Wonen op Bali

Alweer een derde interview met een Dutchie hier op Bali. Ben je benieuwd hoe de Nederlanders wonen op Bali? Lees dan dit interview. Nadat ik 2 dames heb geïnterviewd, heb ik dit keer een man geïnterviewd. Hij is alleen niet van plan om ook echt te wonen op Bali, want over een paar maanden vertrekt hij weer naar Nederland om een aantal dingen te regelen. Zoals een inkomen en ook wil hij graag weer familie en vrienden van thuis zien.

Jup, deze Dutchie in Bali is geen digital nomad. Maar hij leeft van zijn spaargeld. Hij heeft voordat hij naar Bali kwam gewerkt in Australië en heeft genoeg gespaard om op Bali te kunnen wonen. Het was alleen niet de bedoeling om zo lang op Bali te blijven. Lees hieronder zijn verhaal. Misschien ben jij ook wel avontuurlijk en wil je ook meer van de wereld zien? Laat je inspireren door het verhaal van Thijs.

Wonen op Bali

Thijs is een jongeman van 30 jaar die heel veel van reizen houd. Hij is nu op Bali sinds 2020 en heeft het nog prima naar zijn zin. Toch gaat hij naar Nederland want hij wil graag familie zien en er moet geld binnen komen. Thijs heeft op dit moment geen baan en hij heeft voordat hij naar Bali kwam gewerkt in Australië voor een langere tijd en geld gespaard zodat hij op Bali kan leven. Hieronder het interview met Thijs en hoe het leven op Bali voor hem is.

Wonen op Bali

Waarom heb je gekozen om naar Bali te komen?
Ik ben al eerder naar Bali geweest voor 2 maanden toen ik aan het reizen was. Ik ben toen wel weer terug naar Nederland gegaan, maar ik wilde helemaal niet in Nederland zijn. Dus ik heb een plan gemaakt om toch weer naar Indonesië te vertrekken. Het was eigenlijk niet mijn doel om alleen maar in Bali te blijven. Nederland heeft veel geschiedenis in Indonesië en het leek mij mooi om nog meer te zien van Indonesië dan alleen Bali en Java.

In Juni 2020 ben ik begonnen in Flores vanuit daar naar Sumba, Kupang, Molukken en daarna nog naar Papua. Ik moest mijn plannen uiteindelijk omgooien want we kregen met corona te maken. Terug naar Nederland gaan zag ik niet zitten, ik bleef dan liever op Bali, so here I am! Ik ben van plan om tot het eind van het jaar te blijven en dan naar Nederland te gaan.

Welke visa heb jij aangevraagd?
Ik heb een business visa want dit was de enige visa waar je mee binnen kon komen op Bali op dat moment. In principe kun je deze visa gewoon aanvragen en betalen. Je hoeft niet per se “business” te doen op Bali. Deze moet ik elke maand verlengen.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil de aankomende 3 jaren zeker nog blijven reizen. Hoe of wat dat weet ik nog niet. Maar ik weet wel dat ik wil reizen. Misschien dat ik op en neer van Nederland naar Azië blijf reizen. Tenzij ik iets van een online job kan vinden. Dan is het ook wat makkelijker, want ik heb natuurlijk wel een inkomen nodig. Ik wil namelijk super graag reizen naar Vietnam, Thailand, Cambodja en de Filipijnen.

Dit jaar ga ik terug naar Nederland, maar dan zou ik wel weer graag terug willen komen naar Bali. Ik wil ook nog wat van het westen en centraal Indonesië zien. Ik voel me hier heel erg fijn en thuis in Indonesië. Daarna zie ik het wel. Het hang er ook allemaal vanaf hoe het loopt in Nederland.

Wat is je favoriete plek op Bali?
Moeilijke vraag maar ik denk toch wel dat het Canggu is. Dat is omdat ik hier in een super leuke guesthouse woon waar ik het heel fijn heb. Ik heb hier heel veel vrienden gemaakt van allerlei plekken over de wereld en het voelt vertrouwd in Canggu. De natuur is verder niet heel bijzonder hier. In Canggu heb je mooie beach clubs en super veel keuze uit leuke restaurantjes en cafeetjes. Maar als je meer van de natuur wilt zien dan moet je eigenlijk niet in Canggu zijn maar meer richting Ubud gaan.

Favoriete restaurantjes op Bali?
Lola’s echt een hele fijne plek voor Mexicaans eten. Moana kun je lekkere vis eten. Milu by Nook kom ik nog wel vaker terug en bij watercress kun je ook super goed eten.

Welke plek op Bali wil je nog bezoeken?
Ik wil heel graag nog naar het Nationale park in het westen. Ik ben daar nog nooit geweest dus dat staat nog op mijn bucketlist.

Welke plek raad jij echt aan voor toeristen wanneer zij naar Bali komen?
Kintamani mag je echt niet missen als je naar Bali komt. Een andere kant van Bali die je ook echt moet gezien hebben. Het is wel wat kouder want je zit hoger, maar het is echt een geweldige plek.

Je houd veel van reizen wat ik zo hoor, maar zou jij voor altijd op Bali kunnen wonen?
Nog nooit over nagedacht. Maar dat zou ik wel kunnen. Als ik hier een huis heb, en een inkomen vanuit Nederland heb, dan kan ik hier wel de rest van mijn leven blijven wonen.

wonen op Bali

Wil je Thijs z,n avonturen volgen op Bali? Je kan hem volgen op instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »