In deze blog een interview met een dame die werkt met kinderen aan boord van de Holland America Line. Ja, want er zijn natuurlijk ook kinderen aan boord. En daarvoor heeft de Holland America Line ook entertainment. Gasten die met kinderen komen, vinden het fijn dat ze hun kinderen achter kunnen laten bij een vertrouwd persoon, die de kinderen vermaakt. Terwijl de ouders zelf kunnen genieten van het schip. Zo kunnen de ouders bijvoorbeeld, samen uit eten gaan, een show bekijken, een drankje aan de bar drinken etc. Als je wilt werken op een cruiseschip, en je hebt ervaring met kinderen, dan is deze blog/interview handig om door te lezen.

Want de dame die ik interview gaat je vertellen hoe haar ervaring is op de Holland America Line en hoe het is om in het animatieteam te werken. Voordat ik begin met haar interview is het misschien ook interessant om eens te kijken naar het artikel ” de 10 leuke beroepen op een cruiseschip” hierin leg ik ook uit hoe het personeel is onderverdeeld en word genoemd. Wil je meerdere interviews lezen met crewmembers en verschillende beroepen, kijk dan eens op de pagina “interview crewmembers”

Ik heb zelf ook gewerkt op een cruiseschip, en al mijn ervaringen als serveerster op de Holland America Line deel ik graag met je op de pagina “werken op een cruiseschip”

Ik ben mijn ervaringen gaan delen over het werken op een cruiseschip, omdat ik er veel vragen over krijg en ik je graag wil helpen om te gaan werken op een cruiseschip. Ik heb daarom ook een e-book geschreven met waar je precies kan solliciteren, en wat je allemaal zou moeten regelen als je eenmaal gaat werken op een cruiseschip, zoals belasting, verzekeringen en visa’s. Wil jij dit e-book downloaden? Klik dan hier, of als je vragen hebt over dit e-book, neem dan contact met mij op via de email, instagram of facebook.

Crew interview met Jessica van het Animatie team van de HAL

Dit keer interview ik Jessica die wonend is in Texas, ze is 31 jaar. Hieronder haar verhaal en waarom zij is gaan werken op een cruiseschip.

werken op een cruiseschip

Zorgen voor de kinderen van de passagiers aan boord, is een grote verantwoordelijkheid

Vanaf een jonge leeftijd hield ik al van reizen. Mijn allereerste cruise was op Disney Cruise Lines, en sindsdien had ik altijd al de droom om te gaan werken op een cruiseschip. Op een gegeven moment werkte ik ergens waar ik het niet meer naar mijn zin had en de Holland America Line klonk wel interessant om voor te gaan werken. Ik ben gaan solliciteren en een paar weken later kreeg ik bericht dat ik ben aangenomen en het avontuur kon beginnen.

Dit avontuur begon allemaal in 2012 en tot heden werk ik nog steeds voor de Holland America Line. Ik ben begonnen als animatie staff member, maar ik ben momenteel manager van het animatieteam. In het begin dacht ik dat ik misschien 2-3 jaar zou gaan werken voor de HAL, maar tot op dit moment, 4 jaar later werk ik nog steeds voor deze maatschappij.

Mijn werkschema ligt er echt aan of er kinderen aan boord zijn of niet. Maar als er kinderen aan boord zijn, dan werk ik zeker wel 12 uur per dag en 7 dagen per week. Dit ligt er natuurlijk ook allemaal aan of het hoogseizoen is of niet, en of er vakanties zijn. Meestal als we varen in Alaska en in de Cariben, is het een erg drukke periode voor ons.

Gelukkig heb ik wel de kans gekregen om van boord af te gaan en de plek te ontdekken waar wij zijn aangemeerd op dat moment. 1 van mijn favoriete plekken waar ik ben geweest met het cruiseschip is Santorini.

Ik ben erg dankbaar voor deze kans, want het is helaas niet voor iedereen mogelijk om van boord te gaan. Soms kwam het ook weleens voor dat ik niet genoeg personeels leden had, en dan was het ook niet mogelijk om van het schip af te gaan. We hebben ook weleens te veel kinderen waar wij voor moeten zorgen met te weinig personeels leden. Op zulke momenten hebben wij ook geen kans om van boord te gaan.

werken op een cruiseschip

Uiteraard heb ik ook pauze of vrije tijd, en meestal besteedde ik mijn vrije tijd in mijn cabin. Vaak deed ik een dutje, maar soms ook taken die ik moest voorbereiden voor de volgende cruise.

Ik hou van het werk wat ik doe, en er is geen andere job op het schip dat ik zou willen doen. Want ik werk echt met plezier met kinderen. Het kan hartstikke stressend zijn, en de werkdruk is erg hoog met veel kinderen. Maar ik doe het met liefde en ik zou mijn werk niet willen inruilen voor een andere functie.

Op dit moment ben ik op het schip de Niew Statendam en we zijn in Fort Lauderdale. We zijn hier aan boord zonder passagiers natuurlijk en het is de bedoeling dat wij 22 november gaan varen. Nu wij zonder passagiers op het schip zijn, kunnen we het schip klaar maken om te gaan varen.

Wat had je graag willen weten voordat je ging werken op een cruiseschip?

Er zijn genoeg dingen die ik had willen weten voordat ik ging werken op een cruiseschip. Zoals, de stress die erbij komt kijken en wat je moet doen in verschillende situaties aan boord. Gelukkig heb ik dit tijdens het werken aan boord wel geleerd. Maar natuurlijk wel handig als ik dit wist voordat ik ging werken op een cruiseschip.

1 van de moeilijkste dingen voor mij was dat ik alle verjaardagen, kerst, en andere speciale gelegenheden moest missen. Natuurlijk wist ik dit voordat ik aan boord ging, maar hier had ik moeite mee in het begin toen ik ging werken op een cruiseschip.

Dus mijn advies aan jou, als jij wilt werken op een cruiseschip met kinderen, doe je onderzoek naar het werk en misschien is het ook handig om met iemand te spreken die dit werk al doet zodat je beter voorbereid bent.

Wat ik merk is dat veel mensen niet realiseren hoe moeilijk het is om met kinderen te werken en dat de meeste mensen denken dat het werk wat ik doe makkelijk is. Als je moet zorgen voor de kinderen van de passagiers aan boord, heb je een grote verantwoordelijkheid. Je moet de kinderen vermaken en zorgen dat ze veilig zijn. De mensen zien dat ik aan het kleuren ben, videospelletjes speel met de kids, en al die dingen, maar mensen zien vaak niet wat er gebeurd achter de schermen.

Ik heb namelijk ontzettend veel papierwerk, en er zijn van allerlei regeltjes waar jij je als personeelslid aan moet houden. We hebben regelmatig inspecties op de werkvloer, en alles moet allemaal netjes in orde zijn. Natuurlijk het allerbelangrijkste is om heel veel plezier te hebben in het werk wat je doet.

Meerdere vragen voor Jessica of misschien voor mij? Neem gerust contact op, en stel je vraag! Klik hier voor contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »