Leuk dat je een kijkje neemt en deze blog gaat lezen. In deze blog kun je de ervaring lezen van een ex crewmember van de Holland America Line. Hopelijk krijg je met dit interview een beter beeld van een bepaald beroep die je kan uitvoeren op een cruiseschip. Dus zou jij willen werken op een cruiseschip? Lees dan vooral verder.

Voordat we beginnen met het interview, wil ik je vertellen dat ik nog meerdere interviews op deze website heb staan met ervaringen van andere crewmembers en hun verschillende beroepen. Wil jij wel eens een ander beroep lezen die jij kan uitvoeren op een cruiseschip? In de categorie interview crewmember staat er hopelijk een beroep bij die jij interessant vind.

Staat het beroep er niet bij die jij graag zou willen lezen? Stuur me dan een bericht en ik ga kijken of ik iemand in die sector kan vinden voor een interview. Stuur me via hier een bericht.

Overige informatie over het werken op een cruiseschip vind je als je hier klikt. Ben je echt serieus aan het nadenken om te gaan solliciteren voor een job op een cruiseschip. Misschien kun je dan eens het e-book “werken op een cruiseschip, hoe begin ik met solliciteren” aanschaffen.

Crewmember

Hier staan heel veel handige tips, advies en adresjes in, waar jij je cv+motivatie brief naartoe kunt sturen. Dus go for it, en begin met solliciteren. Stuur me via hier een berichtje en dan stuur ik het e-book naar je toe.

Nog een aantal boeken tips die ik zeker aanraad als je meer informatie wilt over het werken op een cruiseschip staan hieronder. Klik onderaan op de foto voor meer informatie over deze boeken.

*De onderstaande linkjes voor deze boeken zijn affiliatie linkjes. Dat betekent dat als jij een product aanschaft via deze specifieke link, dat ik een kleine commissie er over krijg betaald.

Interview crewmember

Vandaag hebben we een interview met Dorien, 27 jaar en ze komt uit België. Maar ze woont ondertussen al 3 jaar in Sidney. Lees hieronder haar ervaring met het werken op een cruiseschip.

werken op een cruiseschip

Dorien wilde altijd al werken in een hotel in het buitenland. Toen ze bezig was met solliciteren kwam ze een advertentie tegen over het werken op een cruiseschip. Dit leek haar geweldig en ze heeft direct gesolliciteerd voor de functie Guest relations.

De werkzaamheden van Guest relations medewerker is gasten inchecken, vragen beantwoorden, klachten oplossen, reserveringen aannemen etc. Alle werkzaamheden die je achter een receptie moet doen. Dit is een belangrijke job, en het kan ook zeer uitdagend zijn. Vooral op een cruiseschip.

Werktijden receptie

Ik heb uiteindelijk 3 jaar voor de HAL gewerkt achter de receptie. Mijn werktijden waren heel erg verschillend. Ik werkte ongeveer 70 uur per week. Op zee dagen werkte ik 12 tot 13 uur per dag en als we waren aangemeerd dan werkte ik misschien 9 uurtjes per dag. Zo hadden we ook nog mooi de tijd om van het schip af te gaan en de plek te ontdekken waar we waren aangemeerd die dag.

We konden zelfs een verzoek indienen als we graag in een bepaalde poort naar buiten wilden. Zo fijn dat we dit gewoon konden aangeven. Ik zorgde ervoor dat ik sowieso 1 keer in de week van het schip afging, om even tot mezelf te komen en het schip van me af te zetten.

1 van mijn favoriete bestemmingen is Sint-Petersburg. Deze plek was echt verrassend mooi. Ook is Alaska adembenemend, prachtig natuur. En Cozumel was denk ik wel 1 van de relaxte plekken waar ik ben geweest.

In mijn vrije tijd ging ik dus als het kon van boord. Maar soms heb je ook nergens zin in en wil je gewoon een dutje doen in je pauze of een filmpje kijken of iets. In de avonden ging ik meestal uit. Er zijn verschillende shows die ik leuk vind om te bekijken. Ook ging ik weleens uit eten in de speciale restaurants op het schip of ik ging naar de bar om wat te drinken.

Zou je een ander beroep op het schip willen doen als dat zou kunnen?

Ja als het kon dan wilde ik zeker wel een castmember zijn. Dus in de entertainment, dansen en zingen. Als castmember heb je veel vrije tijd, het enige is dat ik niet kan dansen en zingen haha.

Is er iets wat je graag had willen weten voordat je ging werken op een cruiseschip?

Er zijn zoveel dingen die ik graag had willen weten voordat ik aan boord kwam. Het is moeilijk om er zo 1 te benoemen. Vooral in de 1ste weken dat je net nieuw bent komt er zoveel op je af. Het is niet alleen een nieuwe baan waar je van alles moet weten en leren. Maar ook een nieuwe omgeving, nieuwe culturen, een nieuw ritme, veel trainingen etc. Het beste wat je kan doen is gewoon gaan en open minded zijn.

Heb je advies voor iemand die wilt gaan werken op een cruiseschip?

Ja doe het gewoon! Ook als je twijfelt, gewoon doen. Het was de beste ervaring van mijn leven. Op dit moment werk ik in Sydney voor Princess Cruises op kantoor aan land. Dit doe ik nu 2,5 jaar, maar ik mis het leven op een cruiseschip nog steeds.

Dit was het interview met Dorien die voor de HAL heeft gewerkt. Heb je misschien nog meerdere vragen over het werken op een cruiseschip of misschien wel voor Dorien? Dan mag je altijd contact opnemen en dan hoop ik je verder te kunnen helpen.

Zou jij willen werken op een cruiseschip? Vertel het hieronder in de reacties.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »