

Dit ligt natuurlijk aan jezelf, maar ik ben er 1 dag geweest en dat vond ik voldoende. In 1 dag kun je makkelijk alle hotspots van Nusa Penida bekijken en bezoeken. Hierbij wil ik je wel vertellen dat we niet altijd alle tijd hadden om langer op een plek te blijven, wat eigenlijk wel leuk zou zijn geweest. Dus wil je het wat rustiger aan doen en de tijd nemen dan is het misschien handig om een overnachting te boeken van ongeveer 3 nachten.

Er zijn best wel veel mogelijkheden voor een overnachting dus kijk even op deze link die hieronder word vermeld voor de mogelijkheden en de prijzen.

Klik hier voor de overnachtingen van Nusa Penida.

Waar zal ik overnachten in Nusa Penida?

Hieronder een aantal plekken waar ik wel zou willen overnachten als ik weer op Nusa Penida ben.

*Foto komt van Booking.com

Adiwana Warnakali hotel– Onwijs mooi hotel met een geweldig uitzicht over de zee. Natuurlijk is dit niet het goedkoopste hotel en betaal je ook wel voor de luxe die dit hotel bied. Wil je de prijzen bekijken? klik hier.

*Foto van Booking.com


Penida Bamboo Green– Deze bungalows zijn heerlijk knus en zou hier wel graag in willen overnachten, de prijzen ook erg aangenaam. Klik hier en check de prijzen van deze bungalow.

*Foto van booking.com

Sunrise Penida Hill– Ook deze leuke huisjes lijken me geweldig om in te overnachten, het zwembad met een mooi uitzicht geeft het geweldige plaatje. Ook lekker en leuk voor een floating breakfast.

Wat kan ik doen op Nusa Penida?

Wat is er te doen op Nusa Penida? En wat moet je absoluut gezien hebben? Voor een klein eilandje van 20 kilometer lang en 12 kilometer breed zijn er best wel veel bezienswaardigheden die je kan bezichtigen. Ik heb er een paar gezien maar ben niet overal geweest. Hieronder een aantal hotspots van Nusa Penida waar ik ben geweest.

1.Kelingking beach

Dit is een super bekende plek op Nusa Penida en je zal het wel aan de foto herkennen. Het is een mooie plek om foto’s te maken van bovenaf. Het is ook mogelijk om naar beneden naar het strand te gaan, maar dat duurt zeker 30 minuten( daar hadden wij geen tijd voor in 1 dag) Plus op dit strand kun je ook niet echt zwemmen en de zee is erg ruw. Dit is een super gaaf viewpoint en absoluut de moeite waard om te zien.

2. Broken beach

Dit is ook een prachtige plek om te zien, en om geweldige foto’s te maken. Hier vind je een natuurlijke brug en het water is hier zo mooi helder blauw. Het is leuk om even hier rond te wandelen en foto’s te maken. Zwemmen is niet mogelijk hier.

3.Angel’s Billa Bong

Na broken beach te hebben gezien kun je meteen door naar Angel’s Billa Bong, dit ligt namelijk maar 5 minuten van elkaar vandaan. De tour guide zal je wel mee nemen naar alle leuke plekjes.

4.Nusa Penida tree house

Ik deel deze “activiteit” met jullie omdat ik eigenlijk zelf heel graag deze plek wil gaan bezoeken.

Ik heb zo vaak deze foto voorbij zien komen op Instagram en in verschillende andere blogs. Helaas ben ik er zelf niet geweest, en toen ik er was, wist ik ook niet van deze plek af. Maar nu ik er meer van weet, hoop ik toch wel een keer deze plek te kunnen bezichtigen. De foto is gewoon al heel leuk en je hebt een prachtig uitzicht. Deze foto komt van wearetravelers.nl
Deze tree house kun je in het oosten van Nuse Penida vinden en wil jij in de deze boomhut slapen dan mag je zeker al ver van te voren boeken. Dit is namelijk een erg populair Airbnb verblijf.

Trouwens sta je al ingeschreven bij Airbnb? Als dat nog niet zo is kun je via deze link je registreren en krijg je korting op je verblijf. Niet alleen handig voor als je in Bali bent, maar natuurlijk ook in andere landen komt dit goed van pas.

Ik heb hier een aantal plekjes opgenoemd waar ik ben geweest, maar er is natuurlijk veel meer te zien. Deze hotspots van Nusa Penida die ik heb benoemd liggen in het westen. Dit heb ik in een dagtrip allemaal kunnen bezichtigen, plus we zijn nog naar het strand geweest en we hebben nog ergens een Indonesisch lunch gegeten.

Wil je ook de andere kant van het eiland zien(in het oosten), dan raad ik wel aan om te overnachten en een verblijf te boeken.

Dus dit was mijn ervaring op Nusa Penida en hopelijk kom jij ook een keer op bezoek op dit prachtige eilandje.

Wil je meer weten over Nusa Penida en ook meer over Bali? Dan raad ik je zeker dit super leuke boek aan, die hieronder staat vermeld. Super handige informatie over Bali kun je vinden in dit boek. Alle geheime plekjes, chauffeurs, beste lokale tentjes, etc vind je hier in dit boek.

3 COMMENTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »