Hallo, en welkom bij het tweede interview van Dutchies in Bali. Wonen op Bali is iets waar toch nog veel mensen van dromen. En in deze blog een interview met Noortje die ondertussen al 2 jaar op Bali woont samen met haar man en kind. Ik was zelf heel erg nieuwsgierig naar het leven van Noortje op Bali. En het is mij allemaal duidelijker geworden en ik vind het ontzettend leuk dat ik haar heb mogen interviewen.

Misschien zou jij ook wel willen wonen op Bali? Hopelijk krijg je een goed beeld bij hoe dit allemaal werkt, wat de mogelijkheden zijn en hoe je ook locatie onafhankelijk kan gaan werken.

Wonen op Bali – interview Noortje

Wonen op Bali

Wie ben je? En wat doe je?
Ik ben dus Noortje, 38 jaar, ik kom uit Roermond en ik heb mijn eigen bedrijf. Ik werk als Virtual assistent en daardoor kan ik in principe werken vanaf elke locatie waar ik maar wil. Ik heb altijd in het ziekenhuis gewerkt als verpleegkundige en later als operatieassistente.

Ik kwam op een gegeven moment in een burn out thuis te zitten, en toen dacht ik echt ik vind het leven zo niet meer leuk. Waarom zou ik dit blijven doen de rest van mijn leven. Dat ik elke dag met tegen zin naar mijn werk ga en dat ik elke dag baal dat ik in de file sta.

Uiteindelijk dacht ik hoe tof zou het zijn als ik alleen maar mijn laptop en wifi nodig heb voor mijn werk. En 1 instantie had ik alleen de behoefte dat ik gewoon vanuit huis kan werken of vanuit een koffie tentje. En later dacht ik er steeds meer aan om locatie onafhankelijk te gaan werken.

Die droom had ik altijd wel, maar is een beetje weg gestopt omdat we zo van maandag tot vrijdag leefden. Ik ben toen gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om als digitial nomad aan de slag te gaan en ik ben nu dus virtual assistent en ik zie me zelf echt niet meer terug in loon dienst gaan.

Waarom heb je voor Bali gekozen?
Wij wilden heel graag in het buitenland wonen, en we waren op zoek naar iets dicht bij Nederland, zodat we alsnog dicht bij familie zouden zijn. Maar ons hart ligt toch in Azië. Wij zijn daar wezen backpacken en we voelen ons daar het meeste thuis.

Eigenlijk hadden wij vrij weinig van Bali gezien toen we aan het backpacken waren door Azië. Maar met ons gezin leek Bali ons toch het beste vanwege de mix tussen de westerse voorzieningen en Aziatisch.

Hoelang wil je op Bali blijven?
Wij leven heel erg in het nu. Voor nu voelt dit goed. Dus het is moeilijk om hier een antwoord op te geven. We hebben nu wel een huis voor de aankomende 10 jaren op Bali. Dat is een investering. We kunnen het huis verhuren en als we willen kunnen we er ook zelf in blijven wonen.

Wonen op Bali
Achtertuin van Noortje

We zien het ook wel voor ons dat we meerdere huizen hebben. Dat we bijvoorbeeld 5 maanden in Europa zijn en 5 maanden op Bali en misschien nog 2 maanden ergens anders reizen/wonen. Maar het zijn dromen, maar er zijn ook mogelijkheden.

Wat zijn je verdere toekomstplannen?
Onze droom is dat we kunnen doen wat we willen. We leven nu van mijn bedrijf en dat gaat prima. Maar het is wel wanneer ik niet werk, er ook geen inkomsten zijn. En ik wil het zo inrichten dat mijn bedrijf door loopt zonder dat ik al die uren hoef te maken.

Wanneer we gaan groeien met vastgoed, en ik verdien goed met mijn bedrijf en we hebben weinig vaste lasten. Dan wil ik meer gaan werken voor goede doelen. Andere mensen helpen om hun bedrijf op te zetten bijvoorbeeld hier op Bali.

Wat is je favoriete plek op Bali?
Het strand in Nusa Dua(Waar we dit interview hebben gehouden). Dit is echt onze voortuin, hier kennen we iedereen, hier kunnen we lekker de hele dag relaxen en tussen de locals zitten. Mijn tweede favoriete plek is Campuhan Ridge walk in Ubud.

Heb je een favoriete restaurant/café/bar op Bali?
Ik heb er niet 1, maar wel meerdere. We proberen ook meerdere restaurantjes uit omdat er zoveel leuke mogelijkheden zijn. Er zijn wel een aantal plekken waar we telkens terug komen zoals Secret Cafe in Nusa Dua, de Griek in Ubud. En we gaan ook vaker naar een lokale warung die tegenover het Campuhan Ridgle walk in Ubud zit.

Welke plek heb je nog niet bezocht op Bali die je nog wel graag wilt zien?
We hebben best al wel veel gezien op Bali, maar National park en Nusa Penida ben ik nog niet geweest. Dus die plekken staan nog op de bucketlist!

Welke plek raad je aan voor toeristen?
Er zijn zoveel mooie plekken op Bali, ik ben al op zoveel plekken geweest. En ik zou zeker al die plekken weer voor een tweede keer willen zien haha. Het dorp Sidemen is trouwens wel echt een hele bijzondere plek, echt weer terug in de tijd.

De mensen wassen zich daar nog in de rivier, Ze hebben daar geen elektriciteit of water. Dit is echt het authentieke Bali. Dat vind je niet zo snel in Canggu, Kuta, Nusa Dua. Of ja als je goed kijkt wel, maar ik denk als je 2/3 weken op vakantie bent, je zulke dingen wel snel mist. Als je naar Sidemen gaat, dan zie je het authentieke Bali.

Als je naar Sidemen gaat tijdens je vakantie dan kan ik je echt aanraden om naar Darmada te gaan. Wij verblijven hier ook en het is echt een paradijs. Als de lucht helder is, zie je Genung Agung liggen, je huurt een scooter en rijd door de rijstvelden naar een waterval, echt prachtig.

Tip: Hou er rekening mee dat sommige scooters en accommodaties(niet overal) nu 2 jaar stil en leeg heeft gestaan waardoor het soms niet allemaal meer werkt zoals het hoort. Dus check van tevoren of alles werkt. Ik kan me voorstellen dat als je op vakantie komt dat je wilt dat alles fijn werkt zodat je kan genieten van je vakantie.

Wat mis je van Nederland?
In mijn dagelijkse leven mis ik Nederland niet. Er zijn wel van die momentjes dat ik het mis. Zoals het even door de stad lopen, weten in welke winkel je wat kan kopen, terrasje pakken en dan bij je ouders op bezoek.

Wonen op Bali

Dit was het interview met Noortje, ik hoop dat je het net zo leuk en interessant vond als ik. Heb je meerdere vragen voor Noortje? Of wil je haar avonturen volgen op Bali en ben je benieuwd wat haar job is? Je kan haar ook volgen via instagram of kijk eens op haar website doornoortje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »