Wonen op Bali

Ik wil maandelijks voor jullie een blog interview online zetten, met een Nederlander die op Bali woont, of tijdelijk op Bali woont. Zo krijg jij een idee hoe het is om te leven op Bali en hopelijk word je ook geïnspireerd. Want hoe werkt dat nu precies? Wonen op Bali? Ik heb Sabrina uit Rijswijk mogen interviewen en ik hoop dat je dit een leuk interview vind en dat je ook wat hebt aan deze informatie.

Sabrina die woont op dit moment niet meer op Bali. Ze was op Bali voor 3 maanden. Waarom zij voor een tijdje op Bali is komen wonen, lees je hieronder in het interview.

Wonen op Bali

Interview – wonen op Bali

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Sabrina, 32 jaar en ik heb een eigen bedrijf. “Everything is om” en ik geef stressreductie trainingen binnen corporates. Daarnaast begeleid ik ambitieuze vrouwen naar een leven met minder en stress en meer plezier.

Waarom ben je op Bali komen wonen?
Tijdens een eerdere reis naar Bali, werd ik verliefd op een Balinese. Ik wilde graag terug komen om uit te zoeken of het een serieuze toekomst zou hebben. Daarom heb ik besloten om voor 3 maanden naar Bali te komen.

Op het moment is het niet toegankelijk voor toeristen, hoe heb jij dit geregeld?
Ik heb een business visa aangeschaft. Dit is op het moment het enige visum waar je Bali mee binnen komt vanaf Jakarta. Ik heb 200 euro voor deze visa betaald. Ik zie mogelijkheden om in de toekomst yogavakanties op Bali te organiseren en wilde daarvoor ook locaties bekijken. En dit kan met een business visa.

Je komt dus terug naar Bali?
Ja ik ben nu dus in Nederland. En ik begeleid de rest van 2022 veel yogavakanties in Europa. Maar ook ben ik mijn bedrijf aan het uitbouwen en ik wil “tussendoor” zoveel mogelijk tijd op Bali spenderen.

Zou je voor altijd op Bali kunnen wonen?
Ik had gehoopt om dat antwoord helder te krijgen, maar ik weet het nog steeds niet. Hoewel ik hou van mijn leven op Bali, voelt mijn leven in Nederland toch fijner. Dus ik neig naar een nee.

Wat mis je het meest van Nederland dan?
Mijn familie, vrienden en mijn werk. Maar ook het maken van lange wandelingen in het bos en overal op de fiets naartoe gaan.

Wat is je favoriete plek op Bali?
Ubud en Mount Batur

Welke plek op Bali ben jij geweest en raad je zeker aan voor toeristen?
Wanneer je geïnteresseerd bent in spiritualiteit of fijn wilt winkelen dan is Ubud de hemel op aarde. De mooiste zonsondergangen zie je in Uluwatu. Wil je genieten van de natuur, trek dan naar het Noorden. Omgeving Munduk of Kintamani.

Favoriete Café/restaurant op Bali?
Bambu Kitchen in Uluwatu. Authentieke plek met goed en betaalbaar eten. Maar vooral ook een plek om rustig te eten zonder herrie van voorbij razende auto’s en scooters.

Is er een plek die je nog graag wilt bezoeken waar je nog niet bent geweest?
Ik heb flink mijn best gedaan om mijn “Bali bucket list” af te werken en ik kan dus zeggen dat ik alles heb gezien, wat ik graag wilde zien. Raften is er alleen niet meer van gekomen. Dus dat bewaar ik voor de volgende keer als ik naar Bali kom.

Wat vind je het mooiste van Bali?
De cultuur! Ik heb het geluk om bij een Balinese familie te wonen en dat is voor mij absoluut het mooiste aan Bali. De saamhorigheid, de warmte, en de gastvrijheid.

Dit was het interview met Sabrina. Ben je benieuwd wat Sabrina allemaal doet en wil je meer over haar weten? Via Instagram kun je Sabrina volgen. Ook heeft ze een Youtube channel waar ze veel informatie en lessen over yoga geeft.

Wonen op Bali

Heb jij misschien nog meerdere vragen voor Nederlanders die op Bali wonen? Laat het weten in de reacties of stuur mij een e-mail via adventuresles@gmail.com. Wie weet neem ik je vraag mee in het volgende interview.

Meer lezen over activiteiten en avonturen op Bali? Neem eens een kijkje op deze pagina -> Bali-Adventures


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »