In september 2017 ben ik 11 dagen naar New York geweest met vrienden van het cruise schip, waar ik op heb gewerkt. Ik wou altijd al heel graag naar New York, en ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan. Ik ga jullie in deze blog mee nemen in mijn ervaring in New York en welke activiteiten die je kan doen in New York. En geloof me er is genoeg te doen. Laten we bij het begin beginnen.

Vliegticket

Ik en mijn vriendin zijn samen gevlogen vanuit Brussel. We hebben een goede deal kunnen vinden via Cheaptickets. Ik kwam vanuit Nederland met de trein naar Brussel, duurde ongeveer 3 uur met de trein. Mijn vriendin woont in België en kwam vanaf Leuven richting Brussel. Ons vliegtuig vloog om 6 uur in de ochtend, dus de avond ervoor ontmoette we elkaar al in Brussel. We hebben de hele nacht in een barretje gin en tonic gedronken en rond half 4 in de ochtend zijn we met de taxi naar het vliegveld gereden van Brussel. We moesten in totaal 1 keer overstappen.

Overnachting

Via Airbnb hebben we een mooi appartement kunnen vinden met 2 slaapkamers, een woonkamer en een keuken. We verbleven met z,n vieren in het appartement, dus dit was ideaal. Het appartement koste $2000 voor 11 dagen. We hebben de rekening gesplit door 4. Het appartement is gelegen in de buurt Harlem. 5 minuten van een metro station vandaan. Wat ik zo leuk vind aan deze buurt is dat er zoveel verschillende culturen bij elkaar wonen.

*Voor een korting op je verblijf via Airbnb klik op de ze link en registreer je in bij Airbnb

Dit was 1 van de goedkoopste plekjes die we op dat moment konden vinden. New York is over het algemeen heel duur, alles is prijzig. Van hotelkamers, appartementen, het eten, drinken, uitgaan, het leven is gewoon duur in New York. De mensen die er hebben gewoond ( of er nog steeds wonen ) of op vakantie zijn geweest, begrijpen mij wel.

Voor ons Airbnb, W138th New York

Klik hier voor meer opties voor hotels en appartementen

Vervoer in New York

Het beste kun je alles met de metro doen, dan is het nog wel veel lopen naar hier en daar waar je wilt zijn, maar met de metro is het goedkoop en snel. Op elke hoek heb je wel een metro station en voor een kaartje voor 7 dagen betaal je maar $12 ( toen ik er in 2017 was ). En wat ook fijn is dat de metro’s in de nacht ook rijden. De metro’s in New York zijn wel echt smerig. Ik denk wel 1 van de smerigste die ik ooit heb gezien. Maar een taxi is echt onwijs duur.

Activiteiten in New York City

Er is heel veel te zien in New York. 11 dagen is niet genoeg. Hieronder een lijstje met wat ik heb gedaan in New York en wat ik jou ook zeker kan aanraden om te doen als jij in New York bent.

 • Hookah bar, de eerste dag waren we allemaal moe want iedereen moest van ver komen. We hadden honger en we waren blij om elkaar te zien. Dus we hebben in deze bar lekkere hapjes gegeten, de hookah pijp gerookt en gezellig bij gekletst.
 • Central Park Als je in New York bent, moet je hier gewoon heen. Iedereen kent Central Park. Het park ligt in Manhattan en is het meest bezochte park in New York. Het is hier al mooi om door heen te lopen en foto’s te maken. Ook hebben ze overal kraampjes waar ze eten en drinken verkopen. Dit park is zeker de moeite waard om heen te gaan. Het heeft een leuke sfeer.

Central Park
Central Park

 • Broadway is 1 van de grootste straten in Manhattan en is erg indrukwekkend om te zien. ( zoals bijna alles in New York ). Broadway kruist de belangrijkste straten van het eiland en er zijn veel bezienswaardigheden in de straat. Ook dicht bij heb je Time square, die je dus ook meteen kan bezoeken. Wij hebben deze straat in de avond bezocht wat ik zelf leuker vind dan overdag door alle lichten ( reclame borden bedoel ik dan ).
Broad way
 • Fat Cat kun je vinden in 75 Christopher street. Ik ben hier geweest omdat een vriend van mij moest spelen in een jazz band. En als jij van muziek houd, kan ik je ook aanraden om naar deze kroeg te gaan. Het heeft een hele vriendelijke sfeer. Er is meer te doen dan alleen bar hangen, muziek luisteren en biertjes drinken. Ook kun je hier poolen, tafel tennissen, dammen, schaken en nog veel meer andere entertainment. Buiten Fat Cat zijn er nog veel andere leuke activiteiten die je kan doen dicht bij Christopher street, dus als je in de buurt bent neem even een kijkje op Tripadvisor voor wat te doen in Christopher street.
 • Brooklyn is 1 van de stadsdelen van New York, en waar staat Brooklyn zo bekend om en waarom moet je Brooklyn bezoeken? Natuurlijk staat Brooklyn bekend om de brug zie foto hieronder. Maar dat is niet het enige wat je kan vinden in Brooklyn.

Brooklyn Bridge

Ook hebben ze een Botanical Garden, Prospekt Park zoo, Brooklyn museum, Brooklyn Historical Center, Brooklyn Academy of music en de hipste wijk van Brooklyn, Williamsburg die jij kan bezoeken. Ook komen er veel bekende en beroemde artiesten uit Brooklyn zoals basketballers, rappers, acteurs, producers, zangers, noem maar op. Weet jij wie ? 😉

En de vierde dag dat wij in New York waren was er carnival in Brooklyn, dat mochten wij natuurlijk niet missen. Dus we hebben Carnival gevierd in Brooklyn. Hoe gaaf is dat? Op straat waren er verschillende kraampjes waar drankjes verkocht werden en Caribische gerechten.

Ben jij of ga jij in september naar New York? Elke eerste maandag van september word er carnival gevierd in Brooklyn. Dit is zo’n geweldige sfeer, hier moet je bij zijn. Als je van carnival houd dan. ( En nee, het is geen carnival hoe wij het in Nederland kennen )

Carnival in Brooklyn 2017
 • Broadway Theatre, oke dit is echt wel iets wat je moet gedaan hebben als je in New York bent, vind ik. Een musical bekijken in de broadway theatres. Het theater kun je vinden op Time Square. Wij hebben heel spontaan een kaartje geboekt voor de Lion King de dag voor dat wij naar de musical gingen. Wij hadden geluk met de plekken die we op dat moment konden krijgen. Het ligt er wel aan in welk seizoen je gaat, anders raad ik je aan op voorhand al te boeken. Een kaartje kost ongeveer tussen de $80 en $140 dollar.

Lion King musical

De Lion King, nog steeds het beste bezochte musical in Broadway, New York. Deze musical duurt 2 uur en 30 minuten. Zoals ik al eerder zei, kun je dit theater vinden op Time Square, dus dan vertel ik je maar meteen dat het leuk is om even op Time Square rond te lopen en een aantal foto’s te maken. Je hebt er vooral veel winkels. Als je in de avond rondloopt dan lijkt het of het dag is door alle lichten ( reclame borden ).

Typische foto in New York op Times Square, maar moest uiteraard gemaakt worden.

Mijn vrienden en ik zijn een paar keer terug gegaan in de nacht om het uitgaan leven te ontdekken, maar met weinig succes. Er waren wel een aantal barretjes open, maar die gingen ook allemaal dicht om 2 AM ( in de nacht dus ). Misschien omdat het september was, misschien omdat het doordeweekse dagen waren. Maar de bijnaam ” the city that never sleeps” klopt dan ook niet volgens ons.

In de nacht, in een te stille Time Square, geen mens te bekennen
 • China town is ook leuk om een keer door heen te lopen. Als je nog nooit in een China town bent geweest ( in andere landen ) dan is het zeker leuk om even een kijkje te nemen. Het is een hele andere wereld en het is uniek met alle Chinese winkeltjes en restaurantjes. Er staan ook veel mensen langs de weg, die je nep tassen en nep horloges proberen te verkopen. Het is leuk om gezien te hebben, en om even een hapje te eten ergens. Maar de hele dag hoef je hier ook niet te zijn.
China Town in New York City
 • Rooftop bar, mooi om even een drankje te drinken en het uitzicht van New York te bekijken. Dicht bij China Town heb je een aantal rooftop bars waar je een prachtig uitzicht hebt op New York. Helaas de dag dat wij er waren niet zo mooi weer, dus de foto is een beetje donker.
Rooftop Bar

Nadat wij dus China Town hebben bezocht, hebben we een drankje gedronken in een rooftop bar, alleen geen idee meer welke dat precies was. Ik heb er een aantal opgezocht die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder een lijstje.

 1. 230 fifth rooftop bar NYC
 2. Azul on the rooftop
 3. SpyGlass Rooftop

 • De Empire state building is echt een toeristen atraktie, en als je van een mooi uitzicht houd en van foto’s maken houd, dan is dit zeker wat je moet zien. Het is sowieso vet om dit te zien als je in New York bent. Ik ben er ook puur heen gegaan om het uitzicht te zien en om er een keer te zijn geweest.
Empire state building

Er zijn een aantal mogelijkheden in de Empire state building. Ze hebben dus verschillende verdiepingen, en hoe hoger de verdieping, hoe meer je betaald ( ook hoe beter het uitzicht word en je zonder hek, mooie foto’s kan maken ). Ze hebben ook verschillende pakketten die je kan kopen. Bijvoorbeeld dat je niet in de rij hoeft te staan ( de rij is echt onwijs lang namelijk ) Klik hier voor de website van de Empire state building zodat je kan zien welke mogelijkheden er zijn.

Deze foto is gemaakt door het raam. Als we in de rij staan om naar boven te gaan zijn er een aantal ramen waar je het uitzicht alvast kan zien.
86th Floor, observatory

En zoals je kan zien ben ik alleen op de 86ste verdieping geweest, en dan krijg je dus foto’s met een hek ervoor. haha, wel blij dat ik het heb mee gemaakt. Als je hoger gaat, dan krijg je ook mooier foto’s. Dat zijn voor de mensen die het geld er voor hebben om te betalen.

 • Vrijheidsbeeld van New York ( Statue of Liberty ) ook een bezienswaardigheid in New York die je niet wilt missen. Je gaat met een boot naar het eilandje waar je het vrijheidsbeeld kan bezichtigen. Ook hier hebben ze natuurlijk weer speciale pakketen. Om op het eiland te komen met de boot betaal je $25 dollar, en dan ben je op het eiland. Maar als je meer betaald kun je ook in het vrijheidsbeeld zelf komen. Klik hier voor de website om te kijken welke soort tickets er beschikbaar zijn.
Vrijheidsbeeld van New York
 • Bryant Park ligt in Midtown Manhattan. Een leuk park, waar je even relaxed kan zitten en uitrusten. Maar er zijn genoeg activiteiten die je kan doen in Bryant Park. Ze organiseren verschillende spelletjes zoals schaken, bingo, sporten en nog een aantal meer. Bekijk hier de site voor de activiteiten die georganiseerd worden. dhttps://bryantpark.org/things-to-do
Een foto van mij en mijn vriendin in het Bryant Park. Helaas geen goede foto van het hele park zelf

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in New York die super gaaf zijn om te zien, maar in 11 dagen tijd zijn dit mijn favoriete activiteiten die je kan doen. We hebben niks op voorhand geboekt of gepland, alle activiteiten zijn spontaan georganiseerd en vaak op het moment zelf beslist.

Hier nog een lijstje met andere activiteiten die jij eventueel zou kunnen doen als je in New York bent:

 • Helikopter vlucht ( Mooi voor het uitzicht, maar dan betaal je wel wat )
 • One world trade center + 9/11 memorial museum
 • St. Patricks cathedral
 • Gospel in Harlem
 • Honkbal wedstrijd
 • Basketball wedstrijd
 • Cupcakes eten bij de Magnolia bakery
 • Top of the rock ( mooi voor het uitzicht, om foto’s te maken )
 • Wall street
 • Chelsea market
 • Shoppen
 • Central library
 • Art museum
 • Grand central terminal

Ik ben wel benieuwd als jij naar New York gaat, wat zou jij graag willen zien? Laat het me weten in een reactie hieronder.

0 COMMENTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »