Werken op een cruiseschip, er zijn zoveel mogelijkheden en er zijn genoeg leuke beroepen die jij kan uitvoeren op een cruisechip. In een artikel die ik eerder heb geschreven lees je over de “10 leuke beroepen die jij kan uitvoeren op een cruiseschip”, en misschien zit er wel een beroep bij waar jij ervaring mee hebt en lijkt het je ook super vet om te gaan werken op een cruiseschip(is ook echt super vet). Als je denkt van, “oké ik wil er wel meer van weten” dan raad ik je aan om eens de rest van mijn artikelen over het werken op een cruiseschip te lezen. Er staat leuke informatie in en ook deel ik mijn eigen ervaringen. Wil je serieus aan de slag om te gaan solliciteren? Dan heb ik speciaal dit e-book “werken op een cruisechip” voor jou geschreven. Klik op het e-book hieronder om het e-book te downloaden of stuur mij een berichtje op Instagram of Facebook.

Werken op een cruiseschip

Download hier het e-book

Het beroep van de persoon die ik interview in deze blog staat trouwens niet in het artikel 10 leuke beroepen die je kan uitvoeren op een cruiseschip. Maar dat betekent natuurlijk niet dat dit beroep niet leuk is. Ik heb met Geeske gesproken en zij werkt als derde engineer op het cruiseschip van de Holland America Line. Hoe gaaf is het om als vrouwelijke engineer op een cruiseschip te werken?
Ik hoop dat je door deze informatie een beter beeld van het leven aan boord krijgt. En natuurlijk is het ook erg leuk om meer te weten hoe het nu is om als vrouwelijke engineer op een cruiseschip te werken.

Waarom wilde Geeske werken op een cruiseschip?

Werken op een cruiseschip

Geeske is 26 jaar en woont in Rotterdam. Niet altijd heeft zij de droom gehad om te varen op een cruiseschip. Ze wilde altijd graag bloemist worden. Uiteindelijk ging ze liever iets anders doen en heeft ze zich ingeschreven voor het vmbo-opleiding binnenvaart en daar vertelde haar leraar dat ze eens moest gaan kijken op een zeeschip. Haar vader heeft er toen voor gezorgd dat Geeske mee mocht varen met P&O Ferries. Op het moment dat ze in de machine kamer stond dacht ze bij zichzelf, ja dit vind ik ontzettend gaaf en dit wil ik gaan doen voor mijn beroep. Ze heeft vervolgens een opleiding gevolgd via de maritiem officier en is zo bij de Holland America Line terecht gekomen.

Ze is begonnen met een stage voor de Holland America Line. Haar droom was altijd om naar Nicaragua te bezoeken en dat is ook gelukt. Ze heeft altijd en alleen maar gewerkt voor de Holland America Line als engineer, en haar laatste functie was derde engineer. In totaal heeft ze 5 jaar met heel veel plezier gewerkt voor de HAL. Op dit moment werkt ze aan wal.

De werkuren verschilden, maar meestal was dat zo’n 10 uur per dag. De taken die zij toen moest uitvoeren tijdens haar stage waren technische taken in de machine kamer, maar ook werkte ze op de brug samen met de staf kapitein of de stuurman. Dansen met de passagiers is iets wat er ook bij hoorde. 1 keer in de 2 weken ga je naar een dansavond en doe je een dansje met de passagiers. Dat vinden de gasten helemaal geweldig.
Dit is niet per se het werk van een engineer, maar deze taken voerden zij uit tijdens haar stage.

De taken die zij uitvoerde als engineer waren, wachtlopen en onderhoud aan de motoren en systemen in de machine kamer. Maar ook het testen van de lifeboten en emergency diesel generator.

Het was voor Geeske ook mogelijk om soms van het schip af te gaan en het land te ontdekken. En ook al was Nicaragua haar droom bestemming, Noorwegen is toch ook 1 van haar favoriete bestemmingen geworden. In haar vrije tijd ging ze graag slapen(want ja je slaap heb je zeker wel nodig op een cruiseschip) Maar af en toe een drankje in de bar om te ontspannen is wat ze ook graag deed.

Ik vroeg aan Geeske of er een andere baan is wat ze misschien had willen doen op een cruiseschip, als ze de kans had? En haar antwoord: Nee, het werk wat zij deed, is wel echt haar passie. Dit werk past perfect bij Geeske. En ze raadt het ook zeker aan om te gaan werken op een cruiseschip. Het is een super mooie ervaring om mee te maken. Dus ja zeker doen!

werken op een cruiseschip

Wat houd het nu precies in wat Geeske heeft gedaan?
Een maritiem officier houd zich bezig met de besturing van het schip, het controleren van de gang van zaken in de machine kamer en het toezicht houden bij het laden en lossen van het schip. Je word opgeleid tot zowel het werk van een stuurman als dat van een scheepswerktuigkundige.

Wil jij er meer weten over deze opleiding? Ga dan naar de website, www.stc-group.nl

Tot zover het verhaal van Geeske maar misschien heb jij nog wel andere vragen voor Geeske laat het me dan weten in de reacties hieronder of stuur een persoonlijk berichtje op Instagram of Facebook.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »