Het is altijd zo leuk om met een (ex)crewmembers in contact te komen. Ook al heb ik zelf 4 contracten gewerkt op de Holland America Line en weet ik hoe het is om te werken op een cruisechip, ik vind het alsnog leuk om andere ervaringen te horen. Hoe is zij/hij op het idee gekomen om te gaan werken op een cruiseschip? En als je op dit moment niet meer werkt op een cruiseschip, zou je dan nog wel weer terug willen gaan om te werken op een schip? Dit soort vragen heb ik in de live gesteld afgelopen zaterdag aan een ex crewmember van de Holland America Line.

Deze blog heb ik opgezet voor de mensen die willen werken op een cruiseschip, die misschien twijfelen of ze het wel of niet moeten doen, of juist meer informatie zoeken over het leven aan boord. Maar als je het interessant en gewoon leuk vind om meer te lezen over het leven aan boord, en hoe de crew het ervaart, dan mag je ook doorlezen haha ;).

Misschien volg je me al een tijdje en dan weet jij wel dat ik een e-book heb geschreven met mijn ervaring over het werken op een cruiseschip. Met tips, advies en informatie waar jij kan solliciteren, welke eisen ze stellen, en wat je moet regelen.

Je kunt dit e-book bestellen als je hier klikt, en ik zal je hieronder vertellen waarom het een goed idee is om dit e-book te bestellen.

  • Je bent serieus erover na aan het denken om te solliciteren
  • Of je bent al bezig met solliciteren om te gaan werken op een cruiseschip, maar je kan wel extra hulp gebruiken
  • Dit e-book geeft jou tips en plekken waar jij je cv naartoe kunt sturen, je kan direct aan de slag met solliciteren
  • Het e-book is in het Nederlands. Meestal vind je informatie op internet over het werken op een cruiseschip in het Engels, toch wel wat makkelijker als je deze info in je eigen taal kan lezen (het is wel verplicht om te communiceren in het Engels op het schip, dus je cv en motivatie brief moet ook in het Engels)
  • De informatie die je krijgt van de maatschappij heb jij al door gelezen. Met deze extra informatie ben je beter voorbereid

Klik hier : En stuur via deze pagina een berichtje om het e-book te bestellen

Voor verdere ervaringen en informatie op deze website over het werken op een cruiseschip, raad ik je aan om eens de categorie “blog-werken op een cruiseschip” te lezen.

Of je mag me natuurlijk een berichtje sturen via facebook of Instagram voor vragen over het leven aan boord, ik vind het leuk om er over te praten en ik beantwoord graag al je vragen.

Werken op een cruiseschip

Hieronder een interview met Raymundes, ex crewmember van de Holland America Line, hij heeft gewerkt in de bediening en ik ben afgelopen zaterdag met Raymundes op de Facebook pagina van “werken op een cruiseschip” live gegaan om over zijn ervaringen te praten aan boord.

Als je hier klikt, kun je de live nog eens terug bekijken. We praten over zijn sollicitatie proces, wat was zijn beste ervaring, wat is het advies wat hij mee geeft aan iemand die wil werken op een cruisechip, en wat is de reden waarom hij niet meer werkt op een cruiseschip?

Lees in dit interview nog eens de vragen en antwoorden terug van de live.

Even voorstellen…
Raymundes is 34 jaar en woont in Nederland, op Texel. Het is altijd al een droom van Raymundes geweest om op een cruisecship te werken. De reden dat hij wilde werken was omdat hij graag wilde reizen en meer van de wereld wilde zien maar ook ondertussen geld wilde verdienen. Zijn droom is uitgekomen en hij heeft voor de Holland America Line gewerkt.

Waar heb jij gesolliciteerd?
Via de website van de Holland America Line heb ik voor een positie aan boord gesolliciteerd.(klik op deze link om de vacatures van de HAL te bekijken) Ik heb eigenlijk gewoon gebeld naar het kantoor. De sollicitatie was op het begin wel een beetje rommelig, maar uiteindelijk ben ik wel direct aangenomen.

Hoeveel contracten heb je gewerkt?
In totaal heb ik 2 contracten gewerkt voor de HAL. Ik werkte in de Pinnacle Gril, een specialty restaurant waar de gasten van het schip een extra bedrag voor betalen als ze willen dineren in dit restaurant.

Hoe zag je werkrooster er ongeveer uit?
Het werkrooster is altijd verschillend, en het is nooit een dag hetzelfde. Meestal ontbijt, lunch en diner. Maar er waren ook andere taken die ik er soms extra bij deed.

Wat deed jij graag in je vrije tijd aan boord, als het schip niet was aangemeerd?
Ik was altijd wel in voor een leuk feestje aan boord met de Indo’s en de Filipino’s. Samen muziek maken, drinken en feesten.

Iedereen zou dit een keer gedaan moeten hebben, het liefst zo jong mogelijk. het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

werken op een cruiseschipWas het mogelijk om voor jou van boord te gaan als je was aangemeerd?
Ja het was elke dag wel mogelijk, soms maar een uurtje, maar wel altijd mogelijk.

Wat is je favoriete bestemming?
Dat is moeilijk te zeggen, elke cruise heeft z’n pareltjes, maar ik was altijd blij met Ketchikan in Alaska, heerlijk boswandelingen maken in pure rust.

Is er een ander beroep op het schip wat je graag zou willen doen?
Wine Master dat is namelijk mijn vakgebied. Ik had ook graag een hogere functie willen aannemen, maar ik werd verliefd en heb toen samen met mijn vriendin het besluit genomen om na 2 contracten te stoppen en te leven en werken op land.

Is er iets wat je had willen weten voordat je kwam te werken op een cruiseschip?
Zoveel! Ik heb helaas geen goede start gehad. Maar ik had graag willen weten wat mijn taak precies had ingehouden in het restaurant.

Waarom ben je gestopt met het werken op een cruiseschip?
Family Time! Prachtige vrouw ontmoet aan boord en we wilden graag een familie beginnen. De 1ste week toen ik aan boord was, zag ik een super mooie dame met een grote glimlach. En toen dacht ik: “die is van mij”.

Mijn vrouw die komt uit de Filipijnen en zij werkte achter de receptie van de HAL. We zijn gaan daten, en we hebben dus samen na mijn tweede contract besloten om een familie te beginnen. Ons kind is ook verwekt aan boord. We wonen nu gelukkig in Nederland en we hebben 2 kinderen.

Wat is jouw advies wat je zou willen mee geven aan iemand die graag wilt werken op een cruiseschip?
Iedereen moet dit doen, zo jong mogelijk! Als je wat ouder bent is het moeilijker om aan te passen aan de regels. Het gaat er namelijk heel anders aan toe in het restaurant als op land. Ook al heb je nog zoveel ervaring op het hoogste niveau. Je moet je echt kunnen aanpassen aan de regels die er aan boord zijn. En dat kan soms nog wel eens lastig zijn als je al zoveel weet en hebt meegemaakt.

Dit waren de vragen voor Raymundes, heb jij misschien nog andere vragen voor hem? Laat het weten onder deze blog in de reacties. Of stuur mij een berichtje met je vragen en dan ga ik er mee aan de slag. Ik sta open voor positieve feedback en voor nieuwe vragen die ik zou kunnen stellen aan crewmembers.

De meeste crewmembers aan boord hebben een goede ervaring met de Holland America Line, wil jij bij een goeie maatschappij werken? Dan raad ik je zeker wel aan om te gaan solliciteren bij de HAL. En je leest het advies van Raymundes, iedereen zou dit moeten doen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »