Al ga ik waarschijnlijk niet meer terug naar een cruiseschip om te werken (wat ik stiekem wel heel graag wil). Ik ben wel heel erg benieuwd hoe het nu is voor de crew op een cruiseschip om te werken tijdens covid. Wil jij ook graag weten hoe het is om te werken op een cruiseschip tijdens covid? Lees dan dit artikel verder!

Ik heb een aantal crewmembers gevraagd hoe het is om te werken op een cruiseschip tijdens de covid en in dit artikel deel ik met jullie de antwoorden. De crewmembers die ik heb aangesproken zijn op dit moment aan het werk op een cruiseschip. Dus super interessant om te lezen.

Wat zijn de regels voor crew als je net aankomt op een cruiseschip?

Eerst ga ik jullie vertellen over het testen en de quarantaine als je net aankomt. En ik denk dat het ook wel duidelijk is dat wanneer je wilt gaan werken op een cruiseschip dat je gevaccineerd moet zijn voordat je aan boord mag. En natuurlijk moet je ook getest worden voordat je aan boord komt. Of je uitslag negatief of positief is, je moet alsnog 10 dagen in quarantaine zitten. Na deze 10 dagen, word je weer getest en als je negatief bent dan mag je aan het werk.

Regels voor de crewmembers

  • De regels zijn in principe hetzelfde als aan land. Anderhalve meter afstand met crew en gasten, het dragen van een masker en natuurlijk je handen regelmatig wassen. Het handen wassen op een schip was altijd al vanzelfsprekend.

    Op elk plek waar het mogelijk is om je handen te wassen staat er ook hoe jij precies je handen moet wassen(in crew ruimtes).

  • Het is niet mogelijk voor crew om van boord te gaan tenzij je van boord af moet als je werkt in de shore excursion bijvoorbeeld. De gasten mogen wel van boord.


    Dit lijkt me wel een nadeel, dat je niet van boord af mag. Ik ben natuurlijk gaan werken op een cruiseschip omdat ik graag meer van de wereld wil zien. Als dit jou reden ook is waarom je wilt gaan werken op een cruiseschip, dan kun je misschien nog maar beter even wachten. Maar ik kan je wel aanraden om vast te beginnen met solliciteren.

  • Ook is het voor de crew niet toegestaan om samen te komen. Behalve met de mensen waar je mee samenwerkt. Werk je bijvoorbeeld in het restaurant dan mag je niet met iemand samen op dezelfde plek zijn van de spa afdeling bijvoorbeeld. Dus er zijn ook geen feestjes die georganiseerd worden.

  • In de crew kantine waar regelmatig verschillende crewleden bij elkaar kwamen om muziek te maken, film te kijken, of gezellig een drankje te doen, is nu alleen toegestaan om te komen eten, drinken en dan meteen weer weg te gaan.


  • Crewleden mogen wel gebruik maken van de sportschool, maar er zijn bepaalde tijden dat een afdeling mag komen sporten. Nogmaals alleen maar crewmembers van dezelfde afdeling mogen alleen maar samen komen, en je mag je niet mixen met andere crew van andere afdelingen. Dit is om zoveel mogelijk controle te houden over de besmettingen en waar het vandaan komt, zodat het niet verder verspreid word.

  • Elke week word de crew getest. Wat gebeurt er dan als je positief bent getest? Je word direct over geplaatst naar een ander schip(speciaal voor crew die positief zijn getest op covid). Je zit dan voor 15 dagen in quarantaine. Na deze 15 dagen moet de crew zich uiteraard weer laten testen en als je negatief bent ga je weer terug naar het schip waar je vandaan kwam.


De crewmembers die nu aan het werk zijn, zijn erg blij dat ze weer kunnen werken en geld verdienen. De meesten hebben dan al ook ervaring met het werken op een cruiseschip en accepteren het feit dat ze niet van boord kunnen. Omdat de crewleden al veel van de wereld hebben gezien is het denk ik minder erg om op dit moment niet van het schip af te kunnen en het land te ontdekken. Zoals ik al zei, ze zijn blij dat ze weer aan het werk kunnen.

Voor de gasten zijn er ook regels. En dit verschilt per cruiseschip. Wil je meer lezen over hoe het nu is voor gasten aan boord en de maatregelen? Dan raad ik je aan om via cruisereizen meer informatie op te zoeken.

Als je hier klikt kom je op de website van cruisereizen terecht. In het groene balkje vind je “laatste updates omtrent de geplande reizen” en daarnaast vind je “MEER INFORMATIE”. Klik daarop zodat je kan inlezen wat de corona maatregelen zijn voor elk land. En je kan dus lezen over de verschillende maatregelen per cruise maatschappij. Schrijf je trouwens ook vooral in voor de nieuwsbrief van Cruisereizen want dan ontvang je €50 korting.

Hieronder laat ik nog een paar crewmembers aan het woord die nu op dit moment aan het werk zijn op een cruise. Wat is hun mening? Wat vinden zij ervan?

werken op een cruise tijdens covid

Dit zegt Renato, die muzikant is op Celebrity cruises:
Alle regels zijn vrij logisch voor me en ik vind het geen probleem om mij eraan te houden. Wel is het vervelend om een masker te dragen omdat ik een bril heb. Haha, maar het is oké. En tijdens het optreden hoef ik geen masker te dragen want dan zit er genoeg afstand tussen mij en de gasten.

Het extra schoonmaken valt als muzikant gelukkig mee. Alleen als we de tafel hebben gebruikt om te eten in de kantine moeten we dat zelf desinfecteren.


Het is jammer dat we op dit moment niet van boord mogen, maar dat was eerder trouwens geen probleem. We mogen niet van boord omdat de besmettingen van de omicron stijgen. Het was dus eerst voor ons wel mogelijk om van het boord te gaan in een tour speciaal voor de crew.

werken op een cruiseschip

Dit is de mening van Sonya die werkt op de Holland America Line als serveerster
Om de 5 dagen moeten we alles grondig schoonmaken, het is veel werk. En ik vind het jammer dat we niet met andere afdelingen in contact mogen komen, maar ik ben blij dat ik op een cruiseschip nu aan het werk mag. De regels zijn allemaal prima, maar het testen wekelijks is wel heel erg vervelend.

UPDATE:
Het is voor de crew mogelijk om van het schip af te gaan en het land te ontdekken waar ze zijn.

Ik hoop dat je met dit artikel een beetje een idee krijgt hoe het nu is om te gaan werken op een cruiseschip. Lijkt het je alsnog wel leuk om aan het werk te gaan op een cruiseschip? Download hier het e-book “werken op een cruisechip” met contacten, adresjes, informatie over de belasting, verzekeringen, hotel, vliegtickets etc. Of stuur mij een berichtje via de FB pagina werken op een cruiseschip.

werken op een cruiseschipGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »