Werken op een cruiseschip – Yuri werkte voor 5 verschillende cruisemaatschappijen

In deze blog kun je het interview lezen met Yuri die heeft gewerkt voor 5 cruisemaatschappijen. Hij heeft verschillende functies gehad, en in dit interview gaat hij erover vertellen. Veel ervaring heeft hij zeker dus wel. Op cruiseschepen, maar ook heeft hij heel veel van de wereld gezien en op verschillende plekken van de wereld gewoond. Wil jij nu ook werken op een cruiseschip? En ben je benieuwd naar een ervaring van een crewmember? Lees dan gauw verder.

Ik wil je er graag bij vertellen als je wilt gaan beginnen met solliciteren dan raad ik je het e-book aan “werken op een cruiseschip, hoe begin ik met solliciteren”. Hier staat informatie in over waar jij je verzekering kan afsluiten, hoe je het moet regelen met de belasting, en waar jij dus je cv+motivatie brief naartoe kunt toe sturen.

Heel erg handig als jij wilt dus gaan werken op een cruisechip. Je kan het e-book hieronder downloaden als je op de foto klikt. Of stuur mij gerust een berichtje en ik geef je er meer informatie over.

werken op een cruiseschip

Vind je het misschien leuk om alleen te lezen hoe de ervaringen zijn van crewmembers? Bekijk dan eens de categorie “interview crewmember” met nog meerdere interviews en verschillende beroepen.

Interview met Yuri

Gisteren zijn Yuri en ik live geweest op de FB-pagina “werken op een cruiseschip” en daar vertelt hij al super veel over zijn leven op een cruiseschip. Hieronder kun je nog eens de vragen en antwoorden terug lezen.

Even voorstellen… Ik ben Yuri en ik ben nu 34 jaar jong. Ik ben in Roermond geboren, maar ik woon nu in Rijswijk. Ik heb ook op andere plekken in Nederland en de rest van de wereld gewoond. Herkenbosch, Jan Tiel Curaçao, Voorhout, Lisse, Reuver, Koh Tao Thailand, Koh Lipe Thailand, Bangkok Thailand, Medan, Indonesië, en op verschillende kazernes verbleven in Nederland, België, Duitsland en Canada.

Ik wilde graag op een cruiseschip werken omdat ik op deze manier betaald kreeg om te reizen en langere pauzes had van 2 maanden waardoor ik nog meer kon reizen.

Ik heb toen via allcruisejobs.com gesolliciteerd en ik heb uiteindelijk nu voor 5 verschillende maatschappijen gewerkt.

Voor meerde contacten om te solliciteren klik hier om het e-book werken op een cruisechip te downloaden.

werken op een cruiseschip


Voor welke maatschappijen heb je gewerkt en wat was je functie?
Ik heb verschillende functies gehad bij verschillende maatschappijen. Bij Windstar Cruises: Sport en Guest Services Coördinator en Team lead.

Crystal Cruises: 1 contract Water en Destination coordinator, 2e contract Shore Excursion Staff, 3e en 4e contract Guest services Team Lead

HAL: International Concierge

CMV Future Cruise: Sales Consultant, German Host en Leidinggevende voor al het Duitssprekend personeel.

MS The World: Les Clefs d’Or Concierge

Hoe zag je werkrooster er ongeveer uit?
De werktijden zijn heel erg verschillend. 7 tot 12 en dan van 18 tot 23. Soms werk ik ook dagen van 12 tot 22:00. Dan weer van 08:00 tot 12:00 en van 15:00 tot 20:00. En ik heb ook ’s nachts gewerkt en dan werkte ik van 23:00 tot 07:00 of van 22:00 tot 07:00

Wat deed je in je vrije tijd?
Naar de Gym, crewbar feestje, lekker uiteten in 1 van de restaurants, film kijken af en toe naar de kerk en karaoke.

Maar ik ging natuurlijk ook van boord wanneer het mogelijk was. Tijdens mijn contract bij HAL deed ik vaak iets zelfstandig, duiken in Fiji, kangoeroes voeren in Australië, het Hobbit huis bezoeken in New Zealand, shoppen in Amerika (zo goedkoop bij Ross en de Outlets). Bij Windstar moest ik voor mij baan ook vaak duiken in Tahiti en de Caribbaen. Of met een jetski rondom Bora Bora.

Mijn favoriete plekken op de wereld zijn: New York, Shanghai en Singapore. Azië favoriete werelddeel :).

werken op een cruiseschip

Is er een ander beroep die je graag had willen doen op een cruiseschip?
Ja ik had graag accountant manager willen worden of de job van een purser willen hebben.

Is er iets wat je had willen weten voordat je kwam te werken op een cruiseschip?
Ben geduldig met promoties, leg alles wat je doet en zegt vast, dit is behulpzaam in evaluaties.

Waarom ben je gestopt met het werken op een cruiseschip? 
Tja, corona kwam. De cruiseschip industrie stopte er toen mee, dus was het ook niet meer echt mogelijk om te werken op een cruiseschip. Nu heb ik in Nederland een koophuis, een baan en ben ik bezig met mijn HBO deeltijd studie.

Wat is jouw advies voor iemand die graag wilt werken op een cruiseschip? 
Besef dat wanneer je thuis komt jij erg veranderd bent door al je ervaringen. Andere zijn dit niet en denken dat jij dat ook niet bent. Je zult misschien na twee weken thuis een gevoel krijgen van wat een kleine wereld het eigenlijk is. Mijn raad is dan ook blijf max. 2 weken thuis en ga reizen en zoek misschien een andere plaats waar je je thuis voelt als dat bij je originele thuis niet meer zo is.

Dit was het interview met Yuri, en we sluiten af met deze wijze raad van Yuri voor als je weer terug komt in je eigen “huis”. En dit is ook zeker waar. Ik ben het helemaal eens met wat Yuri zegt. Wat ik nog extra wil aanraden voor iemand die bezig is met solliciteren en heel graag wilt werken op een cruiseschip. Blijf doorgaan, blijf solliciteren, bij verschillende maatschappijen.

Wil je trouwens alsnog de live met Yuri op Facebook terug bekijken, klik dan hier.

Het is op dit moment een moeilijke periode i.v.m. corona(lees ook: “hoe is het om te werken op een cruise tijdens covid”)maar ook daar komt een eind aan. En het is dus altijd handig om te beginnen met solliciteren. Ik heb veel adresjes en contacten bij elkaar gezocht voor je als je wilt beginnen met solliciteren. Ik heb het allemaal verwerkt in een handige gids over het werken op een cruiseschip. Stuur me via hier een berichtje als ik deze gids naar je toe kan sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »